Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Amsterdams museum houdt Surinaamse filmavond

Geplaatst

op

Met de tropische weersomstandigheden in Nederland houdt Museum Het Schip woensdagavond in de binnentuin van het museum een Surinaamse film avond.

Naast een rondleiding door het gebouw, dat volledig is ingebouwd in een blok arbeiderswoningen van de vermaarde Amsterdamse Schoolarchitect Michel de Klerk. Zal het museum in de binnentuin de film “Wan Pipel” tonen. Middels Surinaamse proeverijen zal het museum proberen de bezoekers een Surinaamse sfeer te laten ervaren.

De gratis avond begint om 19.30 uur en 21.00 uur zal de film Wan Pipel worden getoond. De film wordt Engels ondertiteld, de entree is gratis.

De film uit 1976 vertelt het verhaal van de Surinaamse student Roy, die terugreist naar zijn stervende moeder in Paramaribo, en Suriname opnieuw ontdekt. Daar wordt hij verliefd op de Hindoestaanse Rubia, maar de families van het stel zijn tegen hun relatie.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Twee doden bij ongeluk Breda

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op een viaduct over de A16 bij Breda zijn twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.

Volgens de politie kwamen twee auto’s in botsing op het viaduct. Een van de auto’s vloog vervolgens in brand. De dodelijke slachtoffers zaten allebei in de auto die vlam vatte. De gewonde uit de andere auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege de ernst van het ongeluk werd onder meer traumahelikopter opgeroepen.
Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Lees verder

Nederland

Nederlandse militair aangehouden met drugs op Curaçao

Geplaatst

op

Een 24-jarige Nederlandse militair is op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid aangehouden door bewakingspersoneel terwijl hij cocaïne bij zich had. Hij is overgedragen aan de opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair had een gebruikershoeveelheid op zak, dat is max. een halve gram. Het gaat om een matroos van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Het schip is vorige week op Curaçao juist aangekomen om drugshandel op zee te bestrijden.
Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. Of de matroos is ontslagen, is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Meest gelezen