Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Overvallers na beroving aangehouden

Geplaatst

op

De 43-jarige Delano B., Milton M. (48), Miguel K. (24) en de 31-jarige Orson K. zijn door een gezamenlijk actie van de politie van Santodorp, het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de Surveillance Midden, kort nadat zij een winkelier aan de Frederickshoopweg hadden beroofd, aangehouden.

Via de Centrale Meldkamer kwam een melding binnen van beroving. Ter plaatse troffen de wetsdienaren de slachtoffers die waren beroofd aan. De winkeleigenaar raakte bij de beroving gewond en moest per ambulance worden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Op aanwijzing van ooggetuigen kon de achtervolging van de daders worden ingezet.
Het voertuig waarmee de daders waren gevlucht, werd onbeheerd aangetroffen te Leiding 22. Een sporenonderzoek leidde de agenten naar het aangrenzend bosschage waar de daders vermoedelijk waren ingerend. Drie van hen konden direct aangehouden worden. De vierde verdachte, Orson K, zette het op een lopen, waarop de politie waarschuwingsschoten loste. K. werd hierbij door een politiekogel geraakt in zijn been.
Hij is per ambulance afgevoerd naar de afdeling SEH, waar hij onder politiebewaking is opgenomen.

Delano B. bleek na onderzoek een valse naam te hebben opgegeven. Het bleek hier te gaan om Marcel B alias ‘Burl’. Marcel B. was op maandag 10 oktober 2016 aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Op maandag 2 januari zag hij echter kans om samen met een celgenoot te ontsnappen uit het cellencomplex van het bureau Houttuin.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. De afdeling Recherche van regio Midden doet verder onderzoek doet naar de zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

Metrostation Amsterdam dicht om plofkraak

Geplaatst

op

Op de Elsrijkdreef in Amsterdam-Zuidoost heeft het metrostation Ganzenhoef aanzienlijke schade opgelopen na een plofkraak. Dat meldt de politie. Omwonenden maakten melding van een harde knal. Twee verdachten zijn op een scooter weggereden richting Diemen en zijn nog voortvluchtig.

Door de ontploffing is het metrostation dusdanig beschadigd dat deze volgens de politie de komende uren nog is afgesloten, vanwege onderzoek door politie en de Explosieven Opruimingsdienst EOD. Of het metroverkeer in de ochtend hervat kan worden is onzeker. Het is nog niet duidelijk of de daders iets buit hebben gemaakt.

ANP

Lees verder

Misdaad

Twee mannen vast voor steekpartij Den Haag

Geplaatst

op

Aan het Lamgroen in Den Haag is dinsdagochtend een 47-jarige gewonde man in een woning aangetroffen. Hij bleek neergestoken te zijn. Een andere, ook gewonde, man werd later in de straat aangehouden. Rond 7.15 uur kwamen meldingen binnen over verdachte geluiden. De mannen hebben met elkaar gevochten en de 47-jarige man is hierbij neergestoken. De politie verhoort beide mannen om precies te weten te komen wat er is gebeurd.

Lees verder

Meest gelezen