Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Surinaamse politie waarschuwt voor piramidespel Wallet

Geplaatst

op

Surinaamse Dollar

Informatie heeft de politie bereikt dat onlangs een piramidespel bekend als ‘Wallet’ is opgedoken in Suriname. In grote lijnen is het zo dat mensen aangespoord worden om minimaal SRD 400 te beleggen bij een ‘kofferhouder’ waarna men na korte tijd het viervoudige van het belegde geldbedrag uitbetaald krijgt van de ‘kofferhouder’. De ‘kofferhouder’ is een persoon hier in Suriname aan wie men hun geld geeft om uiteindelijk het viervoudige terug te krijgen. De beleggers krijgen het geldbedrag pas uitbetaald nadat zij drie tot vier andere personen zover krijgen om ook mee te spelen.

De burgerij wordt ernstig gewaarschuwd niet mee te doen aan dit soort spelletjes, die verregaande financiële verliezen kunnen opleveren. Het is niet uitgesloten dat een criminele organisatie achter dit spel zit. Het schijnt dat de criminelen steeds andere benamingen voor het spel verzinnen om slachtoffers te maken. Zo is in het verleden de namen X-trade en Cataleya gebruikt.

De ervaring leert dat op een gegeven moment de spelers het door hun afgegeven geldbedrag noch het veelvoudig afgesproken geldbedrag van de ‘kofferhouder’ ontvangen, die zich dan onbereikbaar maakt. Enkele jaren geleden is een grote groep landgenoten slachtoffer geworden van zulke spelletjes. De politie hoopt niet dat deze geschiedenis zich weer op grote schaal zal herhalen in Suriname.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mahinder
zondag 19 juli 2020 01:52

De politie hoopt niet. Dat is zacht gezegd. Daadkrachtiger optreden. Mag het of mag het niet? Is het illegaal? Dan moeten ze het verbieden en de daders oppakken.

stanley westerborg
zondag 19 juli 2020 02:53

Personen zijn overleden als gevolg van het drama in ons land een aantal jaren terug. Niet meedoen, beste mensen. De naam Roepsingh is voor altijd verbonden aan deze tragedie. Kapitalen zijn vernietigd, sommige benadeelden zijn doodgegaan.

Lydia
zondag 19 juli 2020 07:43

Zullen mensen heden ten dage, nog hierin trappen? Ik geloof dit niet. Het gaat om veel geld😫😫😫

Zwartje
zondag 19 juli 2020 07:57

Het bekende fenomeen van diefstal door mensen aan te zetten het weinige geld dat ze hebben in te leggen met de gedachte EN HOOP er meer uit te halen. MENSEN DIT WERKT NIET!!!! Gewoon niet doen. De boeven worden rijk, de inleggers straatarm. Gevolg: Bosjebrug. 😢😥😱Advertentie

Misdaad

Vierde persoon aangehouden in moordzaak 22-jarige studente in Suriname

Geplaatst

op

Politie Suriname

In de moordzaak van de 22-jarige Natin-studente Chanelva van der Bok is er een vierde persoon in verzekering gesteld. Het zou ook gaan om een vrouw, die familielid is van de overledene. Het is nog niet duidelijk wat het aandeel van deze persoon is in de zaak.

De politie heeft eerder Orpheo F. (34), politierekruut Dwight P. (28) en de 51-jarige Marijke F. gearresteerd. Op 13 juli werd de levenloze Van der Bok badend in haar bloed aangetroffen in haar woning door haar tante – Marijke F. – die op hetzelfde adres, Njoengkondrestraat in het ressort Munder, woont. De tante had een reservesleutel gebruikt om het huis van haar nichtje in te gaan.

Het staat vast dat het slachtoffer door misdrijf om het leven is gebracht. Orpheo F. en Dwight P. werden nog dezelfde dag door de wetsdienaren aangehouden. Een van de mannen had een liefdesrelatie met de studente. De volgende dag werd Marijke F. als verdachte aangemerkt en in verzekering gesteld. Tijdens het verdere onderzoek van de afdeling Kapitale Delicten kwam de vierde verdachte in beeld. Het onderzoek is nog gaande.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Suriname…De stand van zaken rond de moord op 48-jarige Jeetindra Sohans

Geplaatst

op

Kps Logo

Het ontzielde lichaam van de 48-jarige Jeetindra Sohans werd aan de Magnesiumstraat, op 25 april van dit jaar uit een auto gestoten.

In deze zaak werden eerder aangehouden en in verzekering gesteld de 21-jarige Franky J. en de 20-jarige Sarafina M.
Nu enige tijd verder is ook de 27-jarige Stefano M., in de kraag gevat door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP). De verdachte Stefano M. werd al enige tijd geleden in beeld gebracht en opgespoord. Hij is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Culturu.com—Ferdinand Louis

Lees verder

Meest gelezen