donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Bedrijf Keolis krijgt boete voor aanhoudende problemen met bussen

lees ook ...

Begrafenisondernemer in Indiana bewaarde tientallen lijken

Een vijftigjarige begrafenisondernemer in Indiana, Amerika vond het nodig om 31 lijken te bewaren. Een sterke geur in de omgeving van het gebouw werd aanleiding van aangiften bij de politie van Jeffer...

Vervoersbedrijf Keolis kreeg heel gauw na de toestemming om voor het busvervoer te zorgen in Flevoland, Gelderland en Overijssel problemen met de elektrische bussen die werden ingezet. Een aantal bussen is niet goedgekeurd. Voor deze 119 bussen kreeg het bedrijf 5000 euro per bus aan boete. Daarnaast was er gesjoemel bij de bod. De provincie ziet het niet meer zitten met het bedrijf.

De chauffeurscabine en de klimaatbeheersing in de bus liet steeds te wensen over. Er is ook niet voldaan aan de opdracht in januari om deze problemen op te lossen. Onregelmatigheden hebben geresulteerd in het kwijtraken van de vergunning.

Een noodconcessie moest ervoor zorgen dat er bussen blijven rijden tot het eind van dit jaar. EBS krijgt vanaf die periode het werk van Keolis. Het hield wel in dat zij de bussen van Keolis moesten overnemen, die opnieuw gekeurd zouden worden. “Onopgeloste gebreken verminderen de overnamewaarde van de bussen. Dat is het risico voor Keolis”, volgens de provincie.

Reizigers zijn de bussen in de afgelopen drie jaar meer zijn gaan waarderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBedrijf Keolis krijgt boete voor aanhoudende problemen met bussen