Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Zes jaar voor slaan collega met ijzeren staaf

Geplaatst

op

Een 50-jarige man uit Hillegom is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot zes jaar cel, omdat hij een collega elf keer op zijn hoofd heeft geslagen met een ijzeren staaf. Het slachtoffer overleefde, maar liep blijvend letsel op. Hij is zijn zicht deels kwijt en moet zich voortbewegen met een rollator. Slachtoffer en dader werkten in een aardappelgroothandel in Hillegom.

Aanleiding voor het geweld, dat zich voordeed op 8 november, zou een kwetsende opmerking van het slachtoffer zijn geweest. Zijn collega, een floormanager van het bedrijf, ging vervolgens door het lint. Hij pakte een ijzeren staaf en sloeg zijn collega van achteren op het hoofd. Na een tweede klap bleef het slachtoffer doodstil liggen, zo stelt de rechtbank, maar is daarna nog negen keer geslagen. Een en ander is vastgelegd door een bewakingscamera.

Volgens het Openbaar Ministerie en de rechtbank is er sprake van een poging tot doodslag. Het OM had zeven jaar cel geëist.

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

Metrostation Amsterdam dicht om plofkraak

Geplaatst

op

Op de Elsrijkdreef in Amsterdam-Zuidoost heeft het metrostation Ganzenhoef aanzienlijke schade opgelopen na een plofkraak. Dat meldt de politie. Omwonenden maakten melding van een harde knal. Twee verdachten zijn op een scooter weggereden richting Diemen en zijn nog voortvluchtig.

Door de ontploffing is het metrostation dusdanig beschadigd dat deze volgens de politie de komende uren nog is afgesloten, vanwege onderzoek door politie en de Explosieven Opruimingsdienst EOD. Of het metroverkeer in de ochtend hervat kan worden is onzeker. Het is nog niet duidelijk of de daders iets buit hebben gemaakt.

ANP

Lees verder

Misdaad

Twee mannen vast voor steekpartij Den Haag

Geplaatst

op

Aan het Lamgroen in Den Haag is dinsdagochtend een 47-jarige gewonde man in een woning aangetroffen. Hij bleek neergestoken te zijn. Een andere, ook gewonde, man werd later in de straat aangehouden. Rond 7.15 uur kwamen meldingen binnen over verdachte geluiden. De mannen hebben met elkaar gevochten en de 47-jarige man is hierbij neergestoken. De politie verhoort beide mannen om precies te weten te komen wat er is gebeurd.

Lees verder

Meest gelezen