Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Stiefvader misbruikt stiefdochters – OM eist 20 jaar

Geplaatst

op

Antonio L. staat terecht wegens de verdenking van seksueel misbruik van zijn vier stiefdochters, ten tijde van het misbruik 6, 7, 8 en 9 jaar oud. De kinderen zijn hierbij door de stiefvader met het hiv-virus zijn besmet.

Het OM acht bewezen dat er sprake is geweest van seksueel misbruik gedurende een periode van 2009-2013. Volgens de officier hebben de slachtoffers gedetailleerde en consistente verklaringen afgelegd. Officier van justitie Astrid Niamat heeft, op de rechtszitting maandag in het Tweede Kanton, een celstraf van vijftien jaar geheel onvoorwaardelijk onder aftrek geëist. In het Derde Kanton hoorde Antonio L. een celstraf van vijf jaar tegen zich eisen. Er is geadviseerd om de veroordeelde zowel psychologisch als psychiatrisch te laten onderzoeken.

Antonio L., die al sinds 2009 weet dat hij HIV-positief is, was vaak alleen met de meisjes waardoor hij seksuele gevoelens voor hen ontwikkelde. De kinderen werden verkracht als de moeder afwezig was, zij werden dan uit hun slaapkamer gehaald. Het psychologische rapport zegt dat de stiefvader een verstandelijke beperking heeft, terwijl het psychiatrische rapport aanduidt dat hij zich bewust is van zijn handelingen en dat de feiten hem volledig kunnen worden toegerekend.

Advocaat Shefani Amirkhan, die Antonio L. bijstaat, pleitte voor strafvermindering en zegt dat hij een volmondige bekentenis heeft afgelegd, hij zijn medewerking heeft gegeven aan het onderzoek en dat hij enorm veel spijt heeft van zijn daden. Natuurlijk zijn de gedragingen van de verdachte niet goed te praten, maar de advocaat vraagt de rechter om bij de bepaling van de hoogte van de straf rekening te houden met de gebrekkige ontwikkeling van de veroordeelde, zoals die door de psycholoog in het rapport wordt benoemt.

De rechter doet op 27 februari a.s. uitspraak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

14-jarige voor zesde keer de bak in

Geplaatst

op

By

Bron: starnews

De politie heeft een 14-jarige jongen al voor de zesde keer aangehouden en opgesloten voor strafbare feiten.

De tiener heeft vrijdag samen met een 16-jarige jongen een bromfiets gestolen voor een warenhuis aan de Coesewijnestraat. Dit meldt de politie Public Relations.

Dezelfde dag zijn deze jeugdigen in beeld gebracht als de bromfietsdieven. De politie van bureau Flora heeft hen aangehouden. De eigenaar heeft zijn bromfiets teruggekregen.

Zij zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Vanwege hun leeftijd zijn deze jongens opgesloten in het Jeugdcellenhuis.

Lees verder

Misdaad

Grenspolitie Juan David Ortiz moordt en kidnapt vrouwen

Geplaatst

op

By

David Ortiz, een supervisor van de grenspolitie, is ervan beschuldigd vier vrouwen te hebben vermoord, waaronder één transgender vrouw, en een vijfde vrouw te kidnappen, die ontsnapt is.

Een agent van de Amerikaanse grenspolitie is beschuldigd van een bijna twee weken durende ‘seriemoordenaarspoging’ die zaterdag werd beëindigd nadat hij hem was gearresteerd in verband met de dood van vier vrouwen en de ontvoering van een vijfde vrouw . Webb County Districtsadvocaat Isidro Alaniz vertelde de Texas Tribune dat Juan David Ortiz, een inlichtingenofficier vluchtte van staatssoldaten nadat de vijfde vrouw was ontsnapt en de politie had gealarmeerd. Ambtenaren vonden hem verstopt in een vrachtwagen in de buurt van een tankstation bij een hotel in Laredo en arresteerden hem zonder incidenten.

“De vijfde vrouw ging vrijwillig met hem mee en toen ze bij hem was, begon het te gevaarlijk voor haar te worden en toen probeerde ze te ontsnappen. Bij een benzinestation liep ze een soldaat tegen het lijf ,” zei Alaniz. “Naar onze mening is hij de enige persoon die verantwoordelijk is voor deze gruwelijke serie moordpartijen.”

Alaniz zei dat Ortiz vier vrouwen heeft gedood sinds 3 september, inclusief een transgendervrouw. Twee van hen waren Amerikaanse burgers; de nationaliteiten van de andere slachtoffers zijn onbekend. Allemaal waren ze sekswerkers, zei hij.

De moorden vonden plaats buiten de diensttijden van Ortiz en in zijn eigen voertuig, een witte vierdeurs Dodge-truck. Documenten die door het districtsbureau van het district Webb aan de Texas Tribune verstrekt en ze beschrijven de dramatische ontsnapping van de vrouw die mogelijk een vijfde moordslachtoffer had kunnen zijn.

Ortiz zal worden belast  aangeklaagd met ontvoering en moord. “Het is super tragisch,” zei Alaniz. “Het is geen weerspiegeling van Border Patrol, ze doen het uitstekend als ze onze grenzen beschermen, ze zijn super professioneel en het werk dat ze doen is belangrijk.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |