Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Bankdrukster Melaica Tuinfort wint bronzen medaille

Geplaatst

op

Bankdrukster Melaica Tuinfort heeft bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de bronzen medaille behaald in de klasse boven 86 kilogram. De in Suriname geboren atlete drukte in Rio 130 kilogram.

De 26-jarige begon sterk met het drukken van 125 kilogram. Al snel werd Tuinfort ingehaald door de Nigeriaanse Josephine Orji, die in haar eerste poging al 151 kilogram drukte.

Met haar tweede poging ging Tuinfort voor 130 kilogram en dat lukte. Ze lag daarmee op koers voor zilver, maar de Poolse Zieba drukte in haar laatste poging 134 kilogram. Tuinfort moest in haar laatste poging ook 134 kilogram drukken om alsnog zilver te pakken, maar die poging mislukte.

Tweede deelname
Toen ze 14 jaar oud was, deed Tuinfort in Athene namens Suriname mee bij het kogelstoten. Na haar verhuizing naar Nederland omarmde ze het bankdrukken. Tuinfort is in Rio de eerste vrouw die Nederland bij het bankdrukken vertegenwoordigt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Twee doden bij ongeluk Breda

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op een viaduct over de A16 bij Breda zijn twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.

Volgens de politie kwamen twee auto’s in botsing op het viaduct. Een van de auto’s vloog vervolgens in brand. De dodelijke slachtoffers zaten allebei in de auto die vlam vatte. De gewonde uit de andere auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege de ernst van het ongeluk werd onder meer traumahelikopter opgeroepen.
Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Lees verder

Nederland

Nederlandse militair aangehouden met drugs op Curaçao

Geplaatst

op

Een 24-jarige Nederlandse militair is op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid aangehouden door bewakingspersoneel terwijl hij cocaïne bij zich had. Hij is overgedragen aan de opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair had een gebruikershoeveelheid op zak, dat is max. een halve gram. Het gaat om een matroos van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Het schip is vorige week op Curaçao juist aangekomen om drugshandel op zee te bestrijden.
Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. Of de matroos is ontslagen, is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |