Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Plofkraak bij geldautomaat op Postjesweg

Geplaatst

op

door

In Amsterdam is woensdagochtend een plofkraak gepleegd op een geldautomaat op de Postjesweg.    Of er buit is gemaakt, is nog onduidelijk. De straat is afgezet en er zijn specialisten ter plaatste om onderzoek te doen. Ook de politiehelikopter werd ingezet. 

Meer informatie kan de politie nog niet geven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Vier verdachten dood moeder beschuldigen elkaar

Geplaatst

op

door

Twee zussen en hun partners die worden verdacht van mishandeling en betrokkenheid bij de dood van hun (schoon)moeder, bleven hun betrokkenheid vandaag ontkennen voor de rechtbank Utrecht.

Ze spraken elkaar tegen en beschuldigden elkaar. Het slachtoffer, de 58-jarige Soraya Gooyer, werd op 22 oktober 2017 dood gevonden in haar woning in de wijk Overvecht. Ze stierf door ‘samendrukkend geweld’ op haar hals en kaak, stelden deskundigen vast.

Aan het ernstige letsel – onder meer gebroken ribben, neus en kaak – bleek dat het slachtoffer gedurende een lange periode ernstig was mishandeld. De twee stellen woonden, met nog een gehandicapt zusje, in bij het slachtoffer in de kleine flat.

De verdachten hebben toegegeven dat ze de moeder hebben geslagen. Dochters Nicole (33) en Nadia H. (31) deden dat één keer en en het was niet meer dan een tik, zeiden ze op de zitting. Patrice C. (43), nu wonend in Den Haag, zou ook maar één keer hebben geslagen. Hij en partner Nicole wijzen voor het geweld naar Kevin N. (33), partner van Nadia, die het Openbaar Ministerie ook als hoofdverdachte ziet.

Tot frustratie van de rechter bleven de verdachten naar elkaar wijzen of ontkennen waardoor niet helder werd wie welke rol had in de ernstige mishandelingen en de dood van het slachtoffer. De vier zeggen dat er ruzie was met moeder, omdat ze niet wilde eten, dat er klappen vielen, maar dat ze daarna gingen slapen. In de ochtend was moeder “opeens dood”. Ze lieten haar achter en vertrokken.

Lees verder

Misdaad

Tbs in zaak ‘Meisje van Nulde’ verlengd

Geplaatst

op

door

De tbs-maatregel voor de man die het ‘meisje van Nulde’ doodde is met een jaar verlengd. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen maandag.

In de zomer van 2001 spoelde op Strand Nulde bij Putten het rompje aan van een toen onbekend meisje. Pas maanden later werd bekend dat het ging om de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht. Haar stiefvader Mike J. (50) had haar omgebracht. Hij werd in 2003 veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De kliniek stelde eerder een verlenging van de maatregel met 1 jaar voor. Dat werd bijgesteld naar 2 jaar omdat J. de laatste tijd weigerde mee te werken. Verlenging met twee jaar was ook gevraagd door het Openbaar Ministerie. De rechtbank hield het bij een jaar omdat ze op die manier beter de vinger aan de pols kan houden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X