dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
3.3
(3)

Avondklok Nederland naar 22.00 uur

lees ook ...

De persconferentie van het demissionair kabinet over de coronamaatregelen, is duidelijk geworden dat de avondklok met een uur is verzet naar 22.00. Er zijn verder nauwelijks versoepelingen. De besmettingscijfers hebben wederom een stijgende lijn, waardoor versoepelings maatregelen uitblijven. 

De besmetting cijfers zijn al enkele dagen boven de 7000, het ‘reproductiegetal’ is ook te hoog. Honderd besmette mensen steken nu gemiddeld 113 anderen aan.

De terrassen, winkels en het openen van het hoger onderwijs zullen voorlopig niet open gaan. Dit wegens de oplopende aantallen van besmettingen.

Voor de meivakantie geld er een negatief reis advies. Het wordt afgeraden om naar het buitenland af te reizen.

De avondklok zal met een uur verlengd worden van 21.00 naar 22.00, vanaf woensdag 31 maart. Dit op dringend verzoek van de burgermeesters.

Er blijven twijfels over de avondklok in hoeverre het daadwerkelijk bijdraagt aan het bestrijden van de coronavirus. Doch blijft de avondklok nog steeds van kracht. Hoewel men ook beseft dat de handhaving hierop moeilijker wordt. De zomertijd gaat volgende week in, mensen hebben door dat het langer licht blijft en mooi weer is, sterker de behoefte om buiten te zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandAvondklok Nederland naar 22.00 uur