Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Twee mannen met drugs gepakt tijdens verkeerscontrole

Geplaatst

op

door

Tijdens een verkeerscontrole op de weg naar Atjoni heeft de politie van Brokopondo donderdag 23 februari de 30-jarige Runo A. en 17-jarige Tjoen G. aangehouden.

Runo A. reed met twee inzittenden richting de Brownsweg. Toen zij de verkeerscontrole naderde verminderde Runa A. zijn snelheid waarop de man die naast hem zat uit het voertuig sprong en vluchtte.

Het voertuig werd tot stoppen gesommeerd en Runo A. en Tjoen G. werden staande gehouden. Bij controle in het voertuig werden 13 bollen verpakte marihuana tussen bladgroente aangetroffen en in beslag genomen.

Runo A. ,die al eerder voor hetzelfde strafbare feit met de politie in aanraking is gekomen, ontkende iets van de lading marihuana af te weten. Hij verklaarde slechts een rit te hebben gereden vanuit de aanmeerplaats te Atjoni en verklaarde niet op de hoogte te zijn van de inhoud van de tassen. Volgens Runa A. waren de tassen eigendom van de derde man.

De twee heren zijn na hun aanhouding meegenomen voor verhoor en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Aan de opsporing van de voortvluchtige verdachte wordt gewerkt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Eis 6 jaar cel voor kluisjesroof Oudenbosch

Geplaatst

op

door

Tegen twee bewakers van de Rabobank in Oudenbosch is dinsdag bij de rechtbank in Breda 6 jaar cel geëist vanwege hun rol bij de geruchtmakende kluisjesroof in het filiaal. In het weekend van 2 tot 4 maart vorig jaar werden honderden kluisjes opengebroken.

Agron K. en Henri van W. zouden in de ogen van justitie samen met twee oud-collega’s de kraak hebben gepleegd, door onder meer deuren te openen en het alarm uit te zetten. De oud-collega’s zouden vervolgens zeker 24 uur bezig zijn geweest met het openbreken van alle kluisjes in de kluis.

De Rabobank heeft al 12 miljoen euro uitbetaald aan de gedupeerden. De bank claimde dinsdag bij de rechtbank 8,5 miljoen euro.

ANP

Lees verder

Misdaad

Politie Groningen zoekt man op compositietekening

Geplaatst

op

door

De politie van Groningen heeft een compositietekening verspreid van een man die in verband wordt gebracht met de gewelddadige dood van een 27-jarige man. Die overleed afgelopen dinsdag nadat hij was neergestoken op het Jaagpad.

De man op de tekening werd kort na het incident gezien door meerdere getuigen. Hij liep in de richting van de Ringweg. Hij droeg donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. De politie zegt graag met hem in contact te komen. “Zijn rol is nog niet duidelijk”, aldus de politie.

De man is om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, zo bleek eerder deze week uit een rouwadvertentie die zijn familie had laten plaatsen. Bij sportclubs in de omgeving van het Jaagpad werd de afgelopen dagen opgeroepen extra alert te zijn en afgelegen paadjes in de omgeving te vermijden.

ANP

Lees verder

Meest gelezen