Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Supervisor securitybedrijf in Suriname vermoord; dader pleegt zelfmoord

Geplaatst

op

Kaarsjes

De 59-jarige security guard Nicolaas Puplampu heeft vrijdagavond zijn 26-jarige supervisor Ritesh Chikoer steken toegebracht met een mes. Na zijn daad heeft de dader een verdelgingsmiddel ingenomen. Het slachtoffer Chikoer is vrijdagavond overleden en Puplampu is zaterdagochtend 13 juni overleden.

Uit het politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat Puplampu op post was op een locatie in de Coesewijnestraat. De supervisor Chikoer ging met de pendelbus van het securitybedrijf naar Puplampu om hem aan te geven, dat hij een andere post moest gaan bemannen. Er ontstond een woordenwisseling tussen het duo, omdat Puplampu niet naar een andere bewakingspost wilde.

Op een gegeven moment leek Puplampu zich neergelegd te hebben bij de opdracht van Chikoer, want hij nam plaats in de pendelbus. Chikoer nam ook plaats in de bus. Ter hoogte van de Kasabaholoweg greep Puplampu Chikoer, van achteren, in een wurggreep vast waarna hij Chikoer ettelijke messteken toebracht in onder andere zijn hals en bovenlichaam.

De busbestuurder die zag wat er gebeurde bracht het voertuig tot stilstand en Puplampu maakte gebruik van die gelegenheid om uit te stappen en te vluchten. De chauffeur reed met Chikoer naar het politiebureau Uitvlugt om de politie te alarmeren over dat wat gebeurd was en om door te geven waar Puplampu woonachtig was. Vervolgens reed hij met Chikoer naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar Chikoer dezelfde avond het leven liet.

De politie van Uitvlugt is naar de woning van Puplampu gereden om hem op te sporen en aan te houden. Bij het zien van de politie nam hij een verdelgingsmiddel in. De politie verleende slachtofferhulp door de man naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis te brengen. In de vroeg ochtend van zaterdag 13 juni gaf Puplampu de geest.  In opdracht van het Openbaar Ministerie heeft de politie de ontzielde lichamen afgestaan aan de nabestaanden.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Misdaad

Politie Suriname: Vader en zoon opgesloten voor wederzijdse mishandeling

Geplaatst

op

Politie Vest Suriname

De 69-jarige vader B.S. en zijn 41-jarige zoon K.S. zijn op maandag 6 juli door de politie van het bureau Wageningen aangehouden en opgesloten voor wederzijdse mishandeling en vernieling.

De wederzijdse mishandeling was het resultaat van een ruzie die daags tevoren begonnen was tussen vader en zoon. De politie had hun woonadres ettelijke keren aangedaan om de ruzie te beslechten. K.S. heeft naast het mishandelen van zijn vader ook vernielingen aangericht in het huis. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn B.S en K.S.door de politie in verzekering gesteld. De mannen zijn bij de politie bekend als drugsgebruikers.

Bron: Politie Suriname

Lees verder

Misdaad

Jonge vrouw in Suriname verkracht door beheerder appartementencomplex

Geplaatst

op

Verkrachting Suriname

Een 22-jarige vrouw deed op maandag 29 juni aangifte van verkrachting contra de 31- jarige Jamaicaan Rohan J. Op 28 juni ging Rohan zonder toestemming het appartement en de slaapkamer binnen waar het latere slachtoffer en een nicht zich op dat moment bevonden. Het slachtoffer en haar nicht joegen Rohan hun appartement uit. Voor het naar bed gaan deden de jonge vrouwen hun slaapkamerdeur op slot. Zij haalden daarna de sleutel uit het slot denkende dat het veiliger was om de sleutel niet in het slot te laten.

In de vroege ochtend van 29 juni werd het slachtoffer uit haar slaap gewekt door Rohan. Hij had de kamerdeur open gemaakt met een reserve sleutel. Rohan had een mes in de hand waarmee hij haar bedreigde met de dood. Hij sommeerde haar om stil te blijven en onder bedreiging met het mes voerde hij haar weg uit haar appartement. Haar nicht, die in diepe rust was, merkte niets op van deze vrijheidsberoving.

Vervolgens bracht Rohan het slachtoffer naar een andere leegstaand appartement, alwaar hij haar verkracht heeft. Het seksueel misbruik legde Rohan vast op zijn zaktelefoon maar wel zodanig dat niet te zien is dat hij daarbij een mes in de hand hield. Na zijn daad liet hij het slachtoffer gaan haar bedreigende met de dood en met de verspreiding van de door hem opgenomen filmbeelden.

Het slachtoffer was zo bang dat zij niets vertelde aan haar nichten. Haar nichten merkten wel op dat het slachtoffer met iets zat. Zij adviseerden haar toen om naar huis te gaan, hetgeen zij ook deed. Nadat het slachtoffer de locatie verlaten had kreeg zij de moed om een van haar nichten op te bellen en te vertellen wat haar overkomen was. Ook haar ouders werden op de hoogte gebracht van de verkrachting.

Op advies van haar ouders en haar nichten deed het slachtoffer aangifte van verkrachting tegen Rohan bij de politie. Nadat de aangifte opgenomen was werd Rohan opgespoord en aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Rohan, hangende het onderzoek, door de politie in verzekering gesteld. Zijn zaktelefoon is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Vanwege zijn functie als beheerder beschikte Rohan over reserve sleutels van alle toegangsdeuren en binnendeuren van de appartementen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen