zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Basisscholen en kinderopvang in Nederland vanaf 8 februari weer open

lees ook ...

Esa kiest geen Nederlander onder nieuwe astronauten

ESA heeft anderhalf jaar nodig gehad, om de nieuwe vijf astraunauten te kiezen uit meer dan 22.000 meldingen voor de astronautenklas. Die zijn woensdag jongstleden in Parijs gepresenteerd. Kwaliteiten...

Vanaf 8 februari gaan de basisscholen en kinderopvang weer open. Onderwijsminister Arie Slob en minister Wouter Koolmees (Kinderopvang) hebben dit vandaag, na corona-overleg gezegd. Er zal echter in het onderwijs, volgens minister Slob, met sneltesten worden gewerkt.

Volgens het deskundigenteam OMT is het verantwoord om kinderen weer fysiek naar school te laten gaan, zegt de onderwijsminister. Wel begrijpt hij de zorgen van leraren en ouders. Daarom is het volgens Slob belangrijk dat het heropenen van de basisscholen zorgvuldig gaat. Als een kind in de klas positief getest is, moeten alle leerlingen vijf dagen in quarantaine. Bij leraren worden sneltesten ingezet.

Ondanks de deuren van de kinderopvang weer opengaan, is het belangrijk dat ouders thuis blijven werken als dat kan, zei Koolmees tijdens een persmoment op het Catshuis. De betrokken ministers hebben vandaag in de ambtswoning van de premier overleg gevoerd over de scholen maar ook andere maatregelen, zoals de avondklok.

Voor het speciaal onderwijs kan weer fysiek les gegeven worden, maar middelbare scholen kunnen volgende week nog niet open, zegt Slob. Over verspreiding van het coronavirus onder oudere leerlingen krijgt de regering nog aanvullende informatie. De buitenschoolse opvang blijft voorlopig ook nog dicht, behalve de noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBasisscholen en kinderopvang in Nederland vanaf 8 februari weer open