Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Zeven jaar cel en tbs geëist tegen Gerson F. (19)

Geplaatst

op

door

In de ochtend van 21 juli vorig jaar fietste de toen 20-jarige studente naar huis in de Rotterdamse wijk De Esch. Daar werd ze overmeesterd en op zeer gewelddadige wijze verkracht. De dader takelde haar ernstig toe. De vrouw overleefde het maar net.

De politie begon een klopjacht en Gerson F., toen pas 18 jaar oud, kwam al snel in beeld en kon al na enkele dagen opgepakt worden. Er volgde een inval en thuis trof de recherche trof nog wat gestolen spullen aan: Gerson F. bleek aan meerdere delicten te koppelen. Het verbaasde de politie niet. Gerson was een bekende. Eerder veroordeeld voor een zedenzaak en overvallen. De problemen in zijn leven waren al op hele jonge leeftijd ontstaan. De verdachte Gerson F. legde later een bekentenis af.

De 19-jarige Gerson F. ging altijd rondjes rijden door Rotterdam Centrum als hij boos was of gestrest. Liefst ‘s nachts. Vandaag in de rechtbank zei hij dat hij zich ‘ontlaadde’ van stress door andere mensen pijn te doen. Hij zou het niet bewust hebben gedaan. “Ik ben gewoon gaan fietsen en toen ging bij mij het licht uit. Ik werd boos en wilde iemand heel veel pijn doen. Ik heb haar pijn gedaan, ik weet niet precies alles.”  

Op 21 juli 2018 achtervolgde hij de Indonesische studente en verkrachtte haar op brute wijze. De Indonesische vrouw, die naar Rotterdam was gekomen om te studeren wordt gewurgd met een t-shirt. Gerson verkracht haar met zijn vingers. De vrouw verliest zoveel bloed, dat zij had kunnen overlijden. Door de verwurging krijgt zij een zwelling in de luchtpijp. Door het plaatsen van een buis in haar keel weten de artsen haar leven te reden: anders was zij vrijwel zeker gestorven. De vrouw overleefde het maar net. Maar het is de vraag of zij er ooit nog bovenop komt.

Vanwege het geweld en de levensgevaarlijke verwondingen die het slachtoffer opliep, beschuldigt het Openbaar Ministerie Gerson F. naast van verkrachting, ook van poging tot doodslag en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Hij heeft eerder al een bekennende verklaring afgelegd en bovendien is er een DNA-match. Het OM verwijt hem ook dat hij diezelfde nacht nog een andere vrouw heeft betast. Ter hoogte van de Claes de Vrieselaan pakte hij haar telefoon en greep haar bij de billen. Zij wist echter te ontkomen.   

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Politie regio West beboet 122 hardrijders

Geplaatst

op

door

De politie van regio West heeft tussen 25 november en 1 december 28 snelheids- en verkeerscontroles uitgevoerd. Bij deze actie zijn 122 hardrijders bekeurd, meldt de Public Relations van de politie.

Van drie automobilisten, die ver boven de maximale snelheid hebben gereden, zijn de rijbewijzen ingevorderd. Zes andere verkeersdeelnemers zijn bekeurd, omdat hun voertuigen niet waren verzekerd. Tweeëntwintig verkeersovertreders die hun auto niet hadden laten herkeuren, zijn daarvoor ook op de bon geslingerd.

Ook bromfietsers die zonder valhelm of een deugdelijke valhelm hebben gereden, moesten daarvoor een boete betalen. De overtreders zijn in de gelegenheid gesteld om hun boetes buiten proces af te handelen of ze konden die ter plekke betalen.

Lees verder

Misdaad

Bejaarde man opgesloten voor poging tot mishandeling en brandstichting

Geplaatst

op

door

De 71-jarige Adriaan H. is door de politie van bureau Groningen aangehouden voor poging tot mishandeling en brandstichting. Hij heeft geprobeerd om zijn 72-jarige partner V.S. te mishandelen, nadat hij erachter kwam dat de vrouw het huis en perceel op naam van een stichting heeft gezet, onder bestuur van haar voorkinderen.

De vrouw deed aangifte bij de politie, omdat de man gepoogd heeft het huis in brand te steken. De verdachte Adriaan H. werd opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de bejaarde ingesloten, meldt de politie Public Relations. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen