Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

80 sterfgevallen, 341 nieuwe opnames van coronapatiënten

Geplaatst

op

Zieknhuis

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt 80 nieuwe sterfgevallen door het nieuwe coronavirus. In totaal zijn er 1836 Covid-19-patiënten opgenomen in een ziekenhuis.

Het totaal aantal sterfgevallen in Nederland staat nu op 356. Afgelopen dinsdag waren het er nog 276, binnen 24 uur zijn er 80 nieuwe sterfgevallen bijgekomen. Uit de cijfers blijkt dat de meeste overledenen in de leeftijdscategorie is van 80 tot 84 jaar. Een man van 55 jaar, is de jongste persoon die overleed door het coronavirus, de oudste persoon was 97 jaar.

Er zijn 341 personen met zware klachten opgenomen in het ziekenhuis, weer een stijging waardoor het totaal nu 1836 is. De leeftijdscategorie 55 tot 59 jaar ziet het meeste aantal opnames.

Er is ook sprake van een stijging van het aantal nieuwe besmettingen. De afgelopen 24 uur zijn er 852 personen positief getest op het virus. Afgelopen dinsdag waren het er nog 811. Dit betekend een totaal van 6412 , waarvan zeker is dat deze personen geïnfecteerd zijn met het coronavirus.

Ondanks bovenstaande stijging is er toch sprake van enige stabilisering. Men constateert dat de genomen maatregelen door de regering een bijdrage hebben geleverd. “Er is nu geen sprake meer van een “ongecontroleerde uitbraak”, aldus RIVM-directeur Van Dissel.

Culturu.com


Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

RIVM : 234 sterfgevallen, 292 nieuwe ziekenhuisopnames

Geplaatst

op

Corona

Nederland registreert nu 2101 overledenen aan het coronavirus. De afgelopen 24 uur zijn er 234 meldingen binnen gekomen van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Er worden ook 292 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Dat er meldingen zijn door gegeven bij het RIVM wilt niet zeggen dat in de afgelopen 24 uur 234 mensen zijn overleden. Het aantal gemelde sterfgevallen zijn op de dinsdagen altijd hoog, geeft het RIVM aan.

Dit heeft te maken met de administratie, de opnames van het weekend en sterfgevallen worden verwerkt op de maandag. Deze gegevens worden dan door het RIVM op de dinsdag kenbaar gemaakt.

De mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Het aantal ziekenhuisopnames kent ook een stijging, deze is nu 292, dat is hoger dan de maandag. De maandag hiervoor kwamen 260 meldingen binnen. De teller staat nu op 7427 ziekenhuis opnames.

Het aantal positief geteste personen nam toe met 777, totaal aantal staat nu op 19580. Het daadwerkelijk aantal zal hoger zijn, omdat ook hier de registratie 1 a 2 dagen later binnen is. Het aantal patiënten zal ook hoger zijn dan de 19.580 omdat niet iedereen wordt getest.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: Afname sterfgevallen aan coronavirus in Nederland

Geplaatst

op

Corona Virus

Het aantal nieuwe meldingen over overleden coronapatiënten in Nederland is behoorlijk afgenomen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), vandaag. Er zijn 101 sterfgevallen erbij gekomen, wat 164 minder is dan zaterdag. Zondag zijn 115 geregistreerd.

De nieuwe cijfers zijn niet wat er de afgelopen 24 uur zijn bijgekomen. Nieuwe sterfgevallen of opnames worden niet altijd direct doorgegeven.

Verder meldt het RIVM dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames voor coronapatiënten aan het afvlakken is. Het RIVM meldt vandaag 260 nieuwe opnames, wat zeven meer is dan gisteren.  Echter ziet het er veel beter uit dan enkele dagen terug met opnames van tussen 336 en 623.

Symptomen nieuw coronavirus

Klachten die veel voorkomen:

 • Koorts
 • Luchtwegklachten zoals hoesten
 • Niezen
 • Kortademigheid

Blijf thuis bij:

 • Neusverkoudheid
 • Loopneus
 • Niezen
 • Keelpijn
 • Lichte hoest
 • Verhoging (tot 38 graden)

Belangrijk: als je verkoudheidsklachten met koorts hebt, moet iedereen in het huishouden thuisblijven.

Wanneer bel je de huisarts?

Bel de huisarts wanneer de klachten verergeren:

 • Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest en ademt moeilijk
 • U bent ouder dan 70, hebt een chronische ziekte of minder weerstand en u krijgt koorts.

Belangrijk: Ga niet naar de huisarts toe, maar bel de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen