Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Automobilist ramt met gestolen wagen negen auto’s in Rotterdam.

Geplaatst

op

door

De 23-jarige automobilist, die zaterdagmiddag een ravage aanrichtte in het Oude Noorden in Rotterdam, had de bewuste auto eerder op de dag gestolen van een vriend. 

Ze waren aan het drinken en die vriend dacht dat hij naar de wc ging, maar na tien minuten was hij nog niet terug.” Zowel de 23-jarige ‘vriend’ als de zwarte pick-up waren toen verdwenen. 

De dollemansrit vond rond kwart voor twaalf zaterdagmorgen plaats. In de Noordmolenstraat ramde de bestuurder meerdere auto’s en fietsen. Ook in de Tollensstraat botste hij tegen geparkeerde auto’s. De auto kwam uiteindelijk tegen een geparkeerde auto en een boom tot stilstand. 

Volgens omstanders zou de man zwaar gedronken hebben. De politie kan dat nog niet bevestigen, maar vermoedt hetzelfde. Omdat de blaastest mislukte is er een bloedtest afgenomen. Zeker negen auto’s raakten beschadigd. Na een controle in het ziekenhuis is de Rotterdammer aangehouden. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

We gaan naar het EK, dat is het belangrijkst

Geplaatst

op

door

Virgil van Dijk vond het niet zo belangrijk dat het Nederlands elftal zaterdag bij Noord-Ierland (0-0) het ticket voor het Europees kampioenschap veiligstelde zonder heel goed te spelen. “We kunnen er heel lang over praten, maar we gaan naar het eindtoernooi. We kunnen de focus volledig op het EK leggen”, zei de aanvoerder.

“We wisten dat het lastig zou worden. We hebben mogelijkheden gehad om te scoren”, vervolgde Van Dijk. “Het laatste kwartier moet je heel sterk blijven, met corners en lange ballen. Dat hebben we goed gedaan, we stonden goed.”

ANP

Lees verder

Nederland

Koeman:’Wedstrijd snel vergeten’

Geplaatst

op

door

Ronald Koeman was vooral trots dat hij met het Nederlands elftal het EK heeft gehaald. “Ik vind dat je deze wedstrijd snel mag vergeten. Ik ben blij en trots op het team. We zijn er eindelijk weer bij. Dat is een groot compliment voor deze groep”, sprak de bondscoach na het doelpuntloze gelijkspel bij Noord-Ierland.

Voor het eerst sinds 2014 is Nederland weer aanwezig op een eindtoernooi. Een 0-0 was voldoende om naar het EK 2020 te gaan. Daarmee is de wederopstanding van Oranje volbracht na het pijnlijke gemis van het EK 2016 en WK 2018. 

“We hebben een wedstrijd gezien die je vooraf kon verwachten”, zei de bondcoach. “Noord-Ierland ging in de beginfase een beetje stormen. Ze hebben twee momenten gehad, voor de rest niet. We moeten het ook niet overdrijven. We hebben het professioneel uitgespeeld. Aanvallend hadden we meer kunnen en moeten brengen.”

Koeman vindt dat er in Nederland, na moeizame jaren, nu al snel weer kritisch wordt gesproken als het voetballend eens wat minder is. “We zijn een landje waar we eerst de boel afbreken en daarna weer heel erg blij zijn. Daar stoor ik me wel eens aan. We zijn zelf ook heel kritisch. Maar we hebben het geweldig gedaan, we gaan een geweldig toernooi tegemoet.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X