Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Politie lost waarschuwingsschot na beroving in Zoetermeer

Geplaatst

op

door

Op het Oosterheemplein in Zoetermeer heeft de politie zondagmiddag een waarschuwingsschot gelost. Rond 14.00 uur vond er een beroving met een vuurwapen plaats op het Zanzibarplein. Er is een verdachte opgepakt. De politie vraagt getuigen van de beroving zich te melden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Vermoedelijke drugsdealer gooit messen richting agent

Geplaatst

op

door

Een agent kreeg vrijdagochtend 19 juli twee messen richting zijn hoofd geworpen toen hij een man wilde controleren in het Wilheminapark. Hij vermoedde dat de man drugs dealde. De agent kon de messen ontwijken en raakte niet gewond. De 52-jarige verdachte uit Tilburg is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De agent fietste rond 10.30 uur met zijn collega door het park. Tijdens zijn surveillance zag hij een man die vermoedelijk drugs verkocht aan anderen. Toen hij de man wilde controleren, rende de vermoedelijke dealer er snel vandoor. Ineens draaide de man zich om en gooide twee messen richting het hoofd van de agent. De messen vlogen op een meter afstand langs zijn gezicht.

De verdachte rende verder en gooide een zak in een rioolput. Tijdens zijn vluchtpoging kon hij toch door de politie op de Stedekestraat worden aangehouden. Zij haalde de zak uit de rioolput en trof wat wit poeder aan. Vermoedelijk gaat het om amfetamine. De messen die in het park richting de agent werden geworpen zijn in beslag genomen. De agent deed aangifte van poging tot zware mishandeling. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Lees verder

Misdaad

OM-medewerker in Duitsland vastgezet om drugssmokkel

Geplaatst

op

door

Het Duitse Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat een 53-jarige medewerkster van het Openbaar Ministerie in Den Haag sinds 18 juni vast zit in Duitsland op verdenking van smokkel van twee kilo cocaïne, zes kilo amfetamine en 10.000 xtc-pillen.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag maakte gisteren zelf bekend dat ‘een medewerker’ is geschorst zolang het Duitse onderzoek duurt. Verder werd niets bekend gemaakt. Welke functie de vrouw bij het OM bekleedt, is niet bekend gemaakt. Ze zou bij slachtofferzaken werken. Naar verluidt heeft ze daar een leidinggevende functie.

De drugs werden aangetroffen in de auto van de vrouw. De politie vond de drugs tijdens een controle op de A61 waarbij willekeurig gekozen auto’s langs de kant werden gezet. Op een parkeerplaats werden de auto’s gecontroleerd. Op de A61 (die van Venlo zuid-Duitsland inloopt) worden met de regelmaat van de klok drugs aangetroffen bij controles. Ook de dochter en de schoonzoon van de vrouw zaten in de auto en zijn aangehouden, aldus de Duitse justitie. Volgens het OM in Duitsland wordt het drietal ervan verdacht de drugs in Duitsland te willen verkopen. De auto was volgens de Duitse justitie speciaal geprepareerd om drugs in te kunnen verbergen.

Justitiemedewerkers in Den Haag zijn eerder deze week op de hoogte gebracht van de aanhouding van de vrouw. Geruchten dat het om drugssmokkel zou gaan, deden onder de medewerkers van het OM al enige tijd de ronde. In eerste instantie werd de reden van de aanhouding niet verteld. Vandaag zijn medewerkers van het OM in Den Haag verder geïnformeerd. De pijnlijke informatie is bij veel medewerkers hard aangekomen. 

De Duitse autoriteiten hebben al op 20 juni, twee dagen na de aanhouding, de Nederlandse collega’s ingelicht. Pas deze week bracht het OM Den Haag zelf naar buiten dat ‘een medewerker is aangehouden in Duitsland en voorlopig is geschorst’. De 53-jarige vrouw, haar dochter en schoonzoon zitten nog in voorarrest in Duitsland. 

Het Openbaar Ministerie Den Haag geeft verder geen toelichting op de verdenking. ,,Wij zijn slechts ingelicht als haar werkgever en kunnen daarom verder geen mededelingen doen.” 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X