Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Zes doden door aanslag in Colombia

Geplaatst

op

door

Zes mensen, onder wie een politicus, zijn maandag in Colombia gedood door een aanslag op gepantserde auto waarin zij zaten. De lichamen werden maandagochtend (lokale tijd) gevonden in het verbrande voertuig in het zuidwestelijke departement Cauca, De autoriteiten houden FARC-dissidenten verantwoordelijk voor de aanslag.

De dode politicus Karina García (32) had zich kandidaat gesteld voor burgemeester van Suárez, een kleine stad met bijna 20.000 inwoners. García had een paar weken geleden gezegd dat ze met de dood werd bedreigd.

De Colombiaanse vredescommissaris Miguel Ceballos en minister van Defensie Guillermo Botero zeggen dat dissidenten van de FARC die het vredesakkoord van 2016 niet hebben aanvaard, achter de moorden zitten. Afgelopen donderdag liet de voormalige FARC-commandant Iván Márquez weten dat hij de wapens weer wil opnemen. Márquez verwijt de Colombiaanse regering het vredesakkoord met zijn ontbonden guerrillabeweging onvoldoende na te leven.

In Colombia staan regionale en lokale verkiezingen gepland voor 27 oktober.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Lijk van pasgeboren kindje vermoedelijk aangespoeld

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Kwatta kreeg op donderdag 14 november omstreeks 18.00 uur de melding dat een lijk van een pasgeboren jongetje vermoedelijk aan de Henry Fernandesweg was aangespoeld.


De wetsdienaren deden de locatie aan en troffen ter hoogte van Tiratstan het lijk van de baby langs de oever aan. De diverse instanties werden eveneens ingeschakeld. Een arts stelde formeel de dood vast.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het lijk ter obductie in beslag genomen. De moeder is nog niet achterhaald.

Lees verder

Misdaad

Veroorzaker dodelijke aanrijding nog voortvluchtig

Geplaatst

op

door

De automobilist die zaterdagochtend twee vrouwen dodelijk aanreed aan de Indira Gandhiweg, is nog niet aangehouden. Het voertuig, een grijs gelakte Toyota Kluger, werd uren na de aanrijding wel achterhaald aan de Nieuw Weergevondenweg en is in beslag genomen door de politie.

Volgens informatie is de bestuurder na het afleveren van het voertuig gelijk in een taxi gestapt. De eigenaar stelde de politie op de hoogte over de auto, waarvan hij gelet op de schade vermoedde dat die mogelijk betrokken was bij een aanrijding.

Bij de aanrijding kwamen de 52-jarige Ashawatie Manglie en de 56-jarige Denice Noordzee om het leven. De roekeloze autobestuurder reed het duo aan toen hij een stilstaande bus links op de Indira Gandhiweg inhaalde. Hij kwam vervolgens tegen een elektrische mast aan, maar vervolgde zijn weg en liet de slachtoffers in hulpeloze toestand achter. De politie werkt aan zijn aanhouding.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X