Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Tientallen doden door aanslagen Taliban

Geplaatst

op

door

Bij twee explosies in Afghanistan zijn zeker 30 mensen omgekomen. Ook zijn in ieder geval 45 mensen gewond geraakt. De eerste aanslag vond plaats bij een verkiezingsbijeenkomst van president Ashraf Ghani. Daarbij zijn volgens de autoriteiten zeker 24 mensen omgekomen. Ghani is niet gewond geraakt.

“De meeste slachtoffers zijn gewone burgers”, aldus het hoofd van het lokale ziekenhuis. “Het dodental kan nog flink oplopen, want er blijven mensen binnenkomen.” Volgens Afghaanse media zijn bij deze explosie al veel meer doden gevallen dan 24. Dat wordt niet bevestigd door de autoriteiten.

De tweede explosie was in hoofdstad Kabul. Daar zijn zeker zes mensen gedood door de knal, volgens de politie.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door de Taliban. Onlangs liepen vredesbesprekingen tussen de organisatie en de Verenigde Staten stuk. Er leek twee weken geleden een akkoord te zijn bereikt over een wapenstilstand en terugtrekking van de Amerikaanse troepen. De Amerikaanse president Donald Trump trok vorige week echter de stekker uit de onderhandelingen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Politie regio West beboet 122 hardrijders

Geplaatst

op

door

De politie van regio West heeft tussen 25 november en 1 december 28 snelheids- en verkeerscontroles uitgevoerd. Bij deze actie zijn 122 hardrijders bekeurd, meldt de Public Relations van de politie.

Van drie automobilisten, die ver boven de maximale snelheid hebben gereden, zijn de rijbewijzen ingevorderd. Zes andere verkeersdeelnemers zijn bekeurd, omdat hun voertuigen niet waren verzekerd. Tweeëntwintig verkeersovertreders die hun auto niet hadden laten herkeuren, zijn daarvoor ook op de bon geslingerd.

Ook bromfietsers die zonder valhelm of een deugdelijke valhelm hebben gereden, moesten daarvoor een boete betalen. De overtreders zijn in de gelegenheid gesteld om hun boetes buiten proces af te handelen of ze konden die ter plekke betalen.

Lees verder

Misdaad

Bejaarde man opgesloten voor poging tot mishandeling en brandstichting

Geplaatst

op

door

De 71-jarige Adriaan H. is door de politie van bureau Groningen aangehouden voor poging tot mishandeling en brandstichting. Hij heeft geprobeerd om zijn 72-jarige partner V.S. te mishandelen, nadat hij erachter kwam dat de vrouw het huis en perceel op naam van een stichting heeft gezet, onder bestuur van haar voorkinderen.

De vrouw deed aangifte bij de politie, omdat de man gepoogd heeft het huis in brand te steken. De verdachte Adriaan H. werd opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de bejaarde ingesloten, meldt de politie Public Relations. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen