Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Agressieve passagier vlucht Paramaribo-Amsterdam aangehouden

Geplaatst

op

door

Een passagier van een vlucht onderweg van Paramaribo naar Schiphol heeft gisteren voor angstige momenten gezorgd in het toestel.

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag 4 oktober een 31-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden aan boord van een vliegtuig. Ze gedroeg zich tijdens de vlucht agressief en veroorzaakte veel overlast.

Tijdens de vlucht van Paramaribo naar Schiphol was de vrouw zeer luidruchtig en agressief naar passagiers en de bemanning. Hierdoor kwam de veiligheid aan boord in het gedrang. Personeel van de luchtvaartmaatschappij kreeg de vrouw niet onder controle waarop werd besloten haar te boeien.

Opsporingsambtenaren van de Marechaussee, die het vliegtuig op stonden te wachten, gingen direct na de landing aan boord om de vrouw aan te houden. De vrouw is gehoord en heeft een dagvaarding gekregen. Ze moet zich 10 november verantwoorden voor de rechter.

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Anda

Tegenwoordig wordt je als vee vervoerd in de lucht. Vind het niet raar dat mensen op den duur doordraaien.

Para

Was dit bij KLM of SLM?

SLM

Ik denk SLM, alleen daar maak je deze gekke dingen mee. 1 keer mee gevlogen. NOOIT meer.Advertentie

Nederland

Jaarlijkse Keti Kotilezing in Nederland geannuleerd na onrust over spreker

Geplaatst

op

door

De jaarlijkse lezing in het Scheepvaartmuseum ter gelegenheid van de afschaffing van de slavernij gaat niet door. Binnen de Surinaamse gemeenschap was grote onrust ontstaan over de spreker van dienst, Sandew Hira.

Het werk van Sandew Hira, pseudoniem van de 64-jarige historicus en econoom Dew Baboeram, staat in het teken van de dekolonisatie van de Suriname. Volgens Hira is het land wel onafhankelijk, maar is de bevolking mentaal nog steeds gekoloniseerd.

Het NiNsee heeft de ambitie om met eenieder die een positieve bijdrage levert aan haar missie samen te werken. Nu de uitvoering van deze ambitie echter heeft geleid tot een escalatie tussen voor- en tegenstanders van het spreken van Sandew Hira, kan het NiNsee niet anders dan een pas op de plaats te maken’, is te lezen in het persbericht.

Maar in een persbericht van het NiNsee staat nu dat in overleg met het Scheepvaartmuseum, waar de lezing op 29 juni zou worden gehouden, alsnog is besloten de lezing af te blazen.

De Keti Koti-lezing vindt jaarlijks plaats voorafgaand aan Keti Koti. Op deze dag, 1 juli, worden de slachtoffers van de slavernij herdacht en wordt de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen in 1863 gevierd.

Lees verder

Nederland

Afrit A10 Amsterdam afgesloten vanwege sinkhole

Geplaatst

op

door

De afrit S106 van de A10 bij Amsterdam is sinds gisteravond afgesloten. Dit in verband met een sinkhole.

Dat meldt het team Hoofdwegen van de politie. De afrit blijft voorlopig afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat gaat onderzoek doen naar de exacte oorzaak van het sinkhole.

Een sinkhole ontstaat door het instorten van een holte onder de grondoppervlakte. Het ontstaan van die holte kan meerdere oorzaken hebben. 

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is het een flink gat dat vermoedelijk is ontstaan door „uitspoeling” waarbij het zand onder het wegdek is weggespoeld. Zware regenval zou de oorzaak kunnen zijn.

Lees verder

Meest gelezen

X