Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Surinaams gezin in eigen woning overvallen

Geplaatst

op

door

In de nacht van maandag op dinsdag is een gezin in hun eigen woning mishandeld en overvallen. De overval vond plaats in een woning aan de Toekanstraat in Paramaribo.

Commissaris van de politie, Inder Jangbahadoer bevestigd dat het gezin is gekneveld en overvallen. Hij zegt dat een viertal criminelen gewapend met een vuurwapen en een jachtgeweer rond half drie ‘s nachts de woning zijn binnengedrongen. Gezinsleden werden door de daders geslagen, maar hierbij zijn geen ernstige verwondingen opgelopen. De daders hebben onder meer geld, spullen en ook babyspullen buit gemaakt. Vervolgens hebben ze leden van het gezin gekneveld achtergelaten. Toen de politie de melding binnen kregen zijn zij direct uitgerukt. Toch hebben ze nog niemand kunnen arresteren voor deze brutale, maar vooral ook traumatiserende roof. Jangbahadoer zegt dat in alle berovingszaken de onderzoeken gaande zijn. Hij zegt dat het belangrijk is dat als mensen iets gehoord of gezien hebben zij dat melden bij de politie. Tips van getuigen zouden een belangrijke rol kunnen spelen in het oplossen van dit soort zaken.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Edgar

Allereerst sterkte aan degenen die zoiets afschuwelijks hebben moeten ondergaan. In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 sept. 2016 is bij mij ingebroken aan de Nwe. Charlesburgweg 195 / hoek Andijviestraat. Er is veel buit gemaakt waaronder mijn laptop mat daaraan een witte mini 8 gb Philips USB stick. De opgeslagen bestanden zijn voor mij zeer waardevol en van onschatbare waarde. Een Sony flatscreen tv, accu boormachine v h merk Parkside zijn enkele van de overige spullen die zijn gestolen. Ik hoop dat alle zaken worden opgelost. WEES GEEN HELER, NO WROKO NANGA FUFURU SANI. A KOSTU TRA… Lees verder »Advertentie

Misdaad

Stiefkleinzoon achter tralies voor diefstal middels geweld

Geplaatst

op

door

De 31-jarige Orpheo S. is door de politie Zanderij opgesloten voor het stelen van zijn 82-jarige stiefopa. Orpheo heeft een onbekend geldsbedrag en een zaktelefoon gestolen in de woning van de bejaarde man. Het voorval heeft zich afgespeeld aan de Rijsdijkweg. Orpheo woont op hetzelfde erf. Toen hij door de opa is betrapt, raakten zij in een worsteling. De oude man heeft naast een armfractuur ook een verwonding aan zijn hoofd opgelopen. Het slachtoffer heeft gegild om hulp, waarop buren hebben gereageerd. Orpheo heeft toen kans gezien om de woning te ontvluchten. De buren hebben familieleden ingeschakeld, die op de hoogte zijn gebracht van wat Orpheo heeft misdaan. Ter hoogte van de Meursweg zijn familieleden Orpheo tegengekomen, hebben hem aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij zijn voorgeleiding heeft de 31-jarige man toegegeven het strafbaar feit gepleegd te hebben. Ook heeft hij verklaard dat hij de diefstal middels geweld heeft gepleegd, omdat hij zou zijn behekst door zijn stiefopa.

Lees verder

Misdaad

Inbrekers maken miljoenen buit bij Aldi-weduwe

Geplaatst

op

door

Babette Albrecht, de weduwe van Aldi-Nord-eigenaar Berthold Albrecht, is volgens Duitse media slachtoffer geworden van een inbraak. De daders zouden tientallen miljoenen euro’s hebben buitgemaakt, meldt Spiegel Online.

Onbekende daders braken afgelopen weekend in bij twee villa’s in de wijk Bredeney het Duitse Essen. Babette Albrecht zou een van de twee slachtoffers zijn van de inbraken. De dader of daders hebben een buit gemaakt met een waarde die in dubbelcijferige miljoenen loopt, blijkbaar met het stelen van sieraden en contant geld.

Babette Albrecht trouwde op 25-jarige leeftijd in 1985 met supermarktmagnaat Berthold Albrecht, de zoon van Aldi Nord-oprichter Theo Albrecht. Ze veroorzaakte opschudding omdat ze brak met het beleid van de familie Albrecht om volledig uit de schijnwerpers te blijven.

Sinds het overlijden van haar man krijgen Babette Albrecht en haar vijf kinderen 25 miljoen euro per jaar van de Jakobus Stichting, die 19,5 procent van de aandelen in Aldi-Nord bezit. Dit leidde tot een juridisch geschil met haar zwager Theo Albrecht junior.

Lees verder

Meest gelezen

X