woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(1)

Baldewsingh pleit voor overslaan stagegesprek studenten om discriminatie

lees ook ...

Nationaal coördinator tegen Discriminatie en Racisme Rabin Baldewsingh ziet graag  dat de stage- en arbeidsmarkt  dringende veranderingen toepast om discriminatie te bestrijden. Zo maakt de student volgens hem een betere kans op een stageplek als het stagegesprek niet meer geld. De door de overheid aangestelde Baldewsingh werkt aan een nationaal programma tegen discriminatie vóór de zomer.

De onderwijsinstelling zou de studenten aan een stageplek moeten koppelen, zonder dat zij eerst moeten solliciteren. “Ik zie dat studenten aan hun lot worden overgelaten”, legt hij uit.

Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) vindt ook dat stagediscriminatie minder zal worden “Je kijkt dan wat de student wil leren en wat bedrijven bieden aan leermogelijkheden en zo maak je een match”, aldus onderzoeker Hanneke Felten.  Studenten krijgen te maken met stagediscriminatie, wanneer komen bij het bedrijf voor een gesprek. Vooroordelen en stereotypen spelen dan vaak een rol bij de beoordeling, dit moet volgens haar worden voorkomen.

Baldewsingh pleit verder voor een ander personeelsbeleid van de overheid. Anoniem solliciteren en het diverser maken van sollicitatiecommissies verruimen de kans van elk student. Hij is voorstander van open hiring. Deze methode, waarbij mensen die het snelst reageren worden aangenomen is de manier van werken in Amerika. Een cv, diploma’s of ervaring zijn niet de eerste dingen waarnaar men kijkt. Natuurlijk kan dat in de zorg niet, maar wel in de horeca.

“Arbeidsmarktdiscriminatie loopt door allerlei vormen van discriminatie heen”, volgens de ervaring van Baldewsingh, die werkt met informatie verzameld op de zogenaamde  townhall meetings over heel Nederland.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBaldewsingh pleit voor overslaan stagegesprek studenten om discriminatie