Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Weer een dode door politiekogels

Geplaatst

op

door

Gisteren is er in Paramaribo wederom een dode gevallen ten gevolge van politiekogels. Een arrestant die probeerde weg te vluchten van het politiebureau is dodelijk geraakt door de politie.

De arrestant was gister in eerste instantie naar bureau meerzorg gebracht. Daar ging hij ernstig tekeer tegen de agenten en heeft daarbij ook iemand gebeten. Vervolgens is hij naar het politiebureau in het centrum gebracht. De arrestant was ingesloten omdat hij werd verdacht van zware mishandeling en afpersing in Commewijne. De 31 jarige man was vastgezet om later te worden overgebracht naar een gevangenis elders. De man was geboeid maar ging op het politiebureau volledig uit zijn stekker. Hij begon geboeid vernielingen aan te brengen op het bureau en gooide met spullen. Ook sprong hij over tafels en gooide computers op de grond. Vervolgens is de verdachte via het raam het politiebureau uit gevlucht.

Na zijn vlucht uit het bureau ging de man de straat op en sprong over schuttingen. De politie heeft hierop een aantal waarschuwingsschoten gelost om de arrestant tot stoppen te dwingen. Dit mocht niet baten want de arrestant vervolgde zijn weg. Uiteindelijk heeft de politie gericht op de man geschoten. De man is ter plekke overleden, waarschijnlijk door veel bloedverlies. Commissaris van de politie, Inder Jangbahadoer, zegt dat de man had aangegeven met president Bouterse te willen spreken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Twee mannen met losse handjes en verdachte seksueel misbruik opgesloten

Geplaatst

op

door

De politie van het ressort Waldeck in het district Nickerie heeft eerder deze week twee mannen aangehouden voor mishandeling van hun vrouwen. Het duo, de 47 – jarige Nazierhosien H en de 48 – jarige Radjinderperkash M, zijn na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) door de politie in verzekering gesteld.

De politie meldt in een bericht, dat ambtenaren van het ressort Apoera in het district Nickerie, de 32 – jarige T.R hebben aangehouden en na overleg met het OM achter slot en grendel geplaatst. Er is tegen T aangifte gedaan van seksueel misbruik, waarna hij is opgespoord en aangehouden ter voorgeleiding. Na afstemming met het OM is hij in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

Lees verder

Misdaad

Van kindermisbruik verdachte multimiljonair Epstein blijft vastzitten

Geplaatst

op

door

Een rechter heeft donderdag besloten dat de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein in de gevangenis blijft tot zijn proces. Epstein wordt ervan verdacht tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt.

Epstein werd op 6 juli, nadat hij terugkeerde van een verblijf in Frankrijk, opgepakt op een vliegveld in New Jersey. Hij wordt verdacht van mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting en criminele samenzwering. De multimiljonair stelt onschuldig te zijn.

Omdat ze vreesden dat hij door zijn rijkdom en connecties makkelijk naar het buitenland zou kunnen vluchten drongen de openbare aanklagers er bij de rechter op aan Epstein niet op borgtocht vrij te laten of onder huisarrest te stellen. Epstein zit momenteel vast in een beruchte gevangenis in New York, het Metropolitan Correctional Center.

Lees verder

Meest gelezen

X