dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Advocaten vragen om extra onderzoek in Marengo-proces rond Ridouan Taghi

lees ook ...

Nederlandse vrouw gearresteerd na dood van partner

Een Nederlandse vrouw is vanmorgen in Boedapest gearresteerd nadat haar partner dood werd aangetroffen in een appartement, zo meldt de Hongaarse politie. De vrouw wordt verda...

Advocaten in het Marengo-proces rondom Ridouan Taghi hebben tijdens een onverwachte zitting in Amsterdam extra onderzoek aangevraagd, wat mogelijk leidt tot verdere vertraging van de geplande uitspraak eind deze maand.

De verdediging van drie verdachten wil dieper graven naar nieuwe informatie die op het laatste moment door het Openbaar Ministerie aan het dossier is toegevoegd. Deze omvatten onder meer chatberichten van recentelijk gekraakte telefoons.

Onder deze berichten bevinden zich communicaties van kroongetuige Nabil B., die voorafgaand aan zijn samenwerking met justitie clandestien vanuit de gevangenis sprak met een medeverdachte. Ze bespraken mogelijk vergeldingsacties na een eerdere schietpartij. Sommige advocaten dringen erop aan om de kroongetuige hierover te ondervragen, vooral omdat er sprake lijkt te zijn van gesprekken over “marteling”.

Het Openbaar Ministerie beweert echter dat de nieuwe informatie de zaak niet verandert en dat de stukken slechts ter volledigheid aan het dossier zijn toegevoegd. “Het belang van een voortvarende afhandeling van de strafzaak weegt het zwaarst”, aldus een vertegenwoordiger van het OM.

De rechtbank moet nog beslissen over de verzoeken van de advocaten en of de geplande uitspraak op 27 februari gehandhaafd blijft. “Vertraging is een realistisch scenario”, erkende de voorzitter van de rechtbank.

De oorspronkelijke uitspraak stond gepland voor oktober, maar de rechtbank heeft deze al enkele maanden uitgesteld vanwege de complexiteit van de zaak. Niet alle advocaten zijn echter voorstander van verdere vertraging; sommige verdachten wachten juist op een oordeel. “Ik hoop dat er snel uitspraak wordt gedaan, want ik ben helemaal klaar met deze situatie”, zei een van de verdachten vandaag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandAdvocaten vragen om extra onderzoek in Marengo-proces rond Ridouan Taghi