Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Vlaamse politicus vermoordde echtgenoot van minnares

Geplaatst

op

door

De Belgische politicus Christian van E. en zijn echtgenote Sylvia B. zijn dinsdag door de Brusselse rechtbank schuldig bevonden aan de moord op Marc Dellea in 2014, de voormalige partner van Sylvia.

“Tijdens het onderzoek hebben de twee meermaals leugenachtige verklaringen afgelegd. Beiden geven blijk van een totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin. Het was een laffe executie, een ijskoude daad.”

Voor rechter Marie-France Keutgen is er geen twijfel: gewezen Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken (65) en zijn ex-medewerker Sylvia Boigelot (41) vermoordden in de nacht van zondag 6 op maandag 7 juli 2014 haar ex, koffie-importeur Marc Dellea (45). Waar de verdediging aanvoerde dat de man, die schulden had en in niet zo koosjere kringen een lening was aangegaan, moet zijn gedood door een nachtelijke indringer, motiveerde Keutgen haar verdict met een analyse over het muggenraam in de slaapkamer van Dellea. “Onderzoek toont aan dat het enkel langs de binnenkant kon worden geopend.”

Het proces tegen Van Eyken, van 1995 tot 2014 de eenzame vertegenwoordiger van de Union des Francophones in het Vlaams Parlement, verliep door de wetswijziging rond de assisenprocedure voor een correctionele rechtbank. Met een iets vluchtiger vooronderzoek, maar een niet minder ingrijpende strafmaat. Van Eyken en Boigelot hoorden zich dinsdagochtend allebei veroordelen tot 23 jaar gevangenisstraf. Het openbaar ministerie eiste de onmiddellijke aanhouding, maar daar ging Marie-France Keutgen niet op in.

Gevolg: het paar mocht na de uitspraak vrij de rechtszaal buitenwandelen. Laurent Kennes, advocaat van Van Eyken, kondigde meteen al aan dat hij in beroep gaat. Er komt dus een tweede proces.

“Dit is geen definitieve uitspraak”, zegt Kennes. “Het zou niet de eerste keer zijn dat een uitspraak in eerste aanleg achteraf wordt omgedraaid. Vandaar ook de kritiek op de assisenprocedure.”

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
ALI

Is het geloofwaardig? Wie controleert de rechters?Advertentie

Misdaad

Twee mannen aangehouden voor beroving pizza leverancier

Geplaatst

op

door

De 23-jarige gekwalificeerde diefstal verdachte Nicholaas D., is op zijn woonadres aangehouden door leden van RBTP en overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt. Samen met een andere man heeft hij een pizza leverancier beroofd van zijn bromfiets, mobiele telefoon, een portemonnee met geld en een aantal pizza’s.

Het duo heeft de pizza leverancier onder schot gehouden met een vuistvuurwapen. Toen de leden van RBTP op het woonadres van Nicholaas aankwamen, was hij één van de pizza’s aan het eten. Behalve de pizza zijn ook de andere spullen die van de pizza leverancier waren gestolen teruggevonden en in beslag genomen. Nicholaas is in verzekering gesteld. Zijn kompaan heeft zich bij de politie aangemeld en is na overleg met het Openbaar Ministerie opgesloten.

Lees verder

Misdaad

Vrouw in haar woning vermoord

Geplaatst

op

door

Bibi Fareeda Nisha Hakim (64), die in Guyana is geboren, is donderdagavond dood aangetroffen in haar woning aan de Swastikasweg te Kwatta. De afdeling Public Relations van de politie meldt, dat zij hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht omdat haar lichaam duidelijk sporen van geweld vertoont. De woning is overhoop gehaald.

Het ontzielde lichaam van de vrouw, is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Een kleinzoon van de overledene heeft het lijk in de woning aangetroffen. De vrouw woonde samen met haar man, zoon en kleinzoon op het adres.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X