Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Van moord verdachte weduwe Cohen eist lichaam

Geplaatst

op

door

De van moord op haar Nederlandse man verdachte Keniaanse weduwe Sarah Wairimu eist de stoffelijke resten van haar man op om hem zelf te kunnen begraven. Ze verzet zich via haar advocaat Philip Murgor tegen de overdracht van het lichaam van haar op gruwelijke wijze om het leven gebrachte echtgenoot Tob Cohen. Diens familieleden onder wie zus Gabrielle willen hem begraven.

Cohen lag in een vechtscheiding en verdween op 19 of 20 juli. Volgens Wairimu zou hij psychische hulp zijn gaan zoeken in het buitenland. De politie vertrouwt dit niet. Ze werd eind vorig maand aangehouden en wordt nu verdacht van moord. Het lichaam van Cohen is afgelopen vrijdag in een afgedekte oude watertank achter het huis van het paar gevonden. Dat was op aanwijzingen van een andere hoofdverdachte, mogelijk een minnaar van Wairimu.

Wairimu mocht onder begeleiding woensdag de gevangenis verlaten en aanwezig zijn bij een lijkschouwing. Die was een dag vertraagd omdat Murgor namens zijn cliënte had geprotesteerd dat de patholoog-anatoom van dienst vooringenomen was blijkens uitspraken eerder in het onderzoek. Wairimu verschijnt donderdag 26 september weer voor de rechter.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
ALI

Hij is in een septic tank gevonden. Terwijl de vrouw zei dat haar man in het buitenland was. Wat een heks. Als je niet meer om die man geeft laat hem los. En die man hij kon haar niet laten. Hij was zeker gekroit en onder de plak.Advertentie

Misdaad

Ex-politieagent doodgeschoten door rovers

Geplaatst

op

door

Manodjkoemar Mohan (50) is gisteren tijdens een worsteling met twee rovers doodgeschoten. De ex-politieman raakte tijdens de beroving in een barbershop te Welgedacht A-weg slaags met de onverlaten. Hij werd in de buikstreek geraakt door een kogel afgevuurd door de rovers. Mohan overleed ter plekke, meldt de politie Public Relations.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie blijkt dat Mohan zich in de kapperszaak bevond toen de rovers de ruimte binnenkwamen. Ze beroofden een andere klant van zijn halsketting en sommeerden de kapper om ook zijn halsketting af te staan. Op gegeven moment waren de rovers en Mohan verwikkeld in een gevecht. De kapper zag zijn kans schoon en rende uit de zaak, waarna hij schoten hoorde.

Hij zag Mohan uit de barbershop komen en enkele meters verder neervallen. De ex-politieagent was in zijn buikstreek geraakt, meldt de afdeling Public Relations van de politie. De rovers hebben zich uit de voeten gemaakt. Het lijk van Mohan is voor obductie in beslag genomen.

Lees verder

Misdaad

Rattansheik aangehouden voor beroving

Geplaatst

op

door

De 21-jarige Rattansheik N. is aangehouden door rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten.

Deze verdachte is in beeld gebracht, toen het onderzoek uitwees dat hij de eigenaar is, van één van de voertuigen die door de criminelen was gebruikt op dinsdag 14 januari . De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg op 14 januari via het Command Center de melding dat er schoten waren gelost aan de Koprofowrustraat nabij de Grietjebiestraat. De wetsdienaren deden de plek aan en constateerden dat een ondernemer kort te voren was beroofd van een groot geldbedrag. De vermoedelijke daders hadden voor de komst van de politie de plek verlaten.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die op 16 januari Rattansheik heeft opgespoord en aangehouden.

Hangende het onderzoek is deze verdachte na afstemming met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld.

Lees verder

Meest gelezen