Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Zeven jaar cel en tbs geëist tegen Gerson F. (19)

Geplaatst

op

door

In de ochtend van 21 juli vorig jaar fietste de toen 20-jarige studente naar huis in de Rotterdamse wijk De Esch. Daar werd ze overmeesterd en op zeer gewelddadige wijze verkracht. De dader takelde haar ernstig toe. De vrouw overleefde het maar net.

De politie begon een klopjacht en Gerson F., toen pas 18 jaar oud, kwam al snel in beeld en kon al na enkele dagen opgepakt worden. Er volgde een inval en thuis trof de recherche trof nog wat gestolen spullen aan: Gerson F. bleek aan meerdere delicten te koppelen. Het verbaasde de politie niet. Gerson was een bekende. Eerder veroordeeld voor een zedenzaak en overvallen. De problemen in zijn leven waren al op hele jonge leeftijd ontstaan. De verdachte Gerson F. legde later een bekentenis af.

De 19-jarige Gerson F. ging altijd rondjes rijden door Rotterdam Centrum als hij boos was of gestrest. Liefst ‘s nachts. Vandaag in de rechtbank zei hij dat hij zich ‘ontlaadde’ van stress door andere mensen pijn te doen. Hij zou het niet bewust hebben gedaan. “Ik ben gewoon gaan fietsen en toen ging bij mij het licht uit. Ik werd boos en wilde iemand heel veel pijn doen. Ik heb haar pijn gedaan, ik weet niet precies alles.”  

Op 21 juli 2018 achtervolgde hij de Indonesische studente en verkrachtte haar op brute wijze. De Indonesische vrouw, die naar Rotterdam was gekomen om te studeren wordt gewurgd met een t-shirt. Gerson verkracht haar met zijn vingers. De vrouw verliest zoveel bloed, dat zij had kunnen overlijden. Door de verwurging krijgt zij een zwelling in de luchtpijp. Door het plaatsen van een buis in haar keel weten de artsen haar leven te reden: anders was zij vrijwel zeker gestorven. De vrouw overleefde het maar net. Maar het is de vraag of zij er ooit nog bovenop komt.

Vanwege het geweld en de levensgevaarlijke verwondingen die het slachtoffer opliep, beschuldigt het Openbaar Ministerie Gerson F. naast van verkrachting, ook van poging tot doodslag en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Hij heeft eerder al een bekennende verklaring afgelegd en bovendien is er een DNA-match. Het OM verwijt hem ook dat hij diezelfde nacht nog een andere vrouw heeft betast. Ter hoogte van de Claes de Vrieselaan pakte hij haar telefoon en greep haar bij de billen. Zij wist echter te ontkomen.   

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Vrouw zwaargewond na aanval pitbulls, honden doodgeschoten

Geplaatst

op

door

In een woning aan de Rotterdamse Hilledijk is vannacht een vrouw zwaargewond geraakt nadat ze werd aangevallen door drie honden. De politie zag zich uiteindelijk genoodzaakt om alle drie de beesten dood te schieten. 

Rond 01.45 uur vannacht spoedde de politie zich naar een woning aan de Hilledijk op Rotterdam-Zuid, omdat er een vrouw hard aan het gillen was. 

Ter plaatse bleek zij aangevallen te zijn door drie agressieve honden. Hondengeleiders van de politie hebben hierbij nog geprobeerd de honden tot rust te brengen, maar dit mocht niet baten. Uiteindelijk werden alle drie de honden doodgeschoten.

,,De honden waren dusdanig door het dolle heen dat de agenten geen andere optie zagen”, aldus een woordvoerster.

De vrouw is met spoed en ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Of de honden eigendom waren van de vrouw en waarom zij werd aangevallen, is vooralsnog onbekend. 

Lees verder

Misdaad

Fatale steekpartij meisje (15) Breda was ‘misdrijf in relationele sfeer’

Geplaatst

op

door

De fatale steekpartij gisteren op de Bilderdijkstraat waarbij een 15-jarige meisje omkwam vond in de relationele sfeer plaats. Dat verklaart een woordvoerder tegen NU.nl. Het slachtoffer en de 16-jarige verdachte zaten bij elkaar op school

Het meisje werd gistermiddag zwaargewond in de woning, waar zij samen met haar moeder woonde, aangetroffen. Ze werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. De politie gaat er van uit dat het meisje is neergestoken.

Een 16-jarige jongen kon kort daarna elders in Breda aangehouden worden. Hij had zich zelf gemeld. Omdat de verdachte minderjarig is, wordt er verder geen informatie over zijn identiteit bekend gemaakt. 

De politie zette dinsdagmiddag tafels neer nabij de Bilderdijkstraat, zodat iedereen met elkaar in gesprek kon gaan. Ook burgemeester Depla was aanwezig. Ook kwamen jongeren bij een om het meisje te herdenken. Bij haar woning zijn bloemen neergelegd. 

Ook op het Onze Lieve Vrouwelyceum, waar Megan in 4 havo zat, werd geschokt op het nieuws gereageerd. “Vandaag, 19 augustus 2019, ontvingen we het trieste bericht van het overlijden van onze 4 havo leerlinge”, schrijft het OLV maandag op hun website. “We wensen als schoolgemeenschap haar familie, vrienden en iedereen op het OLV veel sterkte.”

Lees verder

Meest gelezen

X