Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Bankdrukster Melaica Tuinfort wint bronzen medaille

Geplaatst

op

Bankdrukster Melaica Tuinfort heeft bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de bronzen medaille behaald in de klasse boven 86 kilogram. De in Suriname geboren atlete drukte in Rio 130 kilogram.

De 26-jarige begon sterk met het drukken van 125 kilogram. Al snel werd Tuinfort ingehaald door de Nigeriaanse Josephine Orji, die in haar eerste poging al 151 kilogram drukte.

Met haar tweede poging ging Tuinfort voor 130 kilogram en dat lukte. Ze lag daarmee op koers voor zilver, maar de Poolse Zieba drukte in haar laatste poging 134 kilogram. Tuinfort moest in haar laatste poging ook 134 kilogram drukken om alsnog zilver te pakken, maar die poging mislukte.

Tweede deelname
Toen ze 14 jaar oud was, deed Tuinfort in Athene namens Suriname mee bij het kogelstoten. Na haar verhuizing naar Nederland omarmde ze het bankdrukken. Tuinfort is in Rio de eerste vrouw die Nederland bij het bankdrukken vertegenwoordigt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Transavia laat op “dierendag” dieren gratis meevliegen

Geplaatst

op

By

Ongeveer 115 honden en katten vliegen donderdag 4 oktober gratis mee met Transavia. Het is dan immers dierendag. Transavia trakteert alle baasjes op een gratis vlucht voor hun huisdier.

Ongeveer zes op de tien huishoudens in ons land hebben een huisdier. Van een hond of een kat tot een cavia, kanariepiet of hamster. Nederlanders nemen hun honden en katten ook steeds vaker mee naar vakantiebestemmingen. Bij Transavia gebeurde dat in 2017 maar liefst 30.000 keer. En dat aantal groeit nog steeds ieder jaar, met gemiddeld 10 procent.

Reizigers die morgen tijdens dierendag met Transavia vliegen en hun huisdier meenemen, ontvangen een mail. Daarin staat dat hun trouwe viervoeter op deze bijzondere dag gratis mee op reis mag. De ticketprijs – op basis van een enkele reis – van de viervoeters wordt teruggestort.

Lees verder

Nederland

Openbaar vervoer in Amsterdam ligt plat

Geplaatst

op

By

Door een mobilofoonstoring ligt het openbaar vervoer in Amsterdam plat. Bijna alle metrolijnen zijn voor onbepaalde tijd buiten gebruik en ook een aantal tramlijnen zijn uitgevallen.

Tram 5 is ingekort. De bussen 22, 34, 35 en 38 rijden geleidelijk weer volgens dienstregeling. Er rijden pendelbussen tussen IJburg en de Passengers Terminal. De pontjes bij Amsterdam Centraal varen volgens schema.

Hoe lang de storing nog voor hinder gaat zorgen, is niet duidelijk.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |