Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Overvallers na beroving aangehouden

Geplaatst

op

door

De 43-jarige Delano B., Milton M. (48), Miguel K. (24) en de 31-jarige Orson K. zijn door een gezamenlijk actie van de politie van Santodorp, het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de Surveillance Midden, kort nadat zij een winkelier aan de Frederickshoopweg hadden beroofd, aangehouden.

Via de Centrale Meldkamer kwam een melding binnen van beroving. Ter plaatse troffen de wetsdienaren de slachtoffers die waren beroofd aan. De winkeleigenaar raakte bij de beroving gewond en moest per ambulance worden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Op aanwijzing van ooggetuigen kon de achtervolging van de daders worden ingezet.
Het voertuig waarmee de daders waren gevlucht, werd onbeheerd aangetroffen te Leiding 22. Een sporenonderzoek leidde de agenten naar het aangrenzend bosschage waar de daders vermoedelijk waren ingerend. Drie van hen konden direct aangehouden worden. De vierde verdachte, Orson K, zette het op een lopen, waarop de politie waarschuwingsschoten loste. K. werd hierbij door een politiekogel geraakt in zijn been.
Hij is per ambulance afgevoerd naar de afdeling SEH, waar hij onder politiebewaking is opgenomen.

Delano B. bleek na onderzoek een valse naam te hebben opgegeven. Het bleek hier te gaan om Marcel B alias ‘Burl’. Marcel B. was op maandag 10 oktober 2016 aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Op maandag 2 januari zag hij echter kans om samen met een celgenoot te ontsnappen uit het cellencomplex van het bureau Houttuin.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. De afdeling Recherche van regio Midden doet verder onderzoek doet naar de zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Neergestoken jongen (15) wilde telefoon kopen

Geplaatst

op

door

De jongen die zaterdagavond in Amsterdam-Zuidoost werd neergestoken, had ruzie gekregen over een telefoon die hij wilde kopen. Volgens de politie mag hij zondag het ziekenhuis verlaten.

De vijftienjarige jongen uit het Groningse Winschoten was met een vriend (16) uit Beerta afgereisd naar de Bijlmer voor een telefoon. Tijdens de overdracht van het toestel, op straat bij de flat Gravestein, kregen ze ruzie en werd hij neergestoken. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht.

Een politiewoordvoerder zegt dat er zeker twee daders op de vlucht zijn geslagen. Zij zijn nog spoorloos.

De telefoon heeft de jongen niet meer gekregen, weet de zegsman.

Lees verder

Misdaad

Jongeman op straat in Amsterdamse Bijlmer neergestoken

Geplaatst

op

door

Een jonge man is zaterdagavond in Amsterdam op straat neergestoken. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd neergestoken in de buurt van flat Gravestein in de Bijlmer.

De politie is een onderzoek begonnen naar de toedracht.

Lees verder

Meest gelezen

X