zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
3.7
(3)

Actrice Romana Vrede is op de Rotterdamse kieslijst van BIJ1

lees ook ...

De comedyvoorstelling over de afschaffing van de slavernij. ...

Een cabaretvoorstelling over de afschaffing van de slavernij? Precies! Is dat niet veel te lang geleden? Zou kunnen! Daar heb ik toch niks mee te maken? Toch wel! Wij allemaal. Omdat wij nu eenmaal in...

De BIJ1 kieslijst van de Rotterdamse afdeling. “… een eerlijke afspiegeling van Rotterdam”, volgens voorzitter Astrid Keerveld, voor gemeenteraadsverkiezingen is gepresenteerd. Nu is de partij in de tweede kamer vertegenwoordigd door Sylvana Simons. Mieke Megawati Vlasblom is mede-initiatiefnemer van het grote woonprotest geweest. Zij is gekozen als lijsttrekker.

Overige bekende namen op de lijst zijn Josine Strörmann, Michantely de Jong, die ook kandidaat was tijdens Tweede Kamerverkiezingen namens BIJ1, en Dennis Bijleveld, die bekend staat als Ma’Ma Queen en deelnam aan het eerste seizoen van Drag Race Holland. Ook de bekende actrice Romana Vrede staat op de lijst.

Romana kwam naar Nederland als vier-jarige met haar familie. Zij maakte na haar jeugd kennis met kunsten, ging daarna naar de Arnhemse Toneelschool, en studeerde daar af als actrice in 1999. Vanaf 2017 maakte zij deel uit van Het Nationale Theater(HNT). Zij heeft samengewerkt met Eric de Vroedt onder andere aan The Nation, en werd genomineerd voor een Colombina in 2018. Voor Race kreeg zij in 2017 de Theo d’Or  voor beste vrouwelijke dragende rol.

“Mensen uit alle verschillende stadsdelen, afkomstig uit het activisme, de politiek, het onderwijs en de kunst- en cultuursector komen samen om zich in te zetten voor een eerlijke en rechtvaardige stad. Bovendien zullen jongeren en andere mensen, die zich eerder nog niet vertegenwoordigd zagen in de raad, zich herkennen in onze lijst,” zegt Astrid Keerveld zelfverzekerd.

“Ondanks de deelname van zogenaamde linkse partijen aan het huidige college, zijn fundamentele problemen niet opgelost. De wooncrisis springt er natuurlijk bovenuit, met de sloop van bijvoorbeeld de Tweebosbuurt en de verdere afbraak van de sociale huursector in de stad. Maar ook geweld en racisme bij de politie, onze vervuilende industrie en de in stand gehouden kloof tussen arm en rijk vragen nu om radicale oplossingen.” Hiermee maakt lijstrekker Megawati Vlasblom duidelijk, dat er nog veel te winnen is. Er moeten radicale oplossingen komen.

BIJ1 wil 2 tot 3 zetels in Rotterdam binnen  halen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandActrice Romana Vrede is op de Rotterdamse kieslijst van BIJ1