Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Politie in Suriname houdt gewelddadige Guyanese dieven aan

Geplaatst

op

Politie Suriname

De recherche van politie regio West heeft drie verdachten met de Guyanese nationaliteit aangehouden en in verzekering gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. Het gaat om de 21-jarige Krisshaun D. Kevin S. (25) en Gordon L (54). Zij worden verdacht van poging tot diefstal door middel van geweldpleging. De drie mannen worden ervan verdacht dat zij op woensdag 27 mei van dit jaar hebben geprobeerd een familie te beroven in het district Nickerie.

Toen een van de huisbewoners in de keuken bezig was, werd zij plotseling overvallen door een man. De man was het huis binnen gestapt via de openstaande keukendeur. Hij was gewapend met een hamer en sloeg zijn slachtoffer daarmee op haar hoofd. Het slachtoffer begon te gillen met het gevolg dat haar huisgenoten haar te hulp schoten. De crimineel met de hamer vluchtte samen met nog een andere man die hoogstwaarschijnlijk zijn kompaan was.

Valse naam en moordverdachte

Op donderdag 4 juni zijn Krisshaun en Kevin aangehouden en een dag later is Gordon aangehouden door rechercheurs van de afdeling Recherche Politie Regio West. Ondertussen hebben zowel Krisshaun als Kevin een volmondige bekentenis afgelegd bij de politie. Gordon is inmiddels in vrijheid gesteld.

Kevin wordt gezocht door de Guyanese politie op verdenking van moord. De voor- en familienaam die hij heeft opgegeven bij de Surinaamse politie zijn vals. Hij zei dat hij Kevin Smit heet, terwijl zijn werkelijke naam Paul Goriah is. Hij moet zijn ontvlucht uit een strafinrichting in Guyana.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Misdaad

Politie Suriname: Vader en zoon opgesloten voor wederzijdse mishandeling

Geplaatst

op

Politie Vest Suriname

De 69-jarige vader B.S. en zijn 41-jarige zoon K.S. zijn op maandag 6 juli door de politie van het bureau Wageningen aangehouden en opgesloten voor wederzijdse mishandeling en vernieling.

De wederzijdse mishandeling was het resultaat van een ruzie die daags tevoren begonnen was tussen vader en zoon. De politie had hun woonadres ettelijke keren aangedaan om de ruzie te beslechten. K.S. heeft naast het mishandelen van zijn vader ook vernielingen aangericht in het huis. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn B.S en K.S.door de politie in verzekering gesteld. De mannen zijn bij de politie bekend als drugsgebruikers.

Bron: Politie Suriname

Lees verder

Misdaad

Jonge vrouw in Suriname verkracht door beheerder appartementencomplex

Geplaatst

op

Verkrachting Suriname

Een 22-jarige vrouw deed op maandag 29 juni aangifte van verkrachting contra de 31- jarige Jamaicaan Rohan J. Op 28 juni ging Rohan zonder toestemming het appartement en de slaapkamer binnen waar het latere slachtoffer en een nicht zich op dat moment bevonden. Het slachtoffer en haar nicht joegen Rohan hun appartement uit. Voor het naar bed gaan deden de jonge vrouwen hun slaapkamerdeur op slot. Zij haalden daarna de sleutel uit het slot denkende dat het veiliger was om de sleutel niet in het slot te laten.

In de vroege ochtend van 29 juni werd het slachtoffer uit haar slaap gewekt door Rohan. Hij had de kamerdeur open gemaakt met een reserve sleutel. Rohan had een mes in de hand waarmee hij haar bedreigde met de dood. Hij sommeerde haar om stil te blijven en onder bedreiging met het mes voerde hij haar weg uit haar appartement. Haar nicht, die in diepe rust was, merkte niets op van deze vrijheidsberoving.

Vervolgens bracht Rohan het slachtoffer naar een andere leegstaand appartement, alwaar hij haar verkracht heeft. Het seksueel misbruik legde Rohan vast op zijn zaktelefoon maar wel zodanig dat niet te zien is dat hij daarbij een mes in de hand hield. Na zijn daad liet hij het slachtoffer gaan haar bedreigende met de dood en met de verspreiding van de door hem opgenomen filmbeelden.

Het slachtoffer was zo bang dat zij niets vertelde aan haar nichten. Haar nichten merkten wel op dat het slachtoffer met iets zat. Zij adviseerden haar toen om naar huis te gaan, hetgeen zij ook deed. Nadat het slachtoffer de locatie verlaten had kreeg zij de moed om een van haar nichten op te bellen en te vertellen wat haar overkomen was. Ook haar ouders werden op de hoogte gebracht van de verkrachting.

Op advies van haar ouders en haar nichten deed het slachtoffer aangifte van verkrachting tegen Rohan bij de politie. Nadat de aangifte opgenomen was werd Rohan opgespoord en aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Rohan, hangende het onderzoek, door de politie in verzekering gesteld. Zijn zaktelefoon is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Vanwege zijn functie als beheerder beschikte Rohan over reserve sleutels van alle toegangsdeuren en binnendeuren van de appartementen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen