Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Zoektocht naar ontsnapte tbs’er die jonge meisjes misbruikte

Geplaatst

op

door

De tbs’er uit de Nijmeegse Pompekliniek die donderdagmiddag tijdens een begeleid verlof ontsnapte, is een Barneveldse kindermisbruiker die in 2013 is veroordeeld. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie is bezig met een klopjacht om de man op te sporen.

De ontsnapte pedoseksueel misbruikte in het verleden zes minderjarige meisjes van zes en zeven jaar. Hij kreeg daarvoor in 2013 tbs met dwangverpleging opgelegd. Deskundigen meldden destijds dat er sprake was van een hoog risico op terugval.

Donderdagmiddag onttrok de man zich tijdens een begeleid fietsverlof in het buitengebied van Malden aan het toezicht. Daarop is de politie direct ingeschakeld. Het OM zegt de slachtoffers en hun familieleden op de hoogte te hebben gebracht. 

Bronnen melden dat de Pompekliniek zeer bezorgd is dat de man iemand iets aan wil doen. Diezelfde bronnen laten weten dat de zedendelinquent tijdens het fietsen plots een andere weg pakte en toen verdween.

De gewaarschuwde vader van één van de slachtoffers laat weten dat hij erg geschrokken is. ‘Je wil zoiets achter je laten. Het ging erg goed met onze dochter. De afgelopen twee jaar kwam ze er niet meer op terug’, legt hij uit. ‘Nu word je ineens weer een aantal jaar teruggeworpen. Als ik hem tegenkom, weet ik niet wat ik doe.’

De familie wacht op een telefoontje van de politie met meer informatie. Volgens de vader gaf het OM aan bang te zijn dat de tbs’er weer naar Barneveld komt, omdat de delinquent verder geen sociale kringen heeft om op terug te vallen. ‘Daar wil ik toch over praten’, besluit de ouder.

De gemeente Barneveld is op de hoogte gebracht van de ontsnapping en werkt samen met de politie en het OM, om de man weer te vinden. De Pompestichting wil verder niet ingaan op de identiteit van de ontsnapte tbs’er. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Twee mannen aangehouden voor beroving pizza leverancier

Geplaatst

op

door

De 23-jarige gekwalificeerde diefstal verdachte Nicholaas D., is op zijn woonadres aangehouden door leden van RBTP en overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt. Samen met een andere man heeft hij een pizza leverancier beroofd van zijn bromfiets, mobiele telefoon, een portemonnee met geld en een aantal pizza’s.

Het duo heeft de pizza leverancier onder schot gehouden met een vuistvuurwapen. Toen de leden van RBTP op het woonadres van Nicholaas aankwamen, was hij één van de pizza’s aan het eten. Behalve de pizza zijn ook de andere spullen die van de pizza leverancier waren gestolen teruggevonden en in beslag genomen. Nicholaas is in verzekering gesteld. Zijn kompaan heeft zich bij de politie aangemeld en is na overleg met het Openbaar Ministerie opgesloten.

Lees verder

Misdaad

Vrouw in haar woning vermoord

Geplaatst

op

door

Bibi Fareeda Nisha Hakim (64), die in Guyana is geboren, is donderdagavond dood aangetroffen in haar woning aan de Swastikasweg te Kwatta. De afdeling Public Relations van de politie meldt, dat zij hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht omdat haar lichaam duidelijk sporen van geweld vertoont. De woning is overhoop gehaald.

Het ontzielde lichaam van de vrouw, is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Een kleinzoon van de overledene heeft het lijk in de woning aangetroffen. De vrouw woonde samen met haar man, zoon en kleinzoon op het adres.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X