Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Twee verdachten aangehouden in moordzaak

Geplaatst

op

door

Medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten hebben op maandag 13 februari de 38-jarige Oswaldo V. alias ‘WALLI’ aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op Saridin T. aan de Anakokostraat.

Saridin T. werd vermoedelijk in de nacht van 31 december 2016 op 1 januari 2017 om het leven gebracht. De verdachte, die samenwoonde met het slachtoffer, is vanaf die datum niet meer gezien op het adres. Nadat hij als verdachte in beeld werd gebracht kwam de politie hem op het spoor, waarna hij werd aangehouden.

Tijdens het verhoor heeft Oswaldo V. bekend dat zijn vriendin, Samantha H., ook betrokken zou zijn geweest in deze zaak. Ook zij is opgespoord en aangehouden. Beide verdachten hebben inmiddels een volledige bekentenis afgelegd.

De goederen die op de bewuste dag uit de woning zijn weg genomen zijn nog niet teruggevonden. Gedurende het onderzoek zijn Oswaldo V. en zijn vriendin in verzekering gesteld.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Eis 6 jaar cel voor kluisjesroof Oudenbosch

Geplaatst

op

door

Tegen twee bewakers van de Rabobank in Oudenbosch is dinsdag bij de rechtbank in Breda 6 jaar cel geëist vanwege hun rol bij de geruchtmakende kluisjesroof in het filiaal. In het weekend van 2 tot 4 maart vorig jaar werden honderden kluisjes opengebroken.

Agron K. en Henri van W. zouden in de ogen van justitie samen met twee oud-collega’s de kraak hebben gepleegd, door onder meer deuren te openen en het alarm uit te zetten. De oud-collega’s zouden vervolgens zeker 24 uur bezig zijn geweest met het openbreken van alle kluisjes in de kluis.

De Rabobank heeft al 12 miljoen euro uitbetaald aan de gedupeerden. De bank claimde dinsdag bij de rechtbank 8,5 miljoen euro.

ANP

Lees verder

Misdaad

Politie Groningen zoekt man op compositietekening

Geplaatst

op

door

De politie van Groningen heeft een compositietekening verspreid van een man die in verband wordt gebracht met de gewelddadige dood van een 27-jarige man. Die overleed afgelopen dinsdag nadat hij was neergestoken op het Jaagpad.

De man op de tekening werd kort na het incident gezien door meerdere getuigen. Hij liep in de richting van de Ringweg. Hij droeg donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. De politie zegt graag met hem in contact te komen. “Zijn rol is nog niet duidelijk”, aldus de politie.

De man is om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, zo bleek eerder deze week uit een rouwadvertentie die zijn familie had laten plaatsen. Bij sportclubs in de omgeving van het Jaagpad werd de afgelopen dagen opgeroepen extra alert te zijn en afgelegen paadjes in de omgeving te vermijden.

ANP

Lees verder

Meest gelezen