Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Politie Suriname: braziliaanse man in Stuwmeer gebied dood geschoten

Geplaatst

op

Politie 640x362

De 44-jarige Braziliaan Francisco Theodora Silva Correia is in de vroege ochtend van zondag 28 juni in een cabaré(bar) te “Dois Mil” in het stuwmeer gebied dood geschoten.
Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten, bijgestaan door leden van de Regio Bijstand Team Midden en de Forensische Opsporingsdienst, koersten op maandag 29 juni naar het gebied om een onderzoek in te stellen.
Onderweg naar de plek van het schiet incident kregen de rechercheurs de harde informatie dat de schutter zich op een locatie bevond in het gebied bekend als “Ston Bergi”. De locatie werd aangedaan en de schutter werd aangetroffen en aangehouden. De schutter is de 34-jarige Braziliaan Elisvaldo, S. Het jachtgeweer waarmee hij geschoten heeft is in beslag genomen.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is het volgende naar voren gekomen. Volgens verklaring van Elisvaldo zat hij met Francisco en diens vrouw te borrelen in een bar. Op een gegeven moment kreeg hij een heftige woordenwisseling met Francisco omdat die vond dat Elisvaldo zijn vrouw lastig viel. Elisvaldo verliet de bar om vervolgens naar zijn kamp te lopen om een jachtgeweer te halen. Hij keerde gewapend met het jachtgeweer terug naar de bar en schoot Francisco neer. Francisco werd in zijn borstreek geraakt en was nagenoeg op slag dood. Het ontzielde lichaam van Francisco Theodora Silva Correia is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Elisvaldo, S. is overgebracht naar Paramaribo en is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld

Bron: KPS

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Misdaad

Lading cocaine uit Suriname onderschept

Geplaatst

op

Coke

In het Franse Duinkerke werd op drie augustus jongstleden 1357 kilogram cocaine onderschept die in een container zat afkomstig uit Suriname. De drugs was bovenop een lading rijst vervoerd in vijftig kilogram verpakkingen. Het was de bedoeling geweest dat de container via de haven van Duinkerke naar België zou worden vervoerd.

Deze drugsvangst is één van de grootste in Duinkerke. De waarde van de drugs is geschat op meer dan vijftig miljoen euro. Het vorig jaar werd daar ook al een lading cocaine van 492 kilogram in een bananen container uit Suriname onderschept. Een gespecialiseerde Franse eenheid is belast met het onderzoek. -culturu.com

Lees verder

Misdaad

Facebook” vriendin oplichtingszaak krijgt staartje: nog vier personen doen aangifte

Geplaatst

op

Twitter 292994 1280

In de oplichtingszaak waarbij de 23-jarige Faazil I. via sociale media contact maakte met mannen en  zich voordeed als een jonge vrouw die  in de Verenigde Staten van Amerika studeerde en geld van hun aftroggelde, hebben nog vier personen aangifte gedaan. De 22-jarige Navina A. hielp de verdachte Faazil ook bij deze bedrieglijke benadeling van deze vier aangevers.

Het tweetal heeft in de maanden januari en februari van dit lopend jaar  in totaal USD 2000,-. mogen ontvangen van een benadeelde die zij via Facebook hebben opgelicht.  Een deel van de buit gaf hij aan zijn medeplichtige Navina, A. Nadat een benadeelde aangifte deed, werd Faazil en zijn medeplichtige Navina door de politie van het bureau Henar in Nickerie aangehouden en in verzekering gesteld.

Inmiddels hebben nog vier personen aangifte tegen Faazil en Navina gedaan. Die vier aangevers zijn nagenoeg op dezelfde wijze opgelicht als de eerste aangever.

Na de eerste aangifte was Navina, in opdracht van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld, nadat zij de eerste benadeelde een bepaald bedrag terug betaald had. Na haar invrijheidstelling deden de vier andere personen hun aangifte van oplichting. Navina is na overleg met het Openbaar Ministerie weer door de politie in verzekering gesteld. Faazil zit sedert de eerste aangifte achter slot en grendel.

Bron: KPS

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen