Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Politie houdt oplichtster aan

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Nieuwe Grond heeft Shivanie M. aangehouden in verband met oplichting. Shivanie heeft personen doen geloven, dat zij onderneemster is en huizen verhuurt. Via social media heeft zij geadverteerd, waarna een aantal personen contact met haar hebben opgenomen om een woning bij haar te huren.

De vrouw heeft geld in ontvangst genomen en gelogen tegen hun, dat zij ongeveer een week na betaling hun intrek konden nemen, omdat de woningen nog ontruimd moesten worden. Daarna heeft Shivanie niets meer van zich laten horen. Een aantal benadeelden hebben aangifte gedaan van oplichting tegen de vrouw. Zij is opgespoord, aangehouden en heeft toegegeven dat zij geld van mensen heeft ontvangen. De politie vermoedt dat Shivanie meer slachtoffers heeft gemaakt. Die personen worden opgeroepen om in contact te treden met de politie van het bureau De Nieuwe Grond.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Politicus Israël mogelijk vervolgd in Nederland

Geplaatst

op

door

Op de dag dat miljoenen Israëliërs hun stem kunnen uitbrengen in parlementsverkiezingen, staat er voor een van de belangrijkste kandidaten meer op het spel. Voorman Benny Gantz van het centrumlinkse blok Blauw en Wit, en grote uitdager van zittend premier Benjamin Netanyahu, moet zich mogelijk in Nederland verantwoorden voor oorlogsmisdaden.

In het Paleis van Justitie in Den Haag vindt een hoorzitting plaats over de vraag of de voormalige chef-staf van het Israëlische leger kan worden berecht voor misdaden begaan op de Gazastrook. De zaak is aanhangig gemaakt door de Palestijnse Nederlander Ismail Ziada die een groot deel van zijn familie verloor door een Israëlisch bombardement in juli 2014. Hij houdt Gantz en luchtmachtgeneraal Amir Eshel daarvoor verantwoordelijk. Omdat Israël de zaak niet wil behandelen is Ziada in Nederland naar de rechter gestapt.

Dinsdag gaat Israël voor de tweede keer dit jaar naar de stembus. In april waren er verkiezingen maar het lukte winnaar Netanyahu en zijn Likud-partij niet om een nieuwe regering te vormen die voldoende steun had in de 120 zetels tellende Knesset. Ook nu is de verwachting dat de politieke impasse blijft voortbestaan.

Netanyahu, die drie strafzaken boven het hoofd heeft hangen, regeert Israël al jaren met rechtse coalities. Met een nieuwe termijn kan hij als premier ook aanklagers van justitie op afstand houden. Veel kiezers zijn echter klaar met de groeiende invloed van ultraorthodoxen in de politiek door hun coalities met Netanyahu. Gantz heeft opgeroepen tot “een seculiere regering van nationale eenheid”. Hij heeft echter beklemtoond in geen geval een coalitie te kunnen aangaan die wordt geleid door Netanyahu.

Lees verder

Misdaad

Dode en gewonde na steekpartij in Den Haag, dader gevlucht

Geplaatst

op

door

Bij een steekpartij in de Paardenbergstraat in Den Haag is dinsdagochtend een dode gevallen. Een tweede slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De dader is na het incident op de vlucht geslagen, zo meldt de politie. Het gaat om een kale man van rond de vijftig jaar met zwarte gezichtsbeharing. Over de kleding die hij draagt is niets bekend. De politie roept iedereen op die iets heeft gezien of gehoord om direct 112 te bellen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X