Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Twee verkeersdoden binnen enkele uren

Geplaatst

op

door

Binnen vier uren zijn er op donderdag 12 december twee verkeersdoden genoteerd. De 19-jarige autobestuurster Zydell Weigle, is aan de Anton Dragtenweg overleden als gevolg van de opgelopen letsels, meldt de Public Relations van de politie.

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen, dat de vrouw over de Anton Dragtenweg reed. Op een gegeven moment moet zij een voertuig hebben ingehaald en na die manoeuvre de controle over de besturing van haar auto heeft verloren. Het voertuig kwam eerst op de berm langs de weg terecht om vervolgens over de kop te gaan. Een arts heeft de dood vastgesteld.

Ook de 34-jarige Furgill Mac-Donald liet het leven in het verkeer. Het ongeval deed zich voor aan de Martin Luther Kingweg. Hij overleed ten gevolge van opgelopen verwondingen na een aanrijding met een vrachtwagen.

Het voorlopig onderzoek wijst uit, dat Mac-Donald vanuit de Latourweg reed in de richting van Paranam, terwijl een 43-jarige vrachtwagenbestuurder vanuit de tegenovergestelde richting kwam aangereden. Mac-Donald kwam toen, om vooralsnog onbekende reden, op de rijhelft van de vrachtwagenbestuurder terecht met als gevolg een aanrijding. Het voertuig van de 34-jarige man raakte zwaar beschadigd. Verder is nog niet bekend als hij in het bezit was van een geldig rijbewijs. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is zijn lichaam voor obductie in beslag genomen, terwijl dat van Weigle aan de nabestaanden is afgestaan.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Twee douaniers aangehouden voor diefstal met geweld en afpersing

Geplaatst

op

door

De douaneambtenaren Arty W. (47) en Ritish S. (31) zijn door de afdeling Fraude van de politie aangehouden. Het duo zou zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal met geweldpleging, afpersing en het aannemen van giften.

Beide douaniers zijn werkzaam bij een onderzoekunit van de Dienst der Belastingen en belast zijn met de controle op accijnsplichtige goederen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn Arty en Ritish in verzekering gesteld.

In de maand oktober van het vorig jaar, was de belasting ambtenaar Steffen N. (40),  die bij deze unit was ingedeeld, ook op verdenking van dezelfde misdrijven aangehouden en in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet, meldt de politie Public Relations.

Lees verder

Misdaad

Acht drugsverdachten opgepakt na inval politie

Geplaatst

op

door

In het district Wanica hebben de Narcotica Brigade, bijgestaan door de Narcotica Intelligence Unit, acht verdachten aangehouden en opgesloten. De inval is gedaan op een woonadres in het district Wanica. Twee tieners zijn ook aangehouden.

De twee hoofdverdachten zijn Frederik B. (75) en Valentino S. (32). De overige verdachten zijn Daniël G. (48), Jurgen B. (38), Daniël K. (35) en twee jeugdigen D.B. (16) en B.D. (13). De twee jeugdige verdachten moesten werkzaamheden verrichten, meldt de politie Public Relations.

Bij deze actie heeft de politie verschillende drugssoorten zoals cocaïne, hasj, marihuana in beslag genomen. Ook verpakkingsmateriaal, lijm en plakband zijn door de politie meegenomen. De in beslag genomen drugs zou worden geplaatst in postpakketten ter verzending naar het buitenland.

Alle acht verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. D.B. en  B.D. zijn vanwege hun jeugdige leeftijd ingesloten in het jeugdcellenhuis van het Doorgangscentrum Opa Doeli, meldt de politie Public Relations. 

Lees verder

Meest gelezen