Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Vermoedelijke drugsdealers aangehouden

Geplaatst

op

door

De afdeling Narcotica Brigade heeft afgelopen dinsdag, bij invallen op 2 afzonderlijke adressen, 2 mannen aangehouden op verdenking van drugshandel.

De 33-jarige Kenneth C. werd nabij zijn woning in Paramaribo Noord aangehouden. Op hem werden aangetroffen 10 zip-lock zakjes met marihuana, 14 zip-lock zakjes met stukjes hasj, een losse hoeveelheid yami en marihuana, 21 wikkels crack-cocaïne, 2 weegschalen en 2 XTC tabletten.

Bij de inval op een adres te Bennie’s Park werd Anthony G. (42) aangehouden. Bij het zien van de politie ging hij er vandoor en wierp hij een zwarte tas op een perceel. De agenten zetten de achtervolging in en konden hem twee straten verder in de kraag vatten. In de tas werd aangetroffen 23 zip-lock zakjes met marihuana, 58 zip-lock zakjes met hasj, 53 wikkels crack cocaïne en een losse hoeveelheid hasj.

Alle drugs zijn in beslag genomen. Beiden heren zijn na aanhouding overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ludo

die gaan gelijk de bak in. Het is makkelijk geld verdienen als de politie je niet pakt. en in de bak in Suriname is zeker geen pretje zoals in NL waar de bak een hotel lijkt.Advertentie

Misdaad

Geen celstraf, maar tbs met dwangverpleging voor Malek F

Geplaatst

op

door

Malek F., de man die op 5 mei vorig jaar in Den Haag drie willekeurige mensen op straat met een mes levensgevaarlijk verwondde, is volledig ontoerekeningsvatbaar. De daden kunnen hem dus niet aangerekend worden en daarom krijgt hij geen celstraf maar tbs opgelegd voor onbepaalde tijd.

De rechtbank oordeelde vandaag dat de 32-jarige Syriër volledig onder invloed was van zijn psychose en daarom ontslagen moet worden van rechtsvervolging. Hij handelde niet uit een terroristisch oogmerk, het Openbaar Ministerie verdacht hem daar wel van. Volgens de rechtbank was de 32-jarige Syriër echter niet van plan ‘de Nederlandse bevolking bewust vrees aan te jagen’.

F. stak op Bevrijdingsdag vorig jaar drie willekeurige mannen neer. Hij ging ervan uit dat de politie hem dood zou schieten bij zijn aanhouding. De man had last van wanen, hij dacht dat ‘duivelsaanbidders’ hem achtervolgden.

De rechtbank oordeelde daarom dat F. volledig onder invloed was van zijn psychose en dus ontslagen moet worden van rechtsvervolging. Er was een gevangenisstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

Lees verder

Misdaad

Bewoner asielzoekerscentrum overgoten met kokend water bij steekpartij

Geplaatst

op

door

Bij het asielzoekerscentrum aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk heeft zaterdagochtend een steekpartij plaatsgevonden. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een ruzie tussen drie mannen. Zij bedreigden elkaar met messen. Hierbij is een 32-jarige man gestoken en met kokend water overgoten.

Het slachtoffer is niet in levensgevaar, maar wel naar een ziekenhuis gebracht. Na zijn behandeling is hij aangehouden, net als twee mannen van 37 en 21 jaar oud.

De politie heeft bij het azc twee messen gevonden en in beslag genomen. Een politiewoordvoerder laat weten dat de drie mannen allemaal worden gezien als verdachten.

Eind januari vond er bij dit azc ook al een steekpartij plaats. Daarbij raakte een 14 jarige jongen gewond aan zijn gezicht.

Toen ging het om een uit de hand gelopen ruzie met een andere minderjarige jongen.

Het is de laatste tijd steeds vaker raak bij azc’s, blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Vorig jaar noteerde het COA in de zes Brabantse asielzoekerscentra bijna tweeduizend incidenten. Dat is een stijging van eenderde ten opzichte van het jaar 2017.

De meeste problemen deden zich in 2018 voor in Budel, waar bijna vijfhonderd keer melding werd gemaakt van agressie en geweld.

Lees verder

Meest gelezen

X