Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Stiefvader misbruikt stiefdochters – OM eist 20 jaar

Geplaatst

op

Antonio L. staat terecht wegens de verdenking van seksueel misbruik van zijn vier stiefdochters, ten tijde van het misbruik 6, 7, 8 en 9 jaar oud. De kinderen zijn hierbij door de stiefvader met het hiv-virus zijn besmet.

Het OM acht bewezen dat er sprake is geweest van seksueel misbruik gedurende een periode van 2009-2013. Volgens de officier hebben de slachtoffers gedetailleerde en consistente verklaringen afgelegd. Officier van justitie Astrid Niamat heeft, op de rechtszitting maandag in het Tweede Kanton, een celstraf van vijftien jaar geheel onvoorwaardelijk onder aftrek geëist. In het Derde Kanton hoorde Antonio L. een celstraf van vijf jaar tegen zich eisen. Er is geadviseerd om de veroordeelde zowel psychologisch als psychiatrisch te laten onderzoeken.

Antonio L., die al sinds 2009 weet dat hij HIV-positief is, was vaak alleen met de meisjes waardoor hij seksuele gevoelens voor hen ontwikkelde. De kinderen werden verkracht als de moeder afwezig was, zij werden dan uit hun slaapkamer gehaald. Het psychologische rapport zegt dat de stiefvader een verstandelijke beperking heeft, terwijl het psychiatrische rapport aanduidt dat hij zich bewust is van zijn handelingen en dat de feiten hem volledig kunnen worden toegerekend.

Advocaat Shefani Amirkhan, die Antonio L. bijstaat, pleitte voor strafvermindering en zegt dat hij een volmondige bekentenis heeft afgelegd, hij zijn medewerking heeft gegeven aan het onderzoek en dat hij enorm veel spijt heeft van zijn daden. Natuurlijk zijn de gedragingen van de verdachte niet goed te praten, maar de advocaat vraagt de rechter om bij de bepaling van de hoogte van de straf rekening te houden met de gebrekkige ontwikkeling van de veroordeelde, zoals die door de psycholoog in het rapport wordt benoemt.

De rechter doet op 27 februari a.s. uitspraak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

Kinderen gewond bij schietpartij in Helmond

Geplaatst

op

Bij een schietpartij in Helmond zijn een meisje van 2 en een meisje van 15 gewond geraakt, meldt de politie. De dader schoot op inzittenden in een auto en raakte daarbij de kinderen. Een verdachte is inmiddels opgepakt.

Het meisje van 2 zat achterop bij haar moeder op de fiets. Ze is gewond aan haar been en wordt behandeld in het ziekenhuis. Het 15-jarige meisje raakte gewond aan haar arm. Zij is inmiddels weer thuis. De politie onderzoekt de zaak.

Lees verder

Misdaad

Douaniers verdacht van corruptie

Geplaatst

op

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar drie douaniers wegens verdenkingen van corruptie en witwassen in de Rotterdamse haven.

Zij kwamen in beeld door het doen van opvallende uitgaven, bevestigt het OM na berichtgeving van De Telegraaf over de kwestie.

De douaniers van 31, 34 en 37 jaar zijn afkomstig uit Schiedam, Den Haag en Rotterdam. Ze zijn niet opgepakt, maar invallen bij de verdachten leverden 150.000 euro aan contant geld, sieraden en dure horloges op.

ANP

Lees verder

Meest gelezen