zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(2)

Avondklok Nederland vanaf vrijdag, vliegverbod voor heel Zuid-Amerika

lees ook ...

Piet Wortel op vrije voeten

Piet Wortel, die verdacht werd van twee liquidaties en grootschalige drugshandel is op vrije voeten gesteld. De rechtbank heeft onvoldoende bewijzen om hem langer vast te houden. Er waren bij de aanho...

Vanaf vrijdagavond zal er een avondklok worden toegepast in Nederland van 20.30 uur tot 04.30 uur, dit om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zal ook een vliegverbod zijn vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika.

De tweede kamer zal het besluit van het kabinet nog moeten goed keuren. Indien het kabinet met deze strakkere regeling instemt, is de avondklok in Nederland een feit.

Indien de mensen zich na 20.00 zich op straat bevinden, zullen zij in het bezit moeten zijn van een geldige verklaring. Deze verklaring kunnen zij verstrekt krijgen van hun werkgever. De mensen dienen ook in het bezit te zijn van een eigen verklaring waarin duidelijk vermeld moet staan waarom zij s’avonds buiten zijn.

De verscherpte maatregel is tot en met 9 februari en wie zich er niet aan houdt, riskeert een boete van 95 euro.

Vliegverbod

Vanaf aanstaande vrijdag zal er ook een vliegverbod gelden vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en heel Zuid-Amerika. De maatregel blijft van kracht tot dat er een verplichte quarantaine voor reizigers is ingesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandAvondklok Nederland vanaf vrijdag, vliegverbod voor heel Zuid-Amerika