Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Ajax wint overtuigend KNVB-beker finale en pakt eerste prijs in vijf jaar

Geplaatst

op

door

Ajax heeft zondag voor de negentiende keer in de clubgeschiedenis de TOTO KNVB Beker veroverd. De Amsterdammers wonnen in een weinig enerverende finale in De Kuip relatief eenvoudig met 0-4 van Willem II.

Ajax kwam aanvankelijk wat stroef op gang, maar besliste de wedstrijd nog voor rust in een tijdsbestek van nog geen minuut. Eerst maakte Daley Blind de 0-1 en vrijwel direct na de aftrap zorgde Klaas-Jan Huntelaar voor de 0-2.

De spanning was daarmee verdwenen, maar Ajax liep in de tweede helft nog wel overtuigend uit naar grote cijfers dankzij opnieuw Huntelaar (0-3 in 67e minuut) en Rasmus Kristensen (0-4 in 76e minuut).

Er kwam zodoende voor Ajax een einde aan een prijzendroogte van vijf jaar. De hoofdstedelingen pakten in het seizoen 2013/2014 de landstitel dankzij een 1-1-gelijkspel op bezoek bij Heracles Almelo.

Ajax is dit seizoen in de race voor nog twee prijzen. De ploeg van trainer Erik ten Hag maakt nog kans op de landstitel (koploper twee speelrondes voor het einde) en de Champions League (1-0-voorsprong in return thuis tegen Tottenham Hotspur in halve finales).

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Michel

Is ze gegund, ze hebben er hard voor gewerkt en je ziet dat ze het spel gehersen. ze hebben de spelers ervoor en ja, wie hard werkt en goed is zal prijzen binnen harken. en dat hebben ze, de jongens van Ajax zeker wel verdiend.Advertentie

Nederland

Duncan Laurence eerste Nederlandse Songfestival-winnaar in 44 jaar

Geplaatst

op

door

DuncanLaurence heeft zaterdagavond voor het eerst in 44 jaar gezorgd voorNederlandse winst bij het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer Arcade wisthij in het Israëlische Tel Aviv alle overige 25 landen achter zich te laten.

Laurencebehaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland(369) naar de tweede en derde plaats. De 25-jarige zanger werd al maanden alsfavoriet aangemerkt bij de bookmakers. Aan de finale deden in totaal 26 landenmee.

De vorige keer dat Nederland het Songfestival won was in 1975met Ding-a-dong van Teach-In. De 25-jarige Laurence is devijfde Nederlandse winnaar. Zijn winst betekent dat Nederland volgend jaar hetSongfestival organiseert.

Na definale werden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. Daaruit bleekdat Duncan Laurence zijn halve finale donderdag ook had gewonnen, voorNoord-Macedonië en Zweden.

In deandere halve finale, twee dagen eerder, was Australië de winnaar. Op plek tweeen drie eindigden toen Tsjechië en IJsland.

Laurence schreef Arcade zelf,samen met Wouter Hardy en Joel Sjöö. De zanger werkte onlangs in Stockholm aanmeer nieuwe muziek, waarmee hij door Nederland en Europa zal gaan toeren.

Lees verder

Nederland

Grote ravage na explosie in bedrijfspand Den Haag

Geplaatst

op

door

Een explosie heeft donderdagochtend vroeg veel schade veroorzaakt aan een pand in de Haagse Schilderswijk. Niemand raakte gewond. De explosie was in een groot deel van de stad te horen. Kort ervoor rende volgens de politie iemand weg in de richting van de Van Limburg Stirumstraat.

Het gebouw staat op de hoek van de Jan Blankenstraat en de Hoefkade, niet ver van station Hollands Spoor. In het bedrijfspand op de begane grond zitten onder meer een kapsalon en een reisbureau. De dubbele voordeur van het pand werd door de klap weggeblazen. Gevelplaten raakten los en ramen raakten vernield. Overal lag glas. Auto’s die dichtbij het pand geparkeerd stonden, raakten beschadigd.

Een appartementencomplex van drie verdiepingen boven de winkels werd enige tijd ontruimd.

ANP

Lees verder

Meest gelezen