Suriname ALTIJD Dichtbij

Misdaad

Oppakken dief (15) leidt naar huis vol hennep

Geplaatst

op

door

De aanhouding van een 15-jarig meisje dat woensdag in een winkel in Breda werd betrapt op het stelen van een laptop, heeft geleid tot de ontmanteling van een hennepkwekerij in haar ouderlijk huis.

Op beelden van beveiligingscamera’s in de winkel aan de Kruisvoort was te zien dat het meisje er samen was met een vrouw. Het bleek haar 52-jarige moeder te zijn. Toen agenten een kijkje namen in de woning in de Bredase binnenstad, troffen ze daar een professionele hennepkwekerij aan.

De moeder is aangehouden, evenals een 87-jarige vrouw en een 20-jarige man die in het huis waren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Misdaad

Zijspiegeldief aangehouden

Geplaatst

op

door

De 41-jarige Clarence K. is door de politie van de Centrale Markt aangehouden en overgedragen aan de collega’s van het bureau Centrum. Deze verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal van twee zijspiegels van een auto. Volgens verklaring van de aangever had hij zijn voertuig aan de Maagdenstraat, ter hoogte van Harry Tjin, geparkeerd om in enkele winkelzaken inkopen te doen. De benadeelde kwam na 45 minuten terug naar zijn auto en ontdekte dat de twee zijspiegels door onbekenden waren weggenomen.

De ingeschakelde politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en camerabeelden samen met de benadeelde bekeken. Op deze camerabeelden is duidelijk te zien hoe de welbekende van de politie het strafbare feit pleegt. Surveillance in de directe omgeving heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De aangever begaf zich op een ander moment naar de Centrale Markt en signaleerde Clarence ter hoogte van een rotishop. Met assistentie van de marktpolitie is de man aangehouden. Ondanks de twee zijspiegels op hem zijn teruggevonden, ontkent Clarence de strafbare feiten. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie opgesloten.

Lees verder

Misdaad

Bromfietser dodelijk aangereden

Geplaatst

op

door

De verkeersbarometer is met het overlijden van de 58-jarige bromfietser Humphrey Windzak gestegen naar 56. Deze aanrijding heeft zaterdagmiddag plaatsgevonden op de kruising van de Wicherstraat en Hofstede Crull’laan. Bij aankomst op de locatie heeft de politie het levenloze lichaam van Windzak aangetroffen, die is aangereden door de 27-jarige autobestuurder M.A.

Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de autobestuurder kort voor de aanrijding met zijn voertuig reed over de Wicherstraat, komende vanuit de richting van de van Sommelsdijkstraat richting de Mahonylaan. De bromfietser die over de Hofstede Crull’laan reed, kwam vanuit de Wilhelminastraat en ging richting de Grote Combeweg. Op het kruispunt van de Wicherstraat en Hofstede Crull’laan heeft de autobestuurder geen voorrang verleend aan de bromfietser, met als gevolg de aanrijding met dodelijke afloop.

Het lijk is voor politioneel onderzoek, in overleg met het Openbaar Ministerie, voor obductie in beslag genomen. Het rijbewijs van de autobestuurder, die niet onder invloed van alcohol was, is ingevorderd. Na verhoor mocht de automobilist naar huis.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X