Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Zeven jaar cel en tbs geëist tegen Gerson F. (19)

Geplaatst

op

door

In de ochtend van 21 juli vorig jaar fietste de toen 20-jarige studente naar huis in de Rotterdamse wijk De Esch. Daar werd ze overmeesterd en op zeer gewelddadige wijze verkracht. De dader takelde haar ernstig toe. De vrouw overleefde het maar net.

De politie begon een klopjacht en Gerson F., toen pas 18 jaar oud, kwam al snel in beeld en kon al na enkele dagen opgepakt worden. Er volgde een inval en thuis trof de recherche trof nog wat gestolen spullen aan: Gerson F. bleek aan meerdere delicten te koppelen. Het verbaasde de politie niet. Gerson was een bekende. Eerder veroordeeld voor een zedenzaak en overvallen. De problemen in zijn leven waren al op hele jonge leeftijd ontstaan. De verdachte Gerson F. legde later een bekentenis af.

De 19-jarige Gerson F. ging altijd rondjes rijden door Rotterdam Centrum als hij boos was of gestrest. Liefst ‘s nachts. Vandaag in de rechtbank zei hij dat hij zich ‘ontlaadde’ van stress door andere mensen pijn te doen. Hij zou het niet bewust hebben gedaan. “Ik ben gewoon gaan fietsen en toen ging bij mij het licht uit. Ik werd boos en wilde iemand heel veel pijn doen. Ik heb haar pijn gedaan, ik weet niet precies alles.”  

Op 21 juli 2018 achtervolgde hij de Indonesische studente en verkrachtte haar op brute wijze. De Indonesische vrouw, die naar Rotterdam was gekomen om te studeren wordt gewurgd met een t-shirt. Gerson verkracht haar met zijn vingers. De vrouw verliest zoveel bloed, dat zij had kunnen overlijden. Door de verwurging krijgt zij een zwelling in de luchtpijp. Door het plaatsen van een buis in haar keel weten de artsen haar leven te reden: anders was zij vrijwel zeker gestorven. De vrouw overleefde het maar net. Maar het is de vraag of zij er ooit nog bovenop komt.

Vanwege het geweld en de levensgevaarlijke verwondingen die het slachtoffer opliep, beschuldigt het Openbaar Ministerie Gerson F. naast van verkrachting, ook van poging tot doodslag en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Hij heeft eerder al een bekennende verklaring afgelegd en bovendien is er een DNA-match. Het OM verwijt hem ook dat hij diezelfde nacht nog een andere vrouw heeft betast. Ter hoogte van de Claes de Vrieselaan pakte hij haar telefoon en greep haar bij de billen. Zij wist echter te ontkomen.   

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Aanhoudingen na vondst tientallen kilo’s cocaïne tussen bloemen op Schiphol

Geplaatst

op

door

Tien (oud-)medewerkers van een logistiek bedrijf zijn, door De Koninklijke Marechaussee op Schiphol, aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De aanhoudingen vonden plaats in Almere, Amsterdam en rondom Schiphol.

Bij een logistiek bedrijf op Schiphol werd in januari 27 kilo cocaïne gevonden tussen een partij bloemen. Naar aanleiding daarvan startte de Koninklijke Marechaussee een onderzoek naar de herkomst van de harddrugs.

Half april werd tijdens het onderzoek, wederom tussen een partij bloemen, een zending van 160 kilo cocaïne onderschept op Maastricht Aachen Airport. 

De verdachten komen uit Nederland, Polen, Azerbeidzjan en Letland en waren tijdens het onderzoek werkzaam bij het logistiek bedrijf of hadden daar in het verleden gewerkt. Acht van hen zitten nog vast.

De Marechaussee doet verder onderzoek in de zaak.

Lees verder

Misdaad

Lichaam gevonden in kanaal in Eindhoven

Geplaatst

op

door

Vanochtend vroeg is in het kanaal langs de Urhovenseweg en de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven een lichaam gevonden. Het is onduidelijk hoe de persoon te water is gekomen. De doodsoorzaak en wie de persoon is zijn niet bekend. De politie is begonnen met een sporenonderzoek.

Lees verder

Meest gelezen

X