Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Tientallen doden door aanslagen Taliban

Geplaatst

op

door

Bij twee explosies in Afghanistan zijn zeker 30 mensen omgekomen. Ook zijn in ieder geval 45 mensen gewond geraakt. De eerste aanslag vond plaats bij een verkiezingsbijeenkomst van president Ashraf Ghani. Daarbij zijn volgens de autoriteiten zeker 24 mensen omgekomen. Ghani is niet gewond geraakt.

“De meeste slachtoffers zijn gewone burgers”, aldus het hoofd van het lokale ziekenhuis. “Het dodental kan nog flink oplopen, want er blijven mensen binnenkomen.” Volgens Afghaanse media zijn bij deze explosie al veel meer doden gevallen dan 24. Dat wordt niet bevestigd door de autoriteiten.

De tweede explosie was in hoofdstad Kabul. Daar zijn zeker zes mensen gedood door de knal, volgens de politie.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door de Taliban. Onlangs liepen vredesbesprekingen tussen de organisatie en de Verenigde Staten stuk. Er leek twee weken geleden een akkoord te zijn bereikt over een wapenstilstand en terugtrekking van de Amerikaanse troepen. De Amerikaanse president Donald Trump trok vorige week echter de stekker uit de onderhandelingen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Twee mannen zwaar mishandeld in parkeergarage Delft

Geplaatst

op

door

Maandagochtend zijn twee mannen zwaar mishandeld in een parkeergarage aan het Vesteplein in Delft. De twee mannen kregen volgens getuigen eerder op de nacht ruzie met een andere groep mannen bij Club Sow (vrml Club Caesar). De tegenpartij werd hierna uit de club gezet.

Toen beide mannen vertrokken uit Club Sow en naar hun geparkeerde voertuig liepen die geparkeerd stond in de garage werden zij opgewacht door de groep mannen die uit de club waren gezet, bij aankomst bij de auto werden de mannen zwaar mishandeld, de bestuurder van de auto probeerde hieraan te ontkomen door weg te rijden maar knalde recht door de gevel van de parkeergarage en kwam tegen een muur tot stilstand.

De tegenpartij is hierna direct gevlucht, beide mannen bleven gewond achter. De politie, ambulancedienst en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Beide gewonden zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd en hierna vervoerd naar het ziekenhuis. De schade aan de parkeergarage is groot, de beheerder moet deze schade herstellen. De politie is een onderzoek gestart naar de gebeurtenis.

Lees verder

Misdaad

Arrestatie na vondst twee doden huis in Hengelo

Geplaatst

op

door

De politie heeft na de vondst van twee lichamen in een huis aan de Julianalaan in het Gelderse Hengelo een verdachte aangehouden. De verdachte woont in hetzelfde huis. Hij had zich maandagochtend gemeld bij een ziekenhuis.

De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers en de verdachte. Het is ook niet duidelijk of de verdachte gewond is en zich in het ziekenhuis liet behandelen, zei een woordvoerster van de politie.

De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak en heeft een mobiel kantoor bij de woning neergezet, van waaruit de rechercheurs hun werk kunnen doen. De woning ligt in een rustige woonwijk. De omgeving is afgezet met linten.

Lees verder

Meest gelezen

X