Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Zes jaar voor slaan collega met ijzeren staaf

Geplaatst

op

door

Een 50-jarige man uit Hillegom is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot zes jaar cel, omdat hij een collega elf keer op zijn hoofd heeft geslagen met een ijzeren staaf. Het slachtoffer overleefde, maar liep blijvend letsel op. Hij is zijn zicht deels kwijt en moet zich voortbewegen met een rollator. Slachtoffer en dader werkten in een aardappelgroothandel in Hillegom.

Aanleiding voor het geweld, dat zich voordeed op 8 november, zou een kwetsende opmerking van het slachtoffer zijn geweest. Zijn collega, een floormanager van het bedrijf, ging vervolgens door het lint. Hij pakte een ijzeren staaf en sloeg zijn collega van achteren op het hoofd. Na een tweede klap bleef het slachtoffer doodstil liggen, zo stelt de rechtbank, maar is daarna nog negen keer geslagen. Een en ander is vastgelegd door een bewakingscamera.

Volgens het Openbaar Ministerie en de rechtbank is er sprake van een poging tot doodslag. Het OM had zeven jaar cel geëist.

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

In speeltuin gedode man is 32-jarige Assenaar

Geplaatst

op

door

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen. De vijf mannen die wegens het incident zijn aangehouden, zitten nog vast. Het gaat om mannen van 27, 36, 38, 46 en 54, allen ook afkomstig uit de Drentse hoofdstad.

De man zou zich ongepast hebben gedragen richting een meisje in de speeltuin, waarop een aantal mensen op hem zou zijn afgegaan. Toen is een schermutseling ontstaan, waardoor de 32-jarige man uit Assen kwam te overlijden.

Toen de politie aankwam op de plek is nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De politie heeft veel mensen in de wijk gesproken. Het onderzoek richt zich op twee onderwerpen: het overlijden van het slachtoffer en een mogelijk zedengerelateerd delict.

Lees verder

Misdaad

Opnieuw journalist gedood in Mexico

Geplaatst

op

door

In de gemeente Tejupilco op zo’n 122 kilometer van Mexico-Stad is gisteren het lichaam van een journalist aangetroffen. De autoriteiten delen mee dat het slachtoffer steekwonden vertoonde. Volgens belangenorganisatie Reporters Zonder Grenzen gaat het om de 42-jarige Nevith Condes Jaramillo.

Condes runde de lokale nieuwswebsite El Observatorio del Sur in de centrale staat Mexico. Hij had verhalen gepubliceerd die leidden tot spanningen met de lokale overheid. In november en in juni kreeg hij doodsbedreigingen, vertelt een woordvoerster van Reporters Zonder Grenzen, verwijzend naar informatie van collega’s van de vermoorde journalist. Volgens de organisatie is Mexico het meest gevaarlijke land voor journalisten in het westelijk halfrond.

De officiële doodsoorzaak wordt nog onderzocht, bevestigt de openbare aanklager. Als bewezen wordt dat Condes vermoord werd, zou hij de tiende journalist zijn die dit jaar in Mexico om het leven gebracht werd. Dat is nu al meer dan de negen journalisten die in 2018 vermoord werden, zegt Article 19, een belangenorganisatie die zich inzet voor vrije meningsuiting. Eerder deze maand werden in één week tijd drie journalisten vermoord.

Sinds 2000 zijn in Mexico ongeveer honderd journalisten vermoord.

Lees verder

Meest gelezen

X