Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Politie Groningen zoekt man op compositietekening

Geplaatst

op

door

De politie van Groningen heeft een compositietekening verspreid van een man die in verband wordt gebracht met de gewelddadige dood van een 27-jarige man. Die overleed afgelopen dinsdag nadat hij was neergestoken op het Jaagpad.

De man op de tekening werd kort na het incident gezien door meerdere getuigen. Hij liep in de richting van de Ringweg. Hij droeg donkere bovenkleding en een zwarte pet. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. De politie zegt graag met hem in contact te komen. “Zijn rol is nog niet duidelijk”, aldus de politie.

De man is om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, zo bleek eerder deze week uit een rouwadvertentie die zijn familie had laten plaatsen. Bij sportclubs in de omgeving van het Jaagpad werd de afgelopen dagen opgeroepen extra alert te zijn en afgelegen paadjes in de omgeving te vermijden.

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Fatale steekpartij meisje (15) Breda was ‘misdrijf in relationele sfeer’

Geplaatst

op

door

De fatale steekpartij gisteren op de Bilderdijkstraat waarbij een 15-jarige meisje omkwam vond in de relationele sfeer plaats. Dat verklaart een woordvoerder tegen NU.nl. Het slachtoffer en de 16-jarige verdachte zaten bij elkaar op school

Het meisje werd gistermiddag zwaargewond in de woning, waar zij samen met haar moeder woonde, aangetroffen. Ze werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. De politie gaat er van uit dat het meisje is neergestoken.

Een 16-jarige jongen kon kort daarna elders in Breda aangehouden worden. Hij had zich zelf gemeld. Omdat de verdachte minderjarig is, wordt er verder geen informatie over zijn identiteit bekend gemaakt. 

De politie zette dinsdagmiddag tafels neer nabij de Bilderdijkstraat, zodat iedereen met elkaar in gesprek kon gaan. Ook burgemeester Depla was aanwezig. Ook kwamen jongeren bij een om het meisje te herdenken. Bij haar woning zijn bloemen neergelegd. 

Ook op het Onze Lieve Vrouwelyceum, waar Megan in 4 havo zat, werd geschokt op het nieuws gereageerd. “Vandaag, 19 augustus 2019, ontvingen we het trieste bericht van het overlijden van onze 4 havo leerlinge”, schrijft het OLV maandag op hun website. “We wensen als schoolgemeenschap haar familie, vrienden en iedereen op het OLV veel sterkte.”

Lees verder

Misdaad

5 jaar geëist tegen voormalig No Surrenderlid

Geplaatst

op

door

Justitie heeft voor de rechtbank in Assen 5 jaar gevangenisstraf geëist tegen een voormalig No Surrenderlid. De 51-jarige Zwollenaar wordt ervan verdacht in 2014 en 2016 betrokken te zijn geweest bij minstens vier (zware) mishandelingen, al dan niet in combinatie met diefstal, afpersing en bedreiging.

In drie gevallen zou het gaan om zogeheten ‘bad standings’, waarbij leden van de motorclub No Surrender gedwongen werden de club te verlaten. Een bad standing gaat vaak gepaard met geweld, afpersing en gedwongen betaling. Hierbij liepen slachtoffers onder andere gekneusde en gebroken ribben op.

Volgens justitie leven de slachtoffers van de bad standings voortdurend in angst. Zelfs nu nog. “Een vereniging mag dan een bepaalde mores hebben, die kan natuurlijk nooit zo ver gaan dat het wetboek van strafrecht aan de kant wordt gezet’, aldus de officier van justitie.

In juni verbood de rechtbank in Assen No Surrender. Eind mei verbood de rechtbank in Utrecht ook motorclub Hells Angels. Beide clubs hebben beroep aangetekend.

Lees verder

Meest gelezen

X