Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Vijf Guyanese vissers aangehouden

Geplaatst

op

door

De politie en kustwacht hebben vijf bemanningsleden Ricky E. (59), Jason D. (24), Orrin B. (47), Mahindra T. (31) en de kapitein Sunil P. (36) aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Deze vijf bemanningsleden worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de visstand beschermingswet, overtreding wet Economische Delicten en de Vreemdelingenwet. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze mannen vermoedelijk in Surinaamse wateren aan het vissen waren. Zij hebben geen vergunning om dat te mogen doen. De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname meldt, dat zij illegaal in Suriname zijn. Hun vissersboot, een buitenboordmotor, een visnet en een hoeveelheid vis en visblaas zijn in beslag genomen. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Maritiem van de politie van regio West.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Ex-politieagent doodgeschoten door rovers

Geplaatst

op

door

Manodjkoemar Mohan (50) is gisteren tijdens een worsteling met twee rovers doodgeschoten. De ex-politieman raakte tijdens de beroving in een barbershop te Welgedacht A-weg slaags met de onverlaten. Hij werd in de buikstreek geraakt door een kogel afgevuurd door de rovers. Mohan overleed ter plekke, meldt de politie Public Relations.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie blijkt dat Mohan zich in de kapperszaak bevond toen de rovers de ruimte binnenkwamen. Ze beroofden een andere klant van zijn halsketting en sommeerden de kapper om ook zijn halsketting af te staan. Op gegeven moment waren de rovers en Mohan verwikkeld in een gevecht. De kapper zag zijn kans schoon en rende uit de zaak, waarna hij schoten hoorde.

Hij zag Mohan uit de barbershop komen en enkele meters verder neervallen. De ex-politieagent was in zijn buikstreek geraakt, meldt de afdeling Public Relations van de politie. De rovers hebben zich uit de voeten gemaakt. Het lijk van Mohan is voor obductie in beslag genomen.

Lees verder

Misdaad

Rattansheik aangehouden voor beroving

Geplaatst

op

door

De 21-jarige Rattansheik N. is aangehouden door rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten.

Deze verdachte is in beeld gebracht, toen het onderzoek uitwees dat hij de eigenaar is, van één van de voertuigen die door de criminelen was gebruikt op dinsdag 14 januari . De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg op 14 januari via het Command Center de melding dat er schoten waren gelost aan de Koprofowrustraat nabij de Grietjebiestraat. De wetsdienaren deden de plek aan en constateerden dat een ondernemer kort te voren was beroofd van een groot geldbedrag. De vermoedelijke daders hadden voor de komst van de politie de plek verlaten.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die op 16 januari Rattansheik heeft opgespoord en aangehouden.

Hangende het onderzoek is deze verdachte na afstemming met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen