Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Adverteerders doen geldkraan dicht vanwege racisme Johan Derksen

Geplaatst

op

Img 6312

Adverteerders hebben het besluit genomen om niet meer te adverteren rondom het programma Veronica Inside op de TV zender Veronica. Het gaat om Albert Heyn, Bierbrouwer Bavaria, Fruitbedrijf Zespri en Scheermessenbedrijf Gilette hebben definitief aangegeven te stoppen met reclame. Toto, KPN , SNS Bank, en Gamma hebben aangegeven met de Mediabedrijf Talpa in gesprek te gaan. Dit naar aanleiding van uitspraken van vaste analist Johan Derksen welke een racistische opmerking maakte over Akwasi.

Johan Derksen vertoonde al eerder hardnekkige racisme in het programma Veronica Inside. Afgelopen maandag was het weer raak. Johan Derksen deed wederom een racistische uitspraak. Derksen vertelde dat het wel meevalt met racisme in Nederland. Hij maakte in het voetbalprogramma een opmerking over een tegendemonstrant van Black Lives Matter protest die als Zwarte Piet verkleed was. “Weten we wel zeker dat dat niet Akwasi is ?” Deze vraag stelde hij over de man die het bordje vasthield met de tekst ‘Zwarte Piet Lives Matter’.

Akwasi is een bekende rapper, dichter en anti-racisme-activist, die de afgelopen periode veelbesproken was omdat hij tijdens een anti-racismedemonstratie kritisch uitspraken had over Zwarte Piet.

Boycotten

De eigenaar van Veronica (Mediabedrijf Talpa) wil vooralsnog niet reageren op de besluiten van de adverteerders. Er wordt wel aangegeven dat de uitspraken in het programma voor rekening zijn van de mensen aan de tafel. “Veronica is voor vrijheid van meningsuiting en tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen”, aldus een woordvoerder van Talpa Mediabedrijf/Veronica. Verdere maatregelen zullen er vanuit Talpa niet worden ondernomen.

Bekende Nederlanders hebben van zich doen laten horen met een roep naar de adverteerders om het programma voetbalinside te boycotten. Memphis Depay, Eljero Elia, Anouk ene Arie Boomsa hebben ondersteunen de actie van de adverteerders. En zoals blijkt geven de adverteerders hier gehoor aan.

Albert Heyn

Supermarktketen Albert Heijn zegt geen reclametijd meer te willen rondom het programma Veronica Inside. Het wil geen sponsor meer zijn van het voetbalprogramma. “Er is bij Albert Heijn geen plaats voor discriminatie”, schrijft het bedrijf.

Bierbrouwer Bavaria

Bierbrouwer Bavaria, een van de hoofdsponsoren van het programma, doet afstand van de uitspraken van Jan Derksen. “Wij zijn een familiebedrijf en we willen mensen samenbrengen. Bavaria is het biermerk met een knipoog. Echter zijn wij van mening dat de uitspraak van Johan Derksen geen grap is en te ver gaat”, aldus een woordvoerder van Bavaria.

Het sponsorcontract met VI loopt deze maand af en zal niet verlengd worden.

Fruitbedrijf Zespri

Fruitbedrijf Zespri stopt per direct met de inkoop van reclametijd rondom het programma Voetbal Inside. “Deze uitspraken zijn verkeerd en in strijd met onze waarden. Zespri is als merk gericht op mensen, verbinding en inclusiviteit en we streven naar een betere wereld.”

Gilette

Ook scheermessenmerk Gillette beëindigt de inkoop van reclame. Het bedrijf was een van de vaste sponsoren van het voetbalprogramma. Eerder was er ook al een uitspraak van Rene van der Gijp waarbij hij transgenders belachelijk maakte. Gilette neemt afstand van discriminerende opmerkingen op de TV zender.

Toto en KPN in gesprek

Toto heeft kenbaar gemaakt afstand te doen van de uitspraken van Derksen. Er zullen gesprekken worden gevoerd met Talpa hieromtrent.

KPN geeft ook aan zich te distantieren van de racistische uitspraken van Derksen en dat zij ook in gesprek zullen gaan met de TV zender / Mediabedrijf Talpa.

Gamma en SNS bank

Gamma en SNS Bank hebben een reactie gegeven op de uitspraken van afgelopen maandag door Derksen. Ook zij willen in gesprek met de TV zender/ Mediabedrijf Talpa. Zij doen afstand van de uitspraken en zijn tegen iedere vorm van racisme en discriminatie.

.

12 Reacties
12 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rudi
vrijdag 19 juni 2020 21:19

(1) Het is niet de eerste keer dat Johan Derksen en zijn melige collega’s op een heel goedkope manier kijkcijfers proberen te scoren. Daarbij gebruikten Derksen en zijn kruiperige meelopers van het programma het ingebakken racisme dat bij grote groepen witte Nederlanders aanwezig is. Dus een heel goedkope manier om ongestraft sympathiek gevonden te worden. Er was al vaak over de domme racistische opmerkingen die in dit programma werden gebezigd geklaagt, ook al toen ze nog op RTL7 zaten. Het werd altijd onder de mat van vrijheid van meningsuiting geveegd. In het kort gezegd “waar zeuren die negers over”. En… Lees verder »

Dick
vrijdag 19 juni 2020 10:18

Eindelijk pakken ze racisme hard aan ..deze mensen zoals Derksen die zwarte mensen aldoor maar belachelijk maakt met zo een podium..jammer dat de presentator niet ingrijpt die zelf een buitenlandse vrouw heeft…Ze moeten toch weten dat dit niet kan..voetbal dat mensen in zo een mooie sport moet verbinden..op zo een zende die ze bezitten. Veel mensen boycotten deze zender om deze gasten. Eindelijk zijn er bedrijven die zeggen tot hier en niet verder.
We zijn er klaar mee.

Ruben
vrijdag 19 juni 2020 12:59

Ik snap niet waarom zo een man op zijn leeftijd nog een stoel daar heeft. Hopelijk leert hij dat racisme niet meer van deze tijd is.

ALI
vrijdag 19 juni 2020 15:23

Hij blijft zijn mening geven en zijn baas blijft hem de microfoon geven…dat is ook Nederland hopelijk weten de buitenlanders en alle mensen met hun hart op de juiste plek welke zenders ze moeten boycotten
Als corona die onschuldige oudjes pakt hoop ik dat corona ook kijkt naar racisten

Pim
vrijdag 19 juni 2020 18:34

Blij dat de KNVB achter de jongens van het Nederlands elftal staan. Ze wensen niet meer door die gasten van deze zender geïnterviewd te worden. Hopelijk boycotten ze allemaal deze zogenaamde voetbalkenner

Rudi
vrijdag 19 juni 2020 21:08

(1) Het is niet de eerste keer dat Johan Derksen en zijn melige collega’s op een heel goedkope manier kijk cijfers proberen te scoren. Daarbij gebruikten Derksen en de melige meelopers van het programma het ingebakken racisme dat bij grote groepen Nederlanders aanwezig is. Een heel goedkope manier om sympathiek gevonden te worden. Er is vaak over de domme racistische opmerkingen die in dit programma werden gebezigd, geklaagt ook al toen ze nog op RTL7 zaten. Het werd altijd onder de mat van vrijheid van meningsuiting geveegd. In het kort gezegd “waar zeuren die negers over”. En nu zijn de oogkleppen… Lees verder »

Rudi
vrijdag 19 juni 2020 21:10

(2) Toto, KPN , SNS Bank en Gamma weten het nog niet zeker? En willen eerst “met Talpa gaan praten”. Dat komt ons bekent voor. Doen alsof je geïnteresseerd bent en dan de zaak steeds rekken totdat het onderwerp in de vergetelheid raakt. Immers zulke bedrijven vinden het kunnen afspelen van hun reclamespotjes in een programma met slechte tot matige kijkcijfers belangrijker, dan een gekwetste bevolkingsgroep waar ze in het algemeen niets mee hebben en ook niets om geven. Maar daarbij vergeten dat het om een groot deel van hun trouwe klanten gaat. Hun plotselinge zogenaamd verontwaardiging is gespeeld. Erg slecht… Lees verder »

dowe
vrijdag 19 juni 2020 21:34

Dick niet te vroeg juichen.
Bedrijven, organisaties, politici enzv zijn er als de kippen bij als zij punten kunnen scoren bij potentiële klanten, kiezers en groeperingen waar zij belang bij hebben.
Dus doen alsof zij begaan zijn met de zorgen en problemen van de groeperingen en individuen waar zij letterlijk profijt van hebben.
Huichelachtigheid, liegen, bedriegen en misleiding hoort bij de strategie van
bedrijven om voor de buitenwereld hun ware aard te verdoezelen.
 

skip
vrijdag 19 juni 2020 21:48

Johan Derksen (zie foto) kijkt alsof hij elk moment erg hard moet poepen.
Dat was toen hij hoorde dat diverse sponsoren van zijn toch al slecht lopend programma zich zullen terugtrekken ?
Of toen hij hoorde dat hij een vergevorderde vorm van keelkanker had?
Johan lebber maar verder aan jou bedorven sigaren. En vooral doorgaan met lachen om je eigen stommiteiten met jou koeiekutte kop.

Willem Huitema
vrijdag 19 juni 2020 22:15

“Die Akwasi is voortdurend in het nieuws met zijn geschreeuw en gejammer. En toen daar die verklede ZP in beeld kwam – die speelde met zijn leven – zei ik: ‘Weet je wel zeker dat het Akwasi niet is’.’’ De deugmens weegschaal slaat continu 1 kant uit. Deze deugt dan ook niet. Menige ZP speelt met zijn leven, vooral als ie in de randstad als bijv. Den Haag of Amsterdam rondloopt waar ie gewoon belaagd en bedreigd wordt. Hoor je de deugmens niet over. (De bewijzende beelden worden hier niet toegelaten)   Maar als de verbindende en vredige Akwasi zegt… Lees verder »

Laatst bewerkt op 22 dagen geleden door Willem Huitema
Willem Huitema
vrijdag 19 juni 2020 22:25

“Die Akwasi is voortdurend in het nieuws met zijn geschreeuw en gejammer. En toen daar die verklede ZP in beeld kwam – die speelde met zijn leven – zei ik: ‘Weet je wel zeker dat het Akwasi niet is’.’’ De deugmens weegschaal slaat continu 1 kant uit. Deze deugt dan ook niet. Menige ZP speelt met zijn leven, vooral als ie in de randstad als bijv. Den Haag of Amsterdam rondloopt waar ie gewoon belaagd en bedreigd wordt. Hoor je de deugmens niet over. (De bewijzende beelden worden hier niet toegelaten)   Maar als de verbindende en vredige Akwasi zegt… Lees verder »

Mark
vrijdag 19 juni 2020 22:40

Laat Derksen van beeld verdwijnen. Raccist tijd dat hij en zijn vrouw en kinderen eens voelen wat anderen voelen. Gelijke munten terug betalen.Advertentie

Nederland

ONLINE REDACTIE MEDEWERKER GEZOCHT

Geplaatst

op

Img 9465

Culturu.com zoekt een  Online Redactie Medewerker. Wil jij werken aan dit mooie online magazine ? Het nieuws ophalen en redigeren?  Volg je met interesse de actualiteit en deze volg je met hartenlust. Je ademt media ? Dan zijn wij op zoek naar jouw !!

WAT GA JE DOEN?

