Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Overvallers na beroving aangehouden

Geplaatst

op

De 43-jarige Delano B., Milton M. (48), Miguel K. (24) en de 31-jarige Orson K. zijn door een gezamenlijk actie van de politie van Santodorp, het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de Surveillance Midden, kort nadat zij een winkelier aan de Frederickshoopweg hadden beroofd, aangehouden.

Via de Centrale Meldkamer kwam een melding binnen van beroving. Ter plaatse troffen de wetsdienaren de slachtoffers die waren beroofd aan. De winkeleigenaar raakte bij de beroving gewond en moest per ambulance worden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Op aanwijzing van ooggetuigen kon de achtervolging van de daders worden ingezet.
Het voertuig waarmee de daders waren gevlucht, werd onbeheerd aangetroffen te Leiding 22. Een sporenonderzoek leidde de agenten naar het aangrenzend bosschage waar de daders vermoedelijk waren ingerend. Drie van hen konden direct aangehouden worden. De vierde verdachte, Orson K, zette het op een lopen, waarop de politie waarschuwingsschoten loste. K. werd hierbij door een politiekogel geraakt in zijn been.
Hij is per ambulance afgevoerd naar de afdeling SEH, waar hij onder politiebewaking is opgenomen.

Delano B. bleek na onderzoek een valse naam te hebben opgegeven. Het bleek hier te gaan om Marcel B alias ‘Burl’. Marcel B. was op maandag 10 oktober 2016 aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Op maandag 2 januari zag hij echter kans om samen met een celgenoot te ontsnappen uit het cellencomplex van het bureau Houttuin.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. De afdeling Recherche van regio Midden doet verder onderzoek doet naar de zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misdaad

14-jarige voor zesde keer de bak in

Geplaatst

op

By

Bron: starnews

De politie heeft een 14-jarige jongen al voor de zesde keer aangehouden en opgesloten voor strafbare feiten.

De tiener heeft vrijdag samen met een 16-jarige jongen een bromfiets gestolen voor een warenhuis aan de Coesewijnestraat. Dit meldt de politie Public Relations.

Dezelfde dag zijn deze jeugdigen in beeld gebracht als de bromfietsdieven. De politie van bureau Flora heeft hen aangehouden. De eigenaar heeft zijn bromfiets teruggekregen.

Zij zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Vanwege hun leeftijd zijn deze jongens opgesloten in het Jeugdcellenhuis.

Lees verder

Misdaad

Grenspolitie Juan David Ortiz moordt en kidnapt vrouwen

Geplaatst

op

By

David Ortiz, een supervisor van de grenspolitie, is ervan beschuldigd vier vrouwen te hebben vermoord, waaronder één transgender vrouw, en een vijfde vrouw te kidnappen, die ontsnapt is.

Een agent van de Amerikaanse grenspolitie is beschuldigd van een bijna twee weken durende ‘seriemoordenaarspoging’ die zaterdag werd beëindigd nadat hij hem was gearresteerd in verband met de dood van vier vrouwen en de ontvoering van een vijfde vrouw . Webb County Districtsadvocaat Isidro Alaniz vertelde de Texas Tribune dat Juan David Ortiz, een inlichtingenofficier vluchtte van staatssoldaten nadat de vijfde vrouw was ontsnapt en de politie had gealarmeerd. Ambtenaren vonden hem verstopt in een vrachtwagen in de buurt van een tankstation bij een hotel in Laredo en arresteerden hem zonder incidenten.

“De vijfde vrouw ging vrijwillig met hem mee en toen ze bij hem was, begon het te gevaarlijk voor haar te worden en toen probeerde ze te ontsnappen. Bij een benzinestation liep ze een soldaat tegen het lijf ,” zei Alaniz. “Naar onze mening is hij de enige persoon die verantwoordelijk is voor deze gruwelijke serie moordpartijen.”

Alaniz zei dat Ortiz vier vrouwen heeft gedood sinds 3 september, inclusief een transgendervrouw. Twee van hen waren Amerikaanse burgers; de nationaliteiten van de andere slachtoffers zijn onbekend. Allemaal waren ze sekswerkers, zei hij.

De moorden vonden plaats buiten de diensttijden van Ortiz en in zijn eigen voertuig, een witte vierdeurs Dodge-truck. Documenten die door het districtsbureau van het district Webb aan de Texas Tribune verstrekt en ze beschrijven de dramatische ontsnapping van de vrouw die mogelijk een vijfde moordslachtoffer had kunnen zijn.

Ortiz zal worden belast  aangeklaagd met ontvoering en moord. “Het is super tragisch,” zei Alaniz. “Het is geen weerspiegeling van Border Patrol, ze doen het uitstekend als ze onze grenzen beschermen, ze zijn super professioneel en het werk dat ze doen is belangrijk.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |