Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Weer een dode door politiekogels

Geplaatst

op

Gisteren is er in Paramaribo wederom een dode gevallen ten gevolge van politiekogels. Een arrestant die probeerde weg te vluchten van het politiebureau is dodelijk geraakt door de politie.

De arrestant was gister in eerste instantie naar bureau meerzorg gebracht. Daar ging hij ernstig tekeer tegen de agenten en heeft daarbij ook iemand gebeten. Vervolgens is hij naar het politiebureau in het centrum gebracht. De arrestant was ingesloten omdat hij werd verdacht van zware mishandeling en afpersing in Commewijne. De 31 jarige man was vastgezet om later te worden overgebracht naar een gevangenis elders. De man was geboeid maar ging op het politiebureau volledig uit zijn stekker. Hij begon geboeid vernielingen aan te brengen op het bureau en gooide met spullen. Ook sprong hij over tafels en gooide computers op de grond. Vervolgens is de verdachte via het raam het politiebureau uit gevlucht.

Na zijn vlucht uit het bureau ging de man de straat op en sprong over schuttingen. De politie heeft hierop een aantal waarschuwingsschoten gelost om de arrestant tot stoppen te dwingen. Dit mocht niet baten want de arrestant vervolgde zijn weg. Uiteindelijk heeft de politie gericht op de man geschoten. De man is ter plekke overleden, waarschijnlijk door veel bloedverlies. Commissaris van de politie, Inder Jangbahadoer, zegt dat de man had aangegeven met president Bouterse te willen spreken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

14-jarige voor zesde keer de bak in

Geplaatst

op

By

Bron: starnews

De politie heeft een 14-jarige jongen al voor de zesde keer aangehouden en opgesloten voor strafbare feiten.

De tiener heeft vrijdag samen met een 16-jarige jongen een bromfiets gestolen voor een warenhuis aan de Coesewijnestraat. Dit meldt de politie Public Relations.

Dezelfde dag zijn deze jeugdigen in beeld gebracht als de bromfietsdieven. De politie van bureau Flora heeft hen aangehouden. De eigenaar heeft zijn bromfiets teruggekregen.

Zij zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Vanwege hun leeftijd zijn deze jongens opgesloten in het Jeugdcellenhuis.

Lees verder

Misdaad

Grenspolitie Juan David Ortiz moordt en kidnapt vrouwen

Geplaatst

op

By

David Ortiz, een supervisor van de grenspolitie, is ervan beschuldigd vier vrouwen te hebben vermoord, waaronder één transgender vrouw, en een vijfde vrouw te kidnappen, die ontsnapt is.

Een agent van de Amerikaanse grenspolitie is beschuldigd van een bijna twee weken durende ‘seriemoordenaarspoging’ die zaterdag werd beëindigd nadat hij hem was gearresteerd in verband met de dood van vier vrouwen en de ontvoering van een vijfde vrouw . Webb County Districtsadvocaat Isidro Alaniz vertelde de Texas Tribune dat Juan David Ortiz, een inlichtingenofficier vluchtte van staatssoldaten nadat de vijfde vrouw was ontsnapt en de politie had gealarmeerd. Ambtenaren vonden hem verstopt in een vrachtwagen in de buurt van een tankstation bij een hotel in Laredo en arresteerden hem zonder incidenten.

“De vijfde vrouw ging vrijwillig met hem mee en toen ze bij hem was, begon het te gevaarlijk voor haar te worden en toen probeerde ze te ontsnappen. Bij een benzinestation liep ze een soldaat tegen het lijf ,” zei Alaniz. “Naar onze mening is hij de enige persoon die verantwoordelijk is voor deze gruwelijke serie moordpartijen.”

Alaniz zei dat Ortiz vier vrouwen heeft gedood sinds 3 september, inclusief een transgendervrouw. Twee van hen waren Amerikaanse burgers; de nationaliteiten van de andere slachtoffers zijn onbekend. Allemaal waren ze sekswerkers, zei hij.

De moorden vonden plaats buiten de diensttijden van Ortiz en in zijn eigen voertuig, een witte vierdeurs Dodge-truck. Documenten die door het districtsbureau van het district Webb aan de Texas Tribune verstrekt en ze beschrijven de dramatische ontsnapping van de vrouw die mogelijk een vijfde moordslachtoffer had kunnen zijn.

Ortiz zal worden belast  aangeklaagd met ontvoering en moord. “Het is super tragisch,” zei Alaniz. “Het is geen weerspiegeling van Border Patrol, ze doen het uitstekend als ze onze grenzen beschermen, ze zijn super professioneel en het werk dat ze doen is belangrijk.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |