Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Acties van beveiligers Schiphol op zondag gaan niet door

Geplaatst

op

door

De aangekondigde acties van beveiligers op Schiphol zondag zijn van de baan.Dat meldt vakcentrale FNV en wordt door Schiphol bevestigd.

De bond wilde zondag actievoeren als Schiphol niet zou voldoen aan de eisen voor de aanbesteding van nieuwe beveiligerscontracten. Maar volgens de bond zijn de partijen weer in gesprek over een uitweg uit de ontstane situatie. Maandag komen de partijen met meer informatie daarover, zo zegt FNV te verwachten.

Tot nu toe wilde FNV dat Schiphol bij de aanbesteding eist dat bedrijven zich aan de cao Particulieren Beveiliging houden. De bond vreest namelijk dat de minder goede cao Evenementenbeveiliging wordt gevolgd na de aanbesteding. Schiphol had tot nu toe het standpunt dat het die eis niet mag stellen volgens Europese aanbestedingsregels.

Wat er is veranderd in die standpunten en waardoor die zijn veranderd, zegt FNV niet. Schiphol is zaterdagavond vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Op zijn site meldt de luchthaven dat de werkonderbrekingen zijn geannuleerd. “FNV en Royal Schiphol Group zijn in gesprek over een uitweg uit de ontstane situatie. Maandag 2 september wordt het overleg hervat”, aldus Schiphol.

Vrijdag nog besloot de rechter in een kort geding dat de acties van de beveiligers door mochten gaan. De luchthaven vindt dat de zaak over de aanbestedingsregels via de rechter moet worden beslist en niet door middel van personeelsacties. Bovendien vreesde de luchthaven veel overlast.

De kortgedingrechter was het niet eens met het juridische verweer van Schiphol. Ook met de stelling van Schiphol dat de acties niet proportioneel zouden zijn, ging de rechter niet in mee. De omvang van de acties stond namelijk nog niet vast, met name omdat Schiphol overleg met FNV over de veiligheidsaspecten “stelselmatig uit de weg” was gegaan.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Oranje traint nog zonder Wijnaldum en Depay

Geplaatst

op

door

Georginio Wijnaldum is nog niet aangesloten bij de training van het Nederlands elftal. De middenvelder voelt zich nog steeds grieperig en beperkt zich woensdag tot enkele oefeningen in een gymzaal.

Wijnaldum, die zondag nog wel met Liverpool tegen Manchester City (3-1) speelde, stond dinsdag ook al niet op het trainingsveld in Zeist. Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat zijn 61-voudig international op tijd fit is om zaterdag tegen Noord-Ierland in actie te kunnen komen.

Koeman moet nog afwachten of Memphis Depay kan spelen op Windsor Park in Belfast. De aanvaller is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure. Depay heeft zelf goede hoop dat hij tegen Noord-Ierland of dinsdag tegen Estland in actie kan komen.

Depay trainde woensdag individueel, naast het veld waar zijn ploeggenoten van Oranje oefenden.

ANP

Lees verder

Nederland

Shanice van de Sanden en Daniëlle van de Donk geven een reactie op de overwinning met Oranje

Geplaatst

op

door

Shanice van de Sanden :“Ik zit weer lekker in me vel, straal weer, plezier is terug”

Danielle van de Donk : “Die slordigheden moeten eruit, daar zijn we eigenlijk te goed voor, dat mag niet meer”

Lees verder

Meest gelezen

X