Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Vermoedelijke drugsdealer gooit messen richting agent

Geplaatst

op

door

Een agent kreeg vrijdagochtend 19 juli twee messen richting zijn hoofd geworpen toen hij een man wilde controleren in het Wilheminapark. Hij vermoedde dat de man drugs dealde. De agent kon de messen ontwijken en raakte niet gewond. De 52-jarige verdachte uit Tilburg is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De agent fietste rond 10.30 uur met zijn collega door het park. Tijdens zijn surveillance zag hij een man die vermoedelijk drugs verkocht aan anderen. Toen hij de man wilde controleren, rende de vermoedelijke dealer er snel vandoor. Ineens draaide de man zich om en gooide twee messen richting het hoofd van de agent. De messen vlogen op een meter afstand langs zijn gezicht.

De verdachte rende verder en gooide een zak in een rioolput. Tijdens zijn vluchtpoging kon hij toch door de politie op de Stedekestraat worden aangehouden. Zij haalde de zak uit de rioolput en trof wat wit poeder aan. Vermoedelijk gaat het om amfetamine. De messen die in het park richting de agent werden geworpen zijn in beslag genomen. De agent deed aangifte van poging tot zware mishandeling. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Extra toezicht na dubbele brandstichting op station Haarlem

Geplaatst

op

door

De komende tijd is er extra veiligheidspersoneel aanwezig op station Haarlem. Dat zegt de NS naar aanleiding van twee brandstichtingen in stilstaande treinen maandagavond.

Er is gisteravond rond 23.30 uur is er brand gesticht in een sprinter op station Haarlem. Eerder op de avond was het ook al raak.

De brand werd gesticht in een sprinter die stond op perron vier. Iemand zou flesjes met brandbaar materiaal aan hebben gestoken. 

Gevaar voor reizigers is er niet geweest, benadrukt de woordvoerster. Een trein was volledig leeg, in de tweede konden reizigers zonder problemen op tijd naar buiten komen. Beide treinen stonden stil en zijn uit de dienstregeling gehaald.

De NS vermoedt dat dezelfde dader verantwoordelijk is. De politie laat dat voorlopig in het midden. Die is bezig met het onderzoek naar de brandstichtingen en verzamelt onder meer camerabeelden en getuigenverklaringen

Lees verder

Misdaad

Dodelijk slachtoffer steekpartij Breda (15) kende verdachte

Geplaatst

op

door

De 16-jarige jongen die verdacht wordt van het doden van Megan (15) in Breda, is een bekende van haar. Dat bevestigt de politie. Megan, overleed kort nadat de verdachte zichzelf meldde op het politiebureau. Bekenden van het slachtoffer melden dat hij het vriendje van Megan was.

Dinsdag wordt de verdachte verhoord en doet de politie onderzoek in het huis van Megan in de Bilderdijkstraat. De politie doet ook onderzoek in de buurt. De 16-jarige verdachte heeft inmiddels een advocaat. Er werken op dit moment tien rechercheurs aan de zaak.

Megan zou dinsdag beginnen aan het vierde jaar van de havo. Haar klasgenoten zijn maandag in de avond opgevangen op school. Leerlingen die vorig jaar bij haar in de klas zaten en dit jaar weer bij haar in de klas zouden zitten, zijn gisteravond met hun ouders bij elkaar gekomen. Dinsdag hangt de vlag halfstok bij de school.

Lees verder

Meest gelezen

X