Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Overvallers na beroving aangehouden

Geplaatst

op

De 43-jarige Delano B., Milton M. (48), Miguel K. (24) en de 31-jarige Orson K. zijn door een gezamenlijk actie van de politie van Santodorp, het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de Surveillance Midden, kort nadat zij een winkelier aan de Frederickshoopweg hadden beroofd, aangehouden.

Via de Centrale Meldkamer kwam een melding binnen van beroving. Ter plaatse troffen de wetsdienaren de slachtoffers die waren beroofd aan. De winkeleigenaar raakte bij de beroving gewond en moest per ambulance worden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Op aanwijzing van ooggetuigen kon de achtervolging van de daders worden ingezet.
Het voertuig waarmee de daders waren gevlucht, werd onbeheerd aangetroffen te Leiding 22. Een sporenonderzoek leidde de agenten naar het aangrenzend bosschage waar de daders vermoedelijk waren ingerend. Drie van hen konden direct aangehouden worden. De vierde verdachte, Orson K, zette het op een lopen, waarop de politie waarschuwingsschoten loste. K. werd hierbij door een politiekogel geraakt in zijn been.
Hij is per ambulance afgevoerd naar de afdeling SEH, waar hij onder politiebewaking is opgenomen.

Delano B. bleek na onderzoek een valse naam te hebben opgegeven. Het bleek hier te gaan om Marcel B alias ‘Burl’. Marcel B. was op maandag 10 oktober 2016 aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Op maandag 2 januari zag hij echter kans om samen met een celgenoot te ontsnappen uit het cellencomplex van het bureau Houttuin.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. De afdeling Recherche van regio Midden doet verder onderzoek doet naar de zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

Vrouw neergestoken in woning in Helmond

Geplaatst

op

Een 18-jarige vrouw uit Gemert is zwaargewond geraakt nadat ze is neergestoken. Agenten vonden haar in een woning aan de Kromme Haagdijk en zorgde ervoor dat de vrouw naar het ziekenhuis werd gebracht om aan haar verwondingen geholpen te worden. De politie heeft een 22-jarige man opgepakt als verdachte van de steekpartij. Wat de aanleiding is geweest, is volgens de politie volstrekt onduidelijk.

Lees verder

Misdaad

Politieauto geramd op snelweg door dronken vrouw

Geplaatst

op

Gisteravond is een agent zwaargewond geraakt op de A2 toen de politieauto waarin hij zat werd geramd door een dronken vrouw. Zijn collega raakte lichtgewond.
De agenten waren op het moment hulp aan het verlenen bij een pechgeval op de snelweg en sloten uit voorzorg twee rijstroken. Volgens getuigen negeerde de 53-jarige vrouw de rode kruizen en haalde meerdere auto’s in. Daarna ramde ze met volle vaart de politieauto. Door de klap kwamen de agenten knel te zitten in de auto, de brandweer kon ze uiteindelijk bevrijden en zijn ze naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw bleef ongedeerd, na een blaastest bleek dat ze drie keer de toegestaand hoeveelheid alcohol op had. Ze moest haar rijbewijs inleveren.

Lees verder

Meest gelezen