Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Ajax spelers vinden het respectloos om te praten over CL-finale

Geplaatst

op

door

De spelers van Ajax waken woensdag voor gemakzucht in de return tegen Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League. De Amsterdammers zijn na de 0-1-zege van vorige week in Londen dicht bij de eerste finale sinds 23 jaar in het miljoenenbal.

“Dat zou heel speciaal zijn, maar we moeten daar nog niet over praten. Dat is respectloos richting Tottenham. Zij hebben gewoon een heel goed team. We zijn er nog lang niet”, zei Frenkie de Jong zondag na de winst van de TOTO KNVB Beker in De Kuip tegen Willem II (0-4).

Ajax speelde vorige week wisselvallig tegen Tottenham. De ploeg van trainer Erik ten Hag begon uitstekend en kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Van de Beek, maar werd met name in de tweede helft ver naar achteren gedwongen.

“Het eerste half uur was goed, maar daarna kregen we het wat lastiger. Zij waren constant op onze helft te vinden, maar we gaven niet veel weg. We moeten woensdag beter aan de bal zijn en er beter uitkomen als we counteren. Dan wordt het hopelijk een mooie avond”, aldus De Jong.

“Misschien is het wel beter dat we met 0-1 hebben gewonnen met de gedachte dat we veel beter kunnen, dan met de gedachte dat alles al beslist is. Wellicht houdt dit ons wel scherp.”

‘Moeten ons niet gaan aanpassen aan Tottenham’

Tottenham krijgt woensdag in elk geval een kwaliteitsimpuls. De ‘Spurs’ hebben weer de beschikking over Son Heung-min, die geschorst was in de heenwedstrijd en in de kwartfinales uitblonk door drie van de vier doelpunten tegen Manchester City voor zijn rekening te nemen.

“Maar wij moeten ons niet gaan aanpassen aan Tottenham. We moeten doen wat we altijd doen, het voetbal spelen dat wij altijd spelen. We moeten niet de 1-0 gaan verdedigen en hopen dat het goed komt. Dat past niet bij ons”, aldus Noussair Mazraoui.

Het is nog maar de vraag of Mazraoui in actie komt tegen Tottenham. Joël Veltman kreeg vorige week de voorkeur als rechtsback en tegen Willem II speelde Mazraoui op het middenveld ten koste van Lasse Schöne.

“Ik weet niet wie gaat spelen. Ik weet niet wat de trainer in gedachten heeft. Het middenveld is voor mij sowieso niet wennen. Ik heb er in het verleden vaker gespeeld. Zoveel scheelt het ook niet in vergelijking met de rechtsbackpositie. Ik kom ook dan vaak op het middenveld.”

Noussair Mazraoui speler van Ajax (L)

‘Er moet nog veel meer bij’

Ajax kan dit seizoen nog geschiedenis schrijven. De hoofdstedelingen zijn niet alleen nog in de race voor de Champions League, maar ook voor de landstitel, waarvoor in principe zeges in de laatste twee speelrondes tegen achtereenvolgens FC Utrecht (thuis) en De Graafschap (uit) volstaan.

“Het is hartstikke mooi dat we de beker al binnen hebben, maar we nemen daar nog geen genoegen mee. Er moet nog veel meer bij. We moeten nog even de focus houden en wie weet kunnen we dan over een paar weken een groot feest houden”, vertelt Van de Beek.

“De beker moesten we wel pakken met het oog op wat nog allemaal komen gaat. Dit geeft een extra boost. De honger naar meer is alleen maar toegenomen. We kunnen niet wachten op de komende wedstrijden.”

Ajax-Tottenham Hotspur begint woensdag om 21.00 uur in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA. De winnaar van het tweeluik neemt het in de finale waarschijnlijk op tegen FC Barcelona, dat in de andere halve finale thuis met 3-0 van Liverpool won.

David Neres en Donny van de Beek spelers van Ajax
2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Winston

ik heb vrij genomen van me werk. zo spannend vind ik het. ik leef ernaar toe. woensdag. CL.denk je niet dat Ajax het moeilijk krijgt. als ik naar de tweede helft kijk.. en die Chinees is er nu ook bij. migado. Ajax doe je best.

supporter Feyenoord

haha. Ajax gaat thuis verliezen. weet je waarom. je zegt het zelf tweede helft kon Ajax niets meer en nu zijn er spelers bij die vorig keer niet mee konden doen. nu wel. ik gun het ze maar ik heb er een hard hoofd voor.Advertentie

Nederland

Duncan Laurence eerste Nederlandse Songfestival-winnaar in 44 jaar

Geplaatst

op

door

DuncanLaurence heeft zaterdagavond voor het eerst in 44 jaar gezorgd voorNederlandse winst bij het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer Arcade wisthij in het Israëlische Tel Aviv alle overige 25 landen achter zich te laten.

Laurencebehaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland(369) naar de tweede en derde plaats. De 25-jarige zanger werd al maanden alsfavoriet aangemerkt bij de bookmakers. Aan de finale deden in totaal 26 landenmee.

De vorige keer dat Nederland het Songfestival won was in 1975met Ding-a-dong van Teach-In. De 25-jarige Laurence is devijfde Nederlandse winnaar. Zijn winst betekent dat Nederland volgend jaar hetSongfestival organiseert.

Na definale werden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. Daaruit bleekdat Duncan Laurence zijn halve finale donderdag ook had gewonnen, voorNoord-Macedonië en Zweden.

In deandere halve finale, twee dagen eerder, was Australië de winnaar. Op plek tweeen drie eindigden toen Tsjechië en IJsland.

Laurence schreef Arcade zelf,samen met Wouter Hardy en Joel Sjöö. De zanger werkte onlangs in Stockholm aanmeer nieuwe muziek, waarmee hij door Nederland en Europa zal gaan toeren.

Lees verder

Nederland

Grote ravage na explosie in bedrijfspand Den Haag

Geplaatst

op

door

Een explosie heeft donderdagochtend vroeg veel schade veroorzaakt aan een pand in de Haagse Schilderswijk. Niemand raakte gewond. De explosie was in een groot deel van de stad te horen. Kort ervoor rende volgens de politie iemand weg in de richting van de Van Limburg Stirumstraat.

Het gebouw staat op de hoek van de Jan Blankenstraat en de Hoefkade, niet ver van station Hollands Spoor. In het bedrijfspand op de begane grond zitten onder meer een kapsalon en een reisbureau. De dubbele voordeur van het pand werd door de klap weggeblazen. Gevelplaten raakten los en ramen raakten vernield. Overal lag glas. Auto’s die dichtbij het pand geparkeerd stonden, raakten beschadigd.

Een appartementencomplex van drie verdiepingen boven de winkels werd enige tijd ontruimd.

ANP

Lees verder

Meest gelezen