Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Autoloze zondag moet terugkomen

Geplaatst

op

door

GroenLinks en ChristenUnie willen een autoloze zondag invoeren. In Trouw pleiten Kamerleden Carla Dik-Faber (ChristenUnie) en Suzanne Kröger (GroenLinks) voor zo’n dag.

De Kamerleden willen hun auto­loze zondag laten aansluiten op de autovrije­­ dag die jaarlijks eind september in België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een succes is.

Dinsdag, als de Tweede Kamer vergadert over de begroting van het ministerie van infrastructuur en Waterstaat, dienen de Kamerleden hun plan in.

In 1973 voerde het kabinet-Den Uyl de autoloze zondag in om te anticiperen op benzinetekorten door de oliecrisis.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Voetbalsters willen beter spel tegen Slovenië

Geplaatst

op

door

De Nederlandse voetbalsters willen dinsdag tegen Slovenië niet alleen kwalificatie voor het EK van 2021 vrijwel zeker veiligstellen. De ploeg wil zich volgens bondscoach Sarina Wiegman ook verbeteren ten opzichte van de moeizame uitwedstrijd in Slovenië. Die won Oranje in oktober met 4-2.

De bondscoach wist wat er destijds misging. “Het was toen een van onze mindere wedstrijden. Qua uitvoering en qua veldbezetting. Dat begon bij onszelf. We leden slordig balverlies en zo konden zij counteren.”

Volgens Wiegman is achteraf goed gekeken hoe de ploeg dat anders wil doen. Er volgden daarna ook overtuigende zeges op Rusland en Turkije. “We willen nu laten zien dat het verschil tussen Nederland en Slovenië er wel degelijk is”, keek ze vooruit op het duel van dinsdag in de Gelredome in Arnhem.

ANP

Lees verder

Nederland

Ten Hag om de tafel met Klopp en Zidane

Geplaatst

op

door

Erik ten Hag heeft maandag deelgenomen aan de 21e editie van het UEFA Elite Coaches’ Forum. De trainer van Ajax was door de Europese voetbalbond uitgenodigd voor de bijeenkomst, waar een groep trainers uit de Europese competities actuele zaken bespreken en ideeën uitwisselen.

Naast Ten Hag namen onder anderen ook Jürgen Klopp (Liverpool), Pep Guardiola (Manchester City), Maurizio Sarri (Juventus), Zinédine Zidane (Real Madrid), Carlo Ancelotti (Napoli), Thomas Tuchel (PSG), Paulo Fonseca (AS Roma) en Unai Emery (Arsenal) deel aan het overleg.

Nederlandse trainers krijgen niet vaak een uitnodiging voor het forum van de UEFA, dat sinds 1999 ieder jaar wordt gehouden. Louis van Gaal was in 2002 aanwezig en ook Martin Jol en Frank de Boer mochten ooit aanschuiven.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X