Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Ambassade van India organiseert zesde yogadag met Minister van Defensie

Geplaatst

op

Img 0a106ec08f65 1

De Nederlandse minister van Defensie nam deel aan de zesde Internationale Yogadag en zegt dat het vinden van innerlijke rust cruciaal is voor mannen en vrouwen in uniform en dat yoga een mooie manier is om balans te vinden

De Nederlandse minister van Defensie, Ank Bijleveld,  heeft deelgenomen aan de zesde Internationale Yogadag, dit jaar als online evenement , georganiseerd door de ambassade van India. De minister bedankte India voor het prachtige geschenk van yoga aan de wereld. Ze zei dat het vinden van innerlijke rust cruciaal is voor mannen en vrouwen in uniform en dat yoga een mooie manier is om de balans te vinden. De minister vertelde dat yoga al 15 jaar deel uitmaakt van de training voor de Nederlandse strijdkrachten en dat er 130 yoga-instructeurs zijn. 

De zesde Internationale Yogadagviering die de Indiase ambassade dit jaar online organiseerde, werd gestreamd naar 145.000 volgers van de Facebook-, Twitter-, Instagram- en YouTubekanalen van de ambassade en op de websites van de ambassade en van de Stichting Internationale Yogadag.  

            De Ambassadeur van India in Nederland, Venu Rajamony, opende de festiviteiten. Dit werd gevolgd door de boodschap van premier Modi en 3D-animatievideo’s van Yoga met Modi.

Vertegenwoordigers van het Nederlandse leger en de Nationale politie demonstreerden hun yoga-vaardigheden als onderdeel van de online vieringen.

De vieringen werden bijgewoond door een groot aantal Nederlandse en Indiase beroemdheden, alsmede ambassadeurs van verschillende landen die gevestigd zijn in Den Haag. Actrice Afke Reijenga, Extreme Sportman Wim Hof, in de volksmond bekend als “De Iceman”, Zangeressen Charlie Dée en Anouk Maas behoorden tot de Nederlandse sterren die een bijdrage leverden. 

Berichten en artistieke bijdragen van beroemdheden als Spiritueel Leider Sri Sri Ravi Shankar, de internationaal geprezen fluitist Pandit Hariprasad Chaurasia, Violin Maestro Dr. L Subramaniam, Playback Singers Kavita Krishnamurthy en Vijay Prakash, Schaak Grootmeester Viswanathan Anand, filmsterren Raadhika, Sarathkumar en Bhumika Chawla, Cricketer Suresh Raina, Tennissterren Ramesh Krishnan en Rohan Bopanna, Yoga goeroe en kunstenaar Bharat Thakur, Olympisch schaatser Vishwaraj Jadeja en Michelin ster Chefkok Vikas Khanna stonden op het programma.

Img F377ab46f910 1
Minister van Defensie, Ank Bijleveld

Op het programma stond een Kathakrecital getiteld ‘Ayush’, onder choreografie van de Nederlandse choreograaf Leo Spreksel en uitgevoerd door de eminente Kathak-dansers Hari en Chetna met Sirisha. Ook werden Hollywood- en Bollywood-beroemdheden getoond, die van yoga een deel van hun leven hebben gemaakt. 

Yoga/Pranayam en meditatiesessies werden geleid door bekende goeroes als Swami Jyotirmayah, Manish Pole, Mark Dowe, Patty Jongemaets en Marcel van de Vis Heil.

Het programma nodigde deelnemers uit Yogavideos te sturen over het thema van dit jaar: “Yoga thuis, Yoga met familie”, met prijzen voor de beste inzending. De details van een Videobloggingwedstrijd georganiseerd door het Ministerie van AYUSH en de Indiase Raad voor Culturele Betrekkingen (ICCR), werden tijdens het programma bekendgemaakt.

De online viering begon op 21 juni om 1100 uur CET en de video werd gedurende de dag herhaald voor het gemak van de kijkers.

Culturu.com /  Ambassade van India                                                                                                          Den Haag

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Nederland

Rotterdams bedrijf moet order Baltimore laten gaan wegens Zwarte Pieten foto

Geplaatst

op

Img 1924a26c17a7 1

Een architectenbureau in Rotterdam West 8 heeft tot hun spijt een order moeten laten gaan, omdat er een foto met Zwartepieten van een sinterklaasfeestje is verschenen.

De foto dateert van 2012 en is gemaakt op kantoor van west 8 in Rotterdam. Op de foto is een medewerker met 3 kinderen verkleed als Zwarte Pieten. In de VS is het “not done”, om een wit gezicht zwart te sminken. Het zwart sminken wordt geassocieerd met zwarte mensen en heeft racistische elementen. In Nederland is de Zwarte Piet figuur nu ook omstreden.

Dat de foto nu ineens opgedoken is, is omdat er iemand de foto naar het stadsbestuur van Baltimore heeft verstuurd. Het is hun niet duidelijk wie dat gedaan heeft, zegt een woordvoerder van het kantoor West 8.

West 8 heeft inmiddels direct afstand gedaan van de foto en de order terug gegeven aan het stadsbestuur van Baltimore. De opdracht advisering bij de herinrichting van een haven- en oevergebied kan helaas niet meer worden uitgevoerd. Het zou teveel negatieve aandacht hebben als het alsnog door West 8 zal worden uitgevoerd.

Img 56dcee23566d 1
Zie hier de foto die verscheen in de  The Baltimore Brew

Racistisch personage

Het Rotterdamse architectenbureau West 8 heeft het volgende verklaard in de  The Architect’s Newspaper . “Het heeft afstand gedaan van Zwarte Piet en vind het een racistisch personage. Het sinterklaasfeest hebben zij inmiddels ook in de ban gedaan.”

In Amerika is Baltimore bekend om het zwart activisme. De stad wordt regelmatig bezocht door zwarte leiders zoals Martin Luther King.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Foto’s huis Akwasi op internet: “Ik voel me niet veilig”

Geplaatst

op

Img 2bab654e5b9b 1

Akwasi is recentelijk geconfronteerd met foto’s van zijn onlangs gekochte huis op het internet. De foto’s van zijn huis werden gedeeld in een Facebookgroep. Akwasi reageerde verbolgen hierop: “Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.”

Zie onderstaand het bericht welke door Akwasi gedeeld is op zijn Social media account.

‘Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem,’ schreef een man in de Facebookgroep ‘Glazenwassers United’. Hij deelde ook een reeks foto’s van het nieuwe huis van Akwasi. ‘Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren.’ 

Akwasi” ‘Dit mag niet en dit hoort niet.’ Er is hier sprake van inbreuk in zijn privacy, fundamentele rechten zijn hierbij geschonden. ‘Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.’

Bedreigingen

Inmiddels is de Facebookpagina van de Glazenwasser niet meer te vinden, ook van de man die het bericht gepost heeft, is het profiel verwijderd.

Onduidelijk is of Akwasi aangifte zal doen of inmiddels heeft gedaan. De politie kan wegens privacy redenen niets over vertellen.

Eerder deze maand was Akwasi al het mikpunt van doodsbedreigingen wegens zijn uitspraken op de Dam, tijdens een demonstratie van de Black Lives Matter beweging. Het openbaar Ministerie heeft aangegeven deze doodsbedreigingen te onderzoeken.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen