Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Bankdrukster Melaica Tuinfort wint bronzen medaille

Geplaatst

op

door

Bankdrukster Melaica Tuinfort heeft bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de bronzen medaille behaald in de klasse boven 86 kilogram. De in Suriname geboren atlete drukte in Rio 130 kilogram.

De 26-jarige begon sterk met het drukken van 125 kilogram. Al snel werd Tuinfort ingehaald door de Nigeriaanse Josephine Orji, die in haar eerste poging al 151 kilogram drukte.

Met haar tweede poging ging Tuinfort voor 130 kilogram en dat lukte. Ze lag daarmee op koers voor zilver, maar de Poolse Zieba drukte in haar laatste poging 134 kilogram. Tuinfort moest in haar laatste poging ook 134 kilogram drukken om alsnog zilver te pakken, maar die poging mislukte.

Tweede deelname
Toen ze 14 jaar oud was, deed Tuinfort in Athene namens Suriname mee bij het kogelstoten. Na haar verhuizing naar Nederland omarmde ze het bankdrukken. Tuinfort is in Rio de eerste vrouw die Nederland bij het bankdrukken vertegenwoordigt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Zomerse fotosessie koninklijke familie

Geplaatst

op

door

Vandaag vond de jaarlijkse koninklijke fotosessie plaats wat betekent dat de koninklijke familie zich laat fotograferen. Dit jaar gebeurde dat in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, waar de koninklijke familie sinds dit jaar woont. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vertonen zich samen met dochters Amalia, Alexia en Ariane voor de dan aanwezige pers.

Tientallen journalisten uit binnen- en buitenland waren naar Den Haag afgereisd om de koning en zijn familie vast te leggen. Er werden onder meer foto’s gemaakt van het hele gezin, maar ook van alleen koningin Máxima en haar dochters.

Twee keer per jaar is er een persmoment om te zorgen dat de koninklijke familie een rustige vakantie kan hebben. Daarna is het de bedoeling dat media ze met rust laten. Als journalisten de privacy tóch niet respecteren, dan kan de Rijksvoorlichtingsdienst beslissen ze een volgende keer niet meer uit te nodigen.

Lees verder

Nederland

Man overlijdt bij politiebureau in Spijkenisse

Geplaatst

op

door

Bij het politiebureau in Spijkenisse is donderdagochtend een man overleden. Waar hij precies aan is overleden, kon de politie mede in verband met het nog lopende onderzoek niet meedelen.

De politie werd rond 03.00 uur gealarmeerd door buurtbewoners in Hellevoetsluis. Daar liep een man op straat die om hulp schreeuwde. Agenten namen hem mee naar het bureau in Spijkenisse, waar de man kort na aankomst op de binnenplaats van het bureau overleed. De politie en ambulancepersoneel hebben hem nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

De Rijksrecherche onderzoekt het voorval. Of de man verwondingen had, kon een politiewoordvoerster niet zeggen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X