Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Zeven jaar cel en tbs geëist tegen Gerson F. (19)

Geplaatst

op

door

In de ochtend van 21 juli vorig jaar fietste de toen 20-jarige studente naar huis in de Rotterdamse wijk De Esch. Daar werd ze overmeesterd en op zeer gewelddadige wijze verkracht. De dader takelde haar ernstig toe. De vrouw overleefde het maar net.

De politie begon een klopjacht en Gerson F., toen pas 18 jaar oud, kwam al snel in beeld en kon al na enkele dagen opgepakt worden. Er volgde een inval en thuis trof de recherche trof nog wat gestolen spullen aan: Gerson F. bleek aan meerdere delicten te koppelen. Het verbaasde de politie niet. Gerson was een bekende. Eerder veroordeeld voor een zedenzaak en overvallen. De problemen in zijn leven waren al op hele jonge leeftijd ontstaan. De verdachte Gerson F. legde later een bekentenis af.

De 19-jarige Gerson F. ging altijd rondjes rijden door Rotterdam Centrum als hij boos was of gestrest. Liefst ‘s nachts. Vandaag in de rechtbank zei hij dat hij zich ‘ontlaadde’ van stress door andere mensen pijn te doen. Hij zou het niet bewust hebben gedaan. “Ik ben gewoon gaan fietsen en toen ging bij mij het licht uit. Ik werd boos en wilde iemand heel veel pijn doen. Ik heb haar pijn gedaan, ik weet niet precies alles.”  

Op 21 juli 2018 achtervolgde hij de Indonesische studente en verkrachtte haar op brute wijze. De Indonesische vrouw, die naar Rotterdam was gekomen om te studeren wordt gewurgd met een t-shirt. Gerson verkracht haar met zijn vingers. De vrouw verliest zoveel bloed, dat zij had kunnen overlijden. Door de verwurging krijgt zij een zwelling in de luchtpijp. Door het plaatsen van een buis in haar keel weten de artsen haar leven te reden: anders was zij vrijwel zeker gestorven. De vrouw overleefde het maar net. Maar het is de vraag of zij er ooit nog bovenop komt.

Vanwege het geweld en de levensgevaarlijke verwondingen die het slachtoffer opliep, beschuldigt het Openbaar Ministerie Gerson F. naast van verkrachting, ook van poging tot doodslag en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Hij heeft eerder al een bekennende verklaring afgelegd en bovendien is er een DNA-match. Het OM verwijt hem ook dat hij diezelfde nacht nog een andere vrouw heeft betast. Ter hoogte van de Claes de Vrieselaan pakte hij haar telefoon en greep haar bij de billen. Zij wist echter te ontkomen.   

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Ex-politieagent doodgeschoten door rovers

Geplaatst

op

door

Manodjkoemar Mohan (50) is gisteren tijdens een worsteling met twee rovers doodgeschoten. De ex-politieman raakte tijdens de beroving in een barbershop te Welgedacht A-weg slaags met de onverlaten. Hij werd in de buikstreek geraakt door een kogel afgevuurd door de rovers. Mohan overleed ter plekke, meldt de politie Public Relations.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie blijkt dat Mohan zich in de kapperszaak bevond toen de rovers de ruimte binnenkwamen. Ze beroofden een andere klant van zijn halsketting en sommeerden de kapper om ook zijn halsketting af te staan. Op gegeven moment waren de rovers en Mohan verwikkeld in een gevecht. De kapper zag zijn kans schoon en rende uit de zaak, waarna hij schoten hoorde.

Hij zag Mohan uit de barbershop komen en enkele meters verder neervallen. De ex-politieagent was in zijn buikstreek geraakt, meldt de afdeling Public Relations van de politie. De rovers hebben zich uit de voeten gemaakt. Het lijk van Mohan is voor obductie in beslag genomen.

Lees verder

Misdaad

Rattansheik aangehouden voor beroving

Geplaatst

op

door

De 21-jarige Rattansheik N. is aangehouden door rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten.

Deze verdachte is in beeld gebracht, toen het onderzoek uitwees dat hij de eigenaar is, van één van de voertuigen die door de criminelen was gebruikt op dinsdag 14 januari . De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg op 14 januari via het Command Center de melding dat er schoten waren gelost aan de Koprofowrustraat nabij de Grietjebiestraat. De wetsdienaren deden de plek aan en constateerden dat een ondernemer kort te voren was beroofd van een groot geldbedrag. De vermoedelijke daders hadden voor de komst van de politie de plek verlaten.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die op 16 januari Rattansheik heeft opgespoord en aangehouden.

Hangende het onderzoek is deze verdachte na afstemming met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld.

Lees verder

Meest gelezen