Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Bankdrukster Melaica Tuinfort wint bronzen medaille

Geplaatst

op

door

Bankdrukster Melaica Tuinfort heeft bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de bronzen medaille behaald in de klasse boven 86 kilogram. De in Suriname geboren atlete drukte in Rio 130 kilogram.

De 26-jarige begon sterk met het drukken van 125 kilogram. Al snel werd Tuinfort ingehaald door de Nigeriaanse Josephine Orji, die in haar eerste poging al 151 kilogram drukte.

Met haar tweede poging ging Tuinfort voor 130 kilogram en dat lukte. Ze lag daarmee op koers voor zilver, maar de Poolse Zieba drukte in haar laatste poging 134 kilogram. Tuinfort moest in haar laatste poging ook 134 kilogram drukken om alsnog zilver te pakken, maar die poging mislukte.

Tweede deelname
Toen ze 14 jaar oud was, deed Tuinfort in Athene namens Suriname mee bij het kogelstoten. Na haar verhuizing naar Nederland omarmde ze het bankdrukken. Tuinfort is in Rio de eerste vrouw die Nederland bij het bankdrukken vertegenwoordigt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Boeren blokkeren snelwegen rond Utrecht, al meer dan 450 kilometer file

Geplaatst

op

door

Duizenden boeren zijn woensdagochtend vroeg onderweg naar Bilthoven om bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu te protesteren tegen het stikstofbeleid. Op meerdere plaatsen in het land, ook in Brabant, gingen honderden boeren met hun trekkers ‘s nachts de weg op om kritiek te uiten tegen de meetmethoden van stikstof door het RIVM. De colonnes veroorzaken grote drukte op de wegen met rond acht uur files met een lengte van ruim 400 kilometer. Rondom Utrecht staat het verkeer muurvast.

Rond drie uur ‘s nachts stonden er op de snelweg A28 in Drenthe en Overijssel al files die voor veel vertraging zorgden. De meeste vertraging is er op de A2 van Den Bosch richting Utrecht. Tussen Den Bosch en knooppunt Everdingen is het aansluiten over een lengte van 30 kilometer. De vertraging is meer dan 80 minuten. “Het gaat flink uit de hand lopen, vooral in de regio Utrecht”, meldt de ANWB. In totaal worden 2600 trekkers verwacht.

Tussen de trekkers rijden ook opvallend veel vrachtwagens, afkomstig uit de bouw. De truckers protesteren woensdag mee met de boeren. Ook mesttransporteurs die afhankelijk zijn van de boeren zijn bij het protest.

Rond kwart voor vier vertrokken honderdvijftig tot tweehonderd Brabantse boeren met hun trekkers vanuit het dorpje Zeeland. Ook bij truckerscafé De Ketting in Boxtel verzamelden zich ‘s nachts veel boeren. Zij draaiden vervolgens in een lange stoet de A2 op. Onze verslaggever rijdt op de trekker ook mee naar het RIVM.

Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om het verkeer in goede banen te leiden. Ook de politie begeleidt de colonnes op de snelwegen. Vanuit het RIVM in Bilthoven trekken de demonstrerende boeren verder richting het Binnenhof in Den Haag.De Brabantliner, de snelbus van Bravo, rijdt woensdagochtend niet vanuit Breda en Den Bosch.

Lees verder

Nederland

Politie neemt 35 illegale taxi’s in beslag

Geplaatst

op

door

In een onderzoek naar illegaal taxivervoer heeft de politie 35 taxi’s in beslag genomen. De voertuigen zijn afkomstig van bedrijven in Heerhugowaard, Woerden en Zaandam. Volgens de politie boden de taxichauffeurs hun illegale diensten vooral aan in de regio Amsterdam.

Bij het onderzoek bleek eveneens dat 25 van de 35 taxi’s niet verzekerd waren. Het onderzoek had plaats in opdracht van het Openbaar Ministerie met behulp van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Begin september werden in hetzelfde onderzoek al invallen gedaan bij deze bedrijven. Toen nam de politie twee taxi’s van vermeende snorders en administratie mee. Het opsporingsteam sluit niet uit dat er nog meer in beslag wordt genomen en er mogelijk nog aanhoudingen volgen.

Lees verder

Meest gelezen

X