Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Verliefde man via Facebook door vrouw opgelicht

Geplaatst

op

door

Sharon W. (36) en Sonja S. (33) zijn door de politie van Latour opgespoord en aangehouden op hun woonadressen in het district Wanica. Er is aangifte gedaan tegen Sharon W. Zij heeft via Facebook een nepaccount aangemaakt met een valse foto. De benadeelde die in het binnenland werkzaam is, raakte verliefd op de persoon die hij op de foto op Facebook zag.

Sharon W. heeft deze man zo ver kunnen krijgen om enkele keren duizenden Surinaamse dollars voor haar over te maken. Zij heeft de gelden via de werkgever van de benadeelde in de stad ontvangen, meldt de politie Public Relations.

Dit voorval kwam bij de politie aan het licht toen Facebookgebruikers, de vrouw wiens foto werd gebruikt, op de hoogte stelden dat er vermoedelijk een nepaccount met haar foto was aangemaakt. Deze vrouw kwam in contact met de benadeelde, waarbij beiden naar de politie stapten voor het doen van aangifte.

De werkelijke oplichtster Sharon W. kon in beeld worden gebracht, omdat zij met haar identiteitskaart de geldbedragen in ontvangst nam. Tijdens het onderzoek kwam ook Sonja S. in beeld, die een nicht van Sharon W. blijkt te zijn. Zij heeft ook enkele keren met haar identiteitskaart geld voor Sharon W. in ontvangst moeten nemen. 

Sharon W. verklaarde aan de politie dat zij iemand had geholpen, maar niet weet wie de persoon is.  Haar nicht gaf de politie te kennen dat zij door Sharon W. misleid is geworden, omdat deze haar voorhield dat zij geld moest ontvangen, maar haar identiteitskaart kwijt was.

Beide vrouwen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Braziliaanse moordverdachte aangehouden

Geplaatst

op

door

Culturu.com – Het Regio Bijstand Team Oost (RBT-Oost), bijgestaan door het Nationaal Leger, heeft de 39-jarige Braziliaan Daniël de J. opgespoord en aangehouden.

Het Directoraat Nationale Veiligheid van het Leger (DNV) heeft een belangrijke rol gespeeld in het zichtbaar maken van deze verdachte. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de verdachte vermoedelijk lid is van de roversbende die het afgelopen jaar een militair om het leven heeft gebracht in het Anapaike gebied.

Daniël is na overleg met het Openbaar Ministerie, in het belang van het onderzoek, in verzekering gesteld. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

Lees verder

Misdaad

Oplichter die percelen verkocht opgesloten

Geplaatst

op

door

Culturu.com – De 26-jarige Hizkia R. is door de recherche van Regio Midden aangehouden voor oplichting. Hizkia wordt ervan verdacht door middel van het opmaken van valse documenten percelen te hebben verkocht aan derden.

Een benadeelde deed vorig jaar oktober aangifte van de opliching tegen Hizkia. De benadeelde verklaarde veertien percelen te hebben gekocht bij Hizkia voor een bedrag van SRD 70.000. Echter bleek later dat al de percelen aan derden toebehoorden. De benadeelde deed aangifte bij de politie en Hizkia werd opgespoord en aangehouden.

De politie vermoedt dat Hizkia meer personen heeft opgelicht. Deze personen mogen in contact treden met de afdeling Recherche van politie Regio Midden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen