Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Up-date: vermoedelijke roofmoord gepleegd in het Mama Ndyuka gebied; twee verdachten aangehouden

Geplaatst

op

door

Een gemengd team van de politie reisde op zaterdag 23 november naar Mama Ndyuka na de melding dat twee manspersonen om het leven zijn gebracht door struikrovers.

Daar aangekomen bleek het te gaan om de 53-jarige Stanley Bron alias “Bailo” en de 42-jarige Stanley Apetang alias “Boyd”. De ontzielde lichamen van de twee slachtoffers werden per helikopter overgevlogen naar Paramaribo. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee ontzielde lichamen voor obductie in beslag genomen.

Volgens het voorlopig onderzoek begaven een aantal mensen zich naar een winkel te Mama Ndyuka om naar een voetbalwedstrijd te kijken. Op een bepaald moment werd de winkelzaak overvallen door zeven zwaar gewapende en gemaskerde manspersonen.

Tijdens de overval zijn er ongeveer 30 tot 40 personen onder schot gehouden en moesten de overvallers naar vier plekken brengen waar er goud wordt verwerkt. De overvallers namen goud uit de matten weg. Zij laadden de groep in een truck en reden richting de Ndyukakreek. De slachtoffers werden bij de kreek achtergelaten. Na hun daad vluchtte de verdachten het bos in.

Getuigen verklaarden aan de politie dat één van de overvallers een zware wapen overhandigde aan de 41-jarige Braziliaan Jose S., die op dat moment niet tot de roversbende behoorde. Dit wapen werd kort na de daad teruggenomen door de crimineel. Op grond hiervan is Jose als verdachte van deze roofmoord aangehouden. De 34-jarige Braziliaanse Rosivlea G. die illegaal in het land vertoeft is ook aangehouden.

Beide verdachten zijn overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verdere onderzoek. Jose is na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld, terwijl de vrouw in afwachting op haar uitzetting in vreemdelingen bewaring is opgehouden.

Een derde slachtoffer dat een schotverwonding heeft opgelopen aan zijn rechterschouder, is na medische behandeling op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis heengezonden. Zijn situatie is stabiel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Twee verkeersdoden binnen enkele uren

Geplaatst

op

door

Binnen vier uren zijn er op donderdag 12 december twee verkeersdoden genoteerd. De 19-jarige autobestuurster Zydell Weigle, is aan de Anton Dragtenweg overleden als gevolg van de opgelopen letsels, meldt de Public Relations van de politie.

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de vrouw over de Anton Dragtenweg reed. Op een gegeven moment moet zij een voertuig hebben ingehaald en na die manoeuvre de controle over de besturing van haar auto heeft verloren. Het voertuig kwam eerst op de berm langs de weg terecht om vervolgens over de kop te gaan. Een arts heeft de dood vastgesteld.

Ook de 34-jarige Furgill Mac-Donald liet het leven in het verkeer. Het ongeval deed zich voor aan de Martin Luther Kingweg. Hij overleed ten gevolge van opgelopen verwondingen na een aanrijding met een vrachtwagen.

Het voorlopig onderzoek wijst uit, dat Mac-Donald vanuit de Latourweg reed in de richting van Paranam, terwijl een 43-jarige vrachtwagenbestuurder vanuit de tegenovergestelde richting kwam aangereden. Mac-Donald kwam toen, om vooralsnog onbekende reden, op de rijhelft van de vrachtwagenbestuurder terecht met als gevolg een aanrijding. Het voertuig van de 34-jarige man raakte zwaar beschadigd. Verder is nog niet bekend als hij in het bezit was van een geldig rijbewijs. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is zijn lichaam voor obductie in beslag genomen, terwijl dat van Weigle aan de nabestaanden is afgestaan.

Lees verder

Misdaad

Man overleden tijdens het dumpen van zand

Geplaatst

op

door

De 40-jarige Deon Mijland is gisteren tijdens werkzaamheden aan de Hayariweg overleden. Hij was bezig met het dumpen van zand vanuit een laadbak van een pick-up.

Tijdens het dumpen trad er een storing op bij het dumpmechanisme van de laadbak. Bij het opheffen van de storing kwam de laadbak weer in beweging, waarbij Mijland bekneld raakte tussen de laadbak en andere delen van de pick-up.

De afdeling Public Relations van de politie meldt, dat de man ernstige verwondingen opliep aan zijn hoofd en hals met het gevolg dat hij ter plaatse het leven liet.

Lees verder

Meest gelezen