Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Straat valuta opkopers beroven vrouw

Geplaatst

op

Srd Geld

De dubbele crisis(covid en financieel) in Suriname kan niet onderschat worden. Behalve kans op een covid besmetting en armoede zijn Surinamers ook nog eens blootgesteld aan criminelen als ze hun harde valuta in Surinaams geld proberen om te zetten. Een 61-jarige vrouw werd donderdag 15 oktober hierbij slachtoffer van beroving.

Vier pseudo valutawisselaars benaderden de vrouw op straat om bij hen geld te wisselen. Zij stapten daarna samen een handelszaak aan de waterkant binnen om de transactie te plegen. Tijdens de transactie werd het Surinaams geld dat de vrouw in haar hand vast hield opeens weggerukt door een van de mannen. Ook een gouden armband werd van haar arm gerukt waarna de vier mannen weg vluchtten.

De vrouw deed aangifte van de beroving. De politie werkt aan de opsporing en aanhouding van de criminelen. –  culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
The voice off pipo
zondag 18 oktober 2020 04:02

Schiet ze gelijk dood

Benny
maandag 19 oktober 2020 07:54

Ik denk een lange afschrikbarende gevangenis straf zal andere die dit ook willen doen wel afschrikken. En camera’s in de straten.

Tjalie
maandag 19 oktober 2020 10:19

de ministers zijn in Nederland om geld te zoeken . de rovers zoeken ook geld. er is bijna geen geld in Suriname. ja zo gaan de criminelen nog erger geld roven als de politie niet harder optreed. hard aanpakken die tuig. oma en opa durven niet meer met hun gouden ketting te lopen. heb je een gouden ketting dan hoort het maar in de kluis ipv om je nek. anders ben je je leven niet meer zeker.

maka alata
maandag 19 oktober 2020 11:40

Dat zijn de risico’s als je op straat gaat wisselen.

Misdaad

Jonge joyrider belandt op de IC

Geplaatst

op

Ambulance Suriname 1

Op dinsdag 17 november omstreeks 01.45 uur kreeg de politie van Lelydorp de melding van het Command Center, dat er aan de Indira Gandhiweg een auto over de kop was geslagen en dat er sprake was van persoonlijke ongelukken.

Aangekomen op de locatie trof de politie op het parkeerterrein van een winkelzaak een grijsgelakt voertuig aan met aanzienlijke schade. De 16- jarige mede inzittende O.J. werd zittend naast het voertuig aangetroffen. De bestuurder S.K., eveneens een jeugdige, was bekneld in het voertuig en was niet aanspreekbaar.

Het bleek dat S.K. samen met OJ, zonder toestemming van zijn oom met de auto weg was gereden, waarna hij de Indira Gandhiweg op ging vanuit de richting van Latour en reed richting Lelydorp. S.K. verloor op een gegeven moment ter hoogte van een winkelzaak de controle over het stuur van het voertuig waarbij hij van de weg raakte en tegen een hulpmast van de EBS aankwam. Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam tegen de winkelzaak tot stilstand.

Met behulp van de brandweer is de bestuurder S.K. uit zijn beknelling gehaald. De gewonde  jongemannen werden per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gebracht waar S.K.  in kritieke toestand ter verpleging werd opgenomen op de afdeling Intensive Care. De bijrijder O.J. mocht na medische behandeling  de SEH verlaten.

De EBS mast brak in tweeën en de materiële schade van de winkelzaak is aanzienlijk. Het onderzoek van dit verkeersongeval wordt overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden. – culturu.com

 

 
Lees verder

Misdaad

Nepbonuman wilde zelfmoord plegen

Geplaatst

op

Logo Politie Suriname

Faried L. (29) is door de recherche van regio Midden aangehouden. De 29-jarige man wordt ervan verdacht zich meermalen schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en verduistering. Enkele benadeelden deden aangifte bij de politie en verklaarden dat zij onder valse voorwendselen werden beetgenomen door Faried. De verdachte hield de benadeelden voor dat hij een ‘bonuman’, helderziende, was.

Zo moesten de benadeelden de gouden sieraden die zij in hun bezit hadden aan hem afstaan, omdat deze negatieve energie bevatte. De sieraden heeft de verdachte inmiddels verkocht. Ook deed de verdachte zich voor als te zijn een autohandelaar die auto’s spotgoedkoop kon importeren. Hij nam daarbij grote geldbedragen in ontvangst en daarna hoorden de aangevers niets meer van hem.

De verdachte Faried werd op zijn woonadres in het ressort Kwatta opgespoord en aangehouden. Bij het waarnemen van het politievoertuig, ging hij de woning binnen waar hij heeft geprobeerd om zelfmoord te plegen. Met een scheerblad sneed hij zijn polsen door.

Faried werd vervolgens in de boeien geslagen en voor medische behandeling afgevoerd naar de spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is de nepbonuman ter voorgeleiding afgevoerd naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld. Het onderzoeksteam vermoedt dat Faried meerdere personen heeft benadeeld. De benadeelden worden opgeroepen om zich alsnog aan te melden bij de afdeling recherche regio Midden, die is ondergebracht in het gebouw van politie de Nieuwe Grond.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen