Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

T. moet zich verantwoorden op zitting’

Geplaatst

op

door

René Verschuur verloor zijn 19-jarige dochter bij de aanslag in een tram in Utrecht op 18 maart. In het AD komt hij aan het woord en is een brief van hem aan dader Gökmen T. gepubliceerd, over waarom hij wil dat de schutter aanwezig is bij het proces. Eerder deze maand werd bekend dat T. niet aanwezig is bij de volgende zitting in de rechtbank op 23 september.

“Ik wil weten wat die gek bewoog”, zegt Verschuur in de krant. “Het is belangrijk dat hij er is. Dat hij voelt wat hij met mijn dochter heeft gedaan.”

“Wat mij het meest steekt is dat jij na zo’n bizarre daad ook nog eens zo laf bent om niet op zitting te willen verschijnen”, schrijft Verschuur. “Je weet waarschijnlijk wel dat het allemaal niets meer uitmaakt en zet maar alles op alles om jouw handelen toch maar te rechtvaardigen.”

Bij de vorige zitting confronteerde Verschuur T. met zijn gevoelens. “Ik heb sowieso levenslang. Van hem moeten we dat maar afwachten.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Ex-politieagent doodgeschoten door rovers

Geplaatst

op

door

Manodjkoemar Mohan (50) is gisteren tijdens een worsteling met twee rovers doodgeschoten. De ex-politieman raakte tijdens de beroving in een barbershop te Welgedacht A-weg slaags met de onverlaten. Hij werd in de buikstreek geraakt door een kogel afgevuurd door de rovers. Mohan overleed ter plekke, meldt de politie Public Relations.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie blijkt dat Mohan zich in de kapperszaak bevond toen de rovers de ruimte binnenkwamen. Ze beroofden een andere klant van zijn halsketting en sommeerden de kapper om ook zijn halsketting af te staan. Op gegeven moment waren de rovers en Mohan verwikkeld in een gevecht. De kapper zag zijn kans schoon en rende uit de zaak, waarna hij schoten hoorde.

Hij zag Mohan uit de barbershop komen en enkele meters verder neervallen. De ex-politieagent was in zijn buikstreek geraakt, meldt de afdeling Public Relations van de politie. De rovers hebben zich uit de voeten gemaakt. Het lijk van Mohan is voor obductie in beslag genomen.

Lees verder

Misdaad

Rattansheik aangehouden voor beroving

Geplaatst

op

door

De 21-jarige Rattansheik N. is aangehouden door rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten.

Deze verdachte is in beeld gebracht, toen het onderzoek uitwees dat hij de eigenaar is, van één van de voertuigen die door de criminelen was gebruikt op dinsdag 14 januari . De politie van het bureau Geyersvlijt kreeg op 14 januari via het Command Center de melding dat er schoten waren gelost aan de Koprofowrustraat nabij de Grietjebiestraat. De wetsdienaren deden de plek aan en constateerden dat een ondernemer kort te voren was beroofd van een groot geldbedrag. De vermoedelijke daders hadden voor de komst van de politie de plek verlaten.

Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die op 16 januari Rattansheik heeft opgespoord en aangehouden.

Hangende het onderzoek is deze verdachte na afstemming met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld.

Lees verder

Meest gelezen