Als medewerker binnen onze afdeling Nieuws houd je je onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Het schrijven van teksten en nieuwsberichten
  • Het controleren van de geschreven teksten en nieuwsberichtten
  • Selecteren en publiceren van (video)content
  • Nieuws bulletins voor onze Sport afdeling
  • Selecteren van content voor artikelen
  • Efficiënt inzetten van de beschikbare social media kanalen
  • Analyseren en monitoren van relevante social media kanalen

Voor Tekstschrijvers is het vooral aantrekkelijk omdat je voornamelijk vanuit je huis kan werken en volg je de dagelijkse actuele ontwikkelingen.

Wij richtten ons voornamelijk op de Surinaamse (Caribische) doelgroep, en brengen de nieuwsitems onder de aandacht.  Uiteraard heeft de Nederlandse actualiteit ook onze aandacht.

Je bent onderdeel van een leuk en enthousiast team, die doen wat ze graag willen doen, en dat is nieuws overbrengen naar de Surinaamse doelgroep, wonend in Nederland en overal op de wereld.

Lijkt dit je wat ?? Schroom niet en neem contact met ons op !

Werktijden

Zelf te bepalen. Reken op een paar uur per week. Werkplek bepaal je zelf; kan goed van huis uit. Het betreft een PT functie.

Hoe kom je in aanmerking ?

Stuur je CV en een korte motivatie naar info@culturu.com.

Lees verder

Nederland

De Nederlandse Bank onderzoekt eigen rol slavernijverleden

Geplaatst

op

Img B9fa96f5ef3f 1

De Nederlandse Bank (DNB) heeft een onderzoek ingesteld naar eigen betrokkenheid bij het Nederlandse slavernijverleden. Dit wordt door een toezichthouder van de DNB kenbaar gemaakt. De reactie van de toezichthouder wordt gegeven naar aanleiding van een onderzoek en de gestelde vragen door het tijdschrift Vrij Nederland. Er werd onderzoek gedaan naar de relatie van de Nederlandse banken bij het slavernijverleden.

“We zijn ons bewust van de huidige discussie over het Nederlandse slavernijverleden”, aldus DNB in een verklaring.

Er zal een onafhankelijke organisatie worden gevraagd om het onderzoek uit te voeren. Het accent van het onderzoek zal zich richtten op de rol van de DNB als instelling in de beginjaren van haar bestaan en de toenmalige presidenten en directieleden.

Na het onderzoek zal de DNB stelling nemen over de mogelijke vervolgstappen.

PRESIDENTEN

Uit onderzoek blijkt dat dat de handelshuizen van twee oud presidenten van De Nederlandsche Bank betrokken waren bij de handel in slavernij.

Ook ING gaat een werkgroep opzetten om het archief toegankelijker te maken. Ook waren verschillende directeuren betrokken bij de compensatieregeling van de Nederlandse overheid, tijdens de afschaffing van de slavernij in 1863. De Nederlandse Staat betaalde destijds 200 tot 300 gulden per tot slaafgemaakte aan plantage-eigenaren en aandeelhouders, om het verlies van hun bezittingen te vergoeden.

Excuses

Vorige maand kwam al een excuses naar buiten door de Bank of England wegens hun betrokkenheid van 27 van haar leden bij het slavernijverleden. Het betroffen 11 gouverneurs en zestien directeuren.

Wat de rol is van DNB bij het slavernijverleden zal nader worden onderzocht door een onafhankelijke partij. Indien duidelijk zal zijn dat DNB betrokken was bij de slavernij, is nog onduidelijk of zij ook zullen overgaan tot excuses.

ING Group heeft nu ook een werkgroep geïnitieerd om hun eigen rol bij het slavernijverleden te onderzoeken. Dit naar aanleiding van de gestelde vragen van Vrij Nederland.

Barings Bank, heeft in de beginjaren ook een rol gespeeld bij de financiering van slavernij. Baring Banks is nu onderdeel van ING.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen