Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Zes jaar voor slaan collega met ijzeren staaf

Geplaatst

op

door

Een 50-jarige man uit Hillegom is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot zes jaar cel, omdat hij een collega elf keer op zijn hoofd heeft geslagen met een ijzeren staaf. Het slachtoffer overleefde, maar liep blijvend letsel op. Hij is zijn zicht deels kwijt en moet zich voortbewegen met een rollator. Slachtoffer en dader werkten in een aardappelgroothandel in Hillegom.

Aanleiding voor het geweld, dat zich voordeed op 8 november, zou een kwetsende opmerking van het slachtoffer zijn geweest. Zijn collega, een floormanager van het bedrijf, ging vervolgens door het lint. Hij pakte een ijzeren staaf en sloeg zijn collega van achteren op het hoofd. Na een tweede klap bleef het slachtoffer doodstil liggen, zo stelt de rechtbank, maar is daarna nog negen keer geslagen. Een en ander is vastgelegd door een bewakingscamera.

Volgens het Openbaar Ministerie en de rechtbank is er sprake van een poging tot doodslag. Het OM had zeven jaar cel geëist.

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Eis 6 jaar cel voor kluisjesroof Oudenbosch

Geplaatst

op

door

Tegen twee bewakers van de Rabobank in Oudenbosch is dinsdag bij de rechtbank in Breda 6 jaar cel geëist vanwege hun rol bij de geruchtmakende kluisjesroof in het filiaal. In het weekend van 2 tot 4 maart vorig jaar werden honderden kluisjes opengebroken.

Agron K. en Henri van W. zouden in de ogen van justitie samen met twee oud-collega’s de kraak hebben gepleegd, door onder meer deuren te openen en het alarm uit te zetten. De oud-collega’s zouden vervolgens zeker 24 uur bezig zijn geweest met het openbreken van alle kluisjes in de kluis.

De Rabobank heeft al 12 miljoen euro uitbetaald aan de gedupeerden. De bank claimde dinsdag bij de rechtbank 8,5 miljoen euro.

ANP

Lees verder

Misdaad

Politie Groningen zoekt man op compositietekening

Geplaatst

op

door

De politie van Groningen heeft een compositietekening verspreid van een man die in verband wordt gebracht met de gewelddadige dood van een 27-jarige man. Die overleed afgelopen dinsdag nadat hij was neergestoken op het Jaagpad.

De man op de tekening werd kort na het incident gezien door meerdere getuigen. Hij liep in de richting van de Ringweg. Hij droeg donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. De politie zegt graag met hem in contact te komen. “Zijn rol is nog niet duidelijk”, aldus de politie.

De man is om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, zo bleek eerder deze week uit een rouwadvertentie die zijn familie had laten plaatsen. Bij sportclubs in de omgeving van het Jaagpad werd de afgelopen dagen opgeroepen extra alert te zijn en afgelegen paadjes in de omgeving te vermijden.

ANP

Lees verder

Meest gelezen