Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

473 kilo cocaïne uit Suriname onderschept

Geplaatst

op

Bij een controle door de Douane, in de haven van Rotterdam, is een drugstransport van 473 kilo cocaïne onderschept. De drugs waren meegekomen in een lege tankcontainer die afkomstig was uit Suriname.

Een 54-jarige verdachte uit Numansdorp is donderdag aangehouden in verband met betrokkenheid bij het transport. De drugs waren verpakt in zilverkleurige pakketten die aan de voor- en achterkant van de container achter metalen platen waren verstopt. Monsters, die genomen zijn van de inhoud van de pakketten, wezen uit dat het cocaïne was.

Het onderzoek naar het drugstransport wordt onder leiding van het Landelijk |Parket uitgevoerd door het HARC-team van de FIOD in Amsterdam. De aangehouden verdachte zit in voorlopige hechtenis. Hij wordt volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris voor verlenging van deze hechtenis.

3 Reacties

3 Reacties

 1. Steven

  vrijdag 13 januari 2017 at 20:06

  mi gado mi jezus.zoveel. het is gelijk crisis. drugs uit Suriname. iemand is arm geworden.want het is ergens gekocht.of de persoon die het heeft gekocht moet de eigenaar nog betalen. zo na soso probleem. en wat gaat Nederland ermee doen. zelf verkopen hihi. niemand weet wat nl ermee doet. verkopen het zelf misschien

 2. een peinzer

  zondag 15 januari 2017 at 11:59

  Dat is die hele toestand en inderdaad …Groot probleem. Het komt ergens vandaan… als de persoon maar NIET de regering van Suriname is… want dan …. heeft Suriname een crisis dat er al was en nu helemaal. Dan hebben ze zichzelf ingegraven.
  Ik heb overigens mezelf ook altijd afgevraagd, wat ze met het gevonden drugs doen.
  Weet zeker dat een deel weg verdoezeld wordt. Dat is mens eigen .. de ego die zal spreken bij de verantwoordelijke” onderscheppers en daar begint de corruptie. Wie kan de hoeveelheid checken, wie weet dat? Het is hen de verantwoordelijke die in het gehele spel meegaan en zo een eigen draai geven en dan hun waarheid neerleggen. Feit is dat er drugs vervoerd is.
  Mijn eigen bevinding m.b.t dit nieuwsbericht is dat ik bij zo’n 100%controle bij vluchten me niet meer zal druk maken over de belast en lastigheden die ik over me heen krijg. Het zijn hen die het spel spelen in de drugswereld en hen die zich als slachtoffers of kruiwagen laten gebruiken zorgdragen voor deze toestand.
  Vreselijk egoïstisch vind ik dat.

 3. Brenden

  zondag 15 januari 2017 at 16:09

  dit alles is een druppel van wat er binnen komt. af en toe moeten ze iets vinden maar ergens anders is het dubbele naar binnen. een lek zogenaamd. overal zijn ze zo currupt als de pest. miljoenen dat verdeeld word aan de top en het volk pinaart. ergens heeft iemand of een beel peleton de ander kant opgekeken toen het ingeladen werd op dat schip met bestemming NL. en nu mag NL zelf rijk worden met dat wat ze ermee doen. (verkopem)soema lasi.ik geloof niet dat alles vernietigd word. de rijken worden rijker..

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Hunkar (56) werd racistisch bejegend op NOS-redactie

Geplaatst

op

By

De Surinaams-Nederlandse Aldith Hunkar (56) is in de periode dat zij werkzaam was bij de publieke omroep meerdere malen racistisch bejegend door verschillende redactieleden van het NOS Journaal. Dit vertelt de ex-nieuwslezeres aan het online magazine OneWorld.

Hunkar presenteerde van 1994 tot 2000 het NOS Jeugdjournaal en stapte daarna over naar het NOS Journaal, waar zij later ook de journaals presenteerde als opvolger van Anette van Trigt en Hans Smit. “Bij het Jeugdjournaal heb ik echt een steentje bij kunnen dragen, zij luisterden naar mij. Om de een of andere reden was dat bij de redactie van het NOS Journaal, die letterlijk aan de andere kant van een kast zat, volledig anders”, aldus de presentatrice.

Onveilig

Op de redactie van het NOS Journaal kreeg Hunkar te maken met racistische opmerkingen en vooroordelen van verschillende collega’s. “Zeg Aldith, ik weet niet wie je denkt dat je bent, maar voor ons ben je gewoon een potje subsidie hoor”, zei een redactielid eens tegen haar. Het werd van kwaad tot erger en Hunkar legt uit dat zij zich niet meer veilig voelde. “Ik ging altijd met plezier naar mijn werk, maar in tegenstelling tot bij het Jeugdjournaal voelde ik me bij het NOS Journaal steeds onveiliger door een klein groepje binnen de redactie. Het was duidelijk dat ik daar alleen maar was om ‘zwart te wezen’, en niet voor mijn inbreng.” 

Witte mannen

Volgens de ex-nieuwslezeres was er geen cultureel besef bij het NOS Journaal. “We hadden een item over een prijs die iemand had gewonnen in Colombia. Toen werd er in het item op de een of andere manier drugshandel bij gehaald. De argumentatie was dat alle kijkers bij Colombia toch al gelijk aan drugshandel denken. Maar dat komt natuurlijk omdat de NOS dat zélf voedt. Ik heb toen tegen de eindredacteur gezegd: ‘Witte mannen zullen dit nooit begrijpen!’ Dat heeft voor enorme ruzie gezorgd, want hoe kón ik het hebben over ‘witte mannen”, zegt Hunkar.

Ze vervolgt: “In het binnenland van Suriname dreigde een stuwdam te knappen. Toen ik vertelde dat ik mensen uit het binnenland kende en er misschien een item over gemaakt kon worden, werd er gezegd: ‘Wie interesseert Suriname nou iets?.”

De presentatrice sprak zich meermaals uit tegen onder andere het racisme op de werkvloer, wat volgens haar leidde tot een burn-out. Er werd vervolgens een maandenlange procedure in gang gezet, die uiteindelijk in 2008 leidde tot haar vertrek.

Lees verder

Nederland

Dinsdagavond supermaan te zien

Geplaatst

op

Dinsdagavond is er een zogenaamde supermaan te zien. De volle maan lijkt dan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan. Volgens weerbureau Weeronline komt dit doordat het hemellichaam dichter bij de aarde staat dan een gemiddelde volle maan. De afstand tussen de maan en de aarde verandert gedurende het jaar. De supermaan lijkt het grootst aan het begin van de avond, wanneer de zon net onder is. Er is een redelijke kans dat de maan te zien is.

ANP

Lees verder

Meest gelezen