Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Overvallers na beroving aangehouden

Geplaatst

op

door

De 43-jarige Delano B., Milton M. (48), Miguel K. (24) en de 31-jarige Orson K. zijn door een gezamenlijk actie van de politie van Santodorp, het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de Surveillance Midden, kort nadat zij een winkelier aan de Frederickshoopweg hadden beroofd, aangehouden.

Via de Centrale Meldkamer kwam een melding binnen van beroving. Ter plaatse troffen de wetsdienaren de slachtoffers die waren beroofd aan. De winkeleigenaar raakte bij de beroving gewond en moest per ambulance worden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Op aanwijzing van ooggetuigen kon de achtervolging van de daders worden ingezet.
Het voertuig waarmee de daders waren gevlucht, werd onbeheerd aangetroffen te Leiding 22. Een sporenonderzoek leidde de agenten naar het aangrenzend bosschage waar de daders vermoedelijk waren ingerend. Drie van hen konden direct aangehouden worden. De vierde verdachte, Orson K, zette het op een lopen, waarop de politie waarschuwingsschoten loste. K. werd hierbij door een politiekogel geraakt in zijn been.
Hij is per ambulance afgevoerd naar de afdeling SEH, waar hij onder politiebewaking is opgenomen.

Delano B. bleek na onderzoek een valse naam te hebben opgegeven. Het bleek hier te gaan om Marcel B alias ‘Burl’. Marcel B. was op maandag 10 oktober 2016 aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Op maandag 2 januari zag hij echter kans om samen met een celgenoot te ontsnappen uit het cellencomplex van het bureau Houttuin.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. De afdeling Recherche van regio Midden doet verder onderzoek doet naar de zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Twee mannen met losse handjes en verdachte seksueel misbruik opgesloten

Geplaatst

op

door

De politie van het ressort Waldeck in het district Nickerie heeft eerder deze week twee mannen aangehouden voor mishandeling van hun vrouwen. Het duo, de 47 – jarige Nazierhosien H en de 48 – jarige Radjinderperkash M, zijn na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) door de politie in verzekering gesteld.

De politie meldt in een bericht, dat ambtenaren van het ressort Apoera in het district Nickerie, de 32 – jarige T.R hebben aangehouden en na overleg met het OM achter slot en grendel geplaatst. Er is tegen T aangifte gedaan van seksueel misbruik, waarna hij is opgespoord en aangehouden ter voorgeleiding. Na afstemming met het OM is hij in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.

Lees verder

Misdaad

Van kindermisbruik verdachte multimiljonair Epstein blijft vastzitten

Geplaatst

op

door

Een rechter heeft donderdag besloten dat de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein in de gevangenis blijft tot zijn proces. Epstein wordt ervan verdacht tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt.

Epstein werd op 6 juli, nadat hij terugkeerde van een verblijf in Frankrijk, opgepakt op een vliegveld in New Jersey. Hij wordt verdacht van mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting en criminele samenzwering. De multimiljonair stelt onschuldig te zijn.

Omdat ze vreesden dat hij door zijn rijkdom en connecties makkelijk naar het buitenland zou kunnen vluchten drongen de openbare aanklagers er bij de rechter op aan Epstein niet op borgtocht vrij te laten of onder huisarrest te stellen. Epstein zit momenteel vast in een beruchte gevangenis in New York, het Metropolitan Correctional Center.

Lees verder

Meest gelezen

X