Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Afrit A10 Amsterdam afgesloten vanwege sinkhole

Geplaatst

op

door

De afrit S106 van de A10 bij Amsterdam is sinds gisteravond afgesloten. Dit in verband met een sinkhole.

Dat meldt het team Hoofdwegen van de politie. De afrit blijft voorlopig afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat gaat onderzoek doen naar de exacte oorzaak van het sinkhole.

Een sinkhole ontstaat door het instorten van een holte onder de grondoppervlakte. Het ontstaan van die holte kan meerdere oorzaken hebben. 

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is het een flink gat dat vermoedelijk is ontstaan door „uitspoeling” waarbij het zand onder het wegdek is weggespoeld. Zware regenval zou de oorzaak kunnen zijn.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Onwijs veel vraag naar kaarten Mega gevecht Verhoeven vs Hari

Geplaatst

op

door

De vraag naar kaarten voor het mega gevecht Verhoeven vs Hari op 21 december in de Gelredome is onwijs groot. De organisatie Glory heeft laten weten de vraag naar kaarten nauwelijks aan te kunnen. Er zal een nieuwe indeling moeten plaatsvinden van de Arnhemse arena om binnen de mogelijkheden meer toeschouwers een plek te kunnen geven.

Het gevecht wordt nu al gezien als een WK finale. De directeur van Glory Marshall Zelaznik is onder de indruk en had deze hype niet verwacht. De aanvragen naar kaarten is enorm, inmiddels zijn er al 25.000 registraties. Dit is voor het kickboksen een uitzonderlijk aantal.

De verwachting is dat er meer dan 20.000 kaarten verkocht zullen worden. Er wordt volop aandacht besteed aan de indeling van de Arnhemse arena om zoveel mogelijk plaatsen beschikbaar te maken. Er wordt geattendeerd om geen kaarten te kopen bij malafide buro’s. Deze kaarten zijn niet geldig op de dag van het evenement zelf.

Donderdag 26 juli begint de verkoop voor de fans die zich via Glorykickboxing.com geregistreerd hebben. Vrijdag is er eventueel vrije verkoop.

Lees verder

Nederland

Brandt Corstius alsnog vervolgd voor smaad na beschuldiging misbruik Van Dam

Geplaatst

op

door

Het  gerechtshof in Amsterdam heeft dinsdag bepaald dat Journalist Jelle Brandt Corstius zich alsnog voor de strafrechter moet verantwoorden voor het in de landelijke media en in een persbericht uiten van beschuldigingen van verkrachting. 

Eerder had het Openbaar Ministerie (OM) besloten hem niet te vervolgen, maar daartegen had tv-producent Gijs van Dam bezwaar gemaakt. Tegen hem waren de beschuldigingen van Brandt Corstius gericht. Hij spreekt de aantijgingen tegen. Het hof vindt de klacht van Van Dam nu dus gegrond.

Brandt Corstius beschuldigde Van Dam in 2017 in het dagblad Trouw en in het televisieprogramma De Wereld Draait Door van verkrachting. Hij noemde Van Dam niet bij naam, maar al snel werd duidelijk dat het om de tv-producent ging. Die ontkende later in een tv-interview dat er sprake was van verkrachting.

De advocaat van Jelle Brand Corstius heeft via twitter gereageerd en betreurt het dat de zaak opnieuw wordt opgerakeld, maar ziet die met vertrouwen tegemoet.

Lees verder

Meest gelezen

